נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.
בניין מעץ - 3 קומותוהאם יש לכך מקור שהתיבה הייתה עשויה מבניין ?
בפסיקתא דרב כהנא [הובא באוסף גליונות] אמרו שמתיבת נח אפשר ללמוד כיצד עושים בנין.מי שהוא שלח לי את הודעה הבא האומנם ?
מה דעת החברים כאן
והאם יש לכך מקור שהתיבה הייתה עשויה מבניין ?
הצג קובץ מצורף 27177
דווקא נראה מאד הגיוני שהיה לה בסיס מתעגל כמו סירה - כדי לעלות על הגלים ולא להתהפך.מי שהוא שלח לי את הודעה הבא האומנם ?
מה דעת החברים כאן
והאם יש לכך מקור שהתיבה הייתה עשויה מבניין ?
הצג קובץ מצורף 27177
אולי הוא מרגיש שזה הגיע מאלו שחושבים שסיפורי התורה הם רק משל ואין צורך להיצמד למה שכתוב, וממילא אפשר לדמיין מה שרוצים.ישר כח לכולם אבל מי ירד לסוף דעתו של הכותב הלז
מה למה כ''כ היזדעק על ניסיון של דברים פסולים ??
הצג קובץ מצורף 27317
הלשון שהוא מצטט מרש"י לא קיימת וגם אין בכלל רש"י על פסוק טו...
אולי תשאל את שלוימי...שוב נזכרתי היום שפעם ראיתי באיזה מדרש [מונח לי פרקי דר"א, אבל לא מצאתי שם] ששם בן נח מספר אולי לאליעזר שהם בתיבה לא ראו יום ולא לילה ושהיתה התיבה מתהפכת ומתגלגלת על המים במשך שנה
חיפשתי הרבה את המדרש הזה ועדיין לא מצאתי, ואודה בכל לב למי שיוכל למוצאו
שוב נזכרתי היום שפעם ראיתי באיזה מדרש [מונח לי פרקי דר"א, אבל לא מצאתי שם] ששם בן נח מספר אולי לאליעזר שהם בתיבה לא ראו יום ולא לילה ושהיתה התיבה מתהפכת ומתגלגלת על המים במשך שנה
חיפשתי הרבה את המדרש הזה ועדיין לא מצאתי, ואודה בכל לב למי שיוכל למוצאו
?אולי תשאל את שלוימי...
זה לא זהמדרש תנחומא נח - פרק ב
ונח מצא חן בעיני ה' ובאיזה זכות בזכות תולדותיו שנא' אלה תולדות נח נח ולוקח נפשות חכם זה הזן ומפרנס העני כך דרש רבי תנחומא אמרו רבותינו לא מת נח עד שראה העולם בישובו ועד שראה ע' אומות יוצאים מחלציו ומשם לא נזכר אלא צדקו ולוקח נפשות חכם זה נח שזן ומפרנס את הבהמה ומה היה מאכילן א"ר עקיבא דבילה היו כולן אוכלין כמ"ש והיה לך ולהם לאכלה ורבותינו אמרו לא אלא כל אחד וא' מכל מין ומין האכילם מה שלמד הגמל תבן והחמור שעורים וכן כולם מה שלמד היה אוכל הוי ולוקח נפשות חכם יש בהמה שהיא אוכלת בשעה אחד ביום ויש בשתים ויש בשלש ויש בשליש הלילה ויש באמצעו ויש בקרות הגבר אמרו רבותינו י"ב חדש בתיבה לא ראה שינה לא ביום ולא בלילה שהיה עוסק וזן הבריות שעמו הרי ולוקח נפשות חכם.