• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

תענית בימי השובבים

מישהוא יודע מה דעת מרן שליט"א על אברכים שלומדים תורה יום שלם האם יצומו לכל הפחות יום אחד בשובבים עם תיקון וכו' ( יש לציין שלאור הצום והתיקון ימעטו בלימודם כמו שלומדים כל יום), או שהתורה מעל העל וימשיכו בלימודם כרגיל?

ידועה בזה דעת מרן זצ"ל ויבדל לחיים בנו ממשיך דרכו מרן הראש"ל רבי יצחק שאברכים לא יעשו תעניות באופן שזה ממעט מלימודם
ומרן זצ"ל היה מייעץ להתמיד ולהתחזק הרבה בעסק התורה, ותענית דיבור ותענית הראב"ד.
עי' בספר הנפלא "אגרות השקפה ומוסר" למרן הראש"ל שליט"א מכתב קח ומכתב קכח מש"כ בזה
ובספרו "אגרת לבן תורה" פרק ח'
ובאריכות גדולה בספר הנפלא "מנהגי הראש"ל" ח"ד פרק יז

לכאו' כוונת מרן זצ"ל להוסיף תעניות רבות כמנהג המקובלים ולא למי שחטא ואף פעם לא עשה תיקון,
ועי' בשרשור אחר שהביא הרב מעדני מלך דברי הרב זצ"ל ומשמע מדבריו שוודאי שצריך לעשות תשובה כפי הסדר שתיקנו לחוטא רק צריך להיזהר שלא יגזים על ההתחלה עם צומות וכו' רק לאט לאט יתחזק במצוות וכו' ואח"כ יעשה את סדר התיקון, ובינתיים יעשה תענ"ד ותענית הראב"ד.

-כנלענ"ד דאל"ה איך אפשר לחלוק על דברי רבותינו זצ"ל בעניין סדר התיקון לחוטא ששייך לכל אדם ובכל סוגי החטאים, ומצינו רבות מזה בדברי הפוסקים.

זה ממש מסקרן אותי בתכלס' מה צריך לעשות...
ידוע לי דעת מרן שליט"א לגבי לימוד תורה שמעל הכל וכבר האריך בזה בכמה וכמה שיעורים לגבי נרות חנוכה לאברכים ועוד...
אבל לא שמעתי ממנו או בספריו התיחסות מפורשת לשובבים, אפשר לצום ולעשות תיקון וממילא יש בזה ביטול תורה על ידי התיקון שלוקח כמה שעות והצום..., או שנמשיך ללמוד כרגיל?
השאלה שלי האם בשובבים זה שאני שהרי ראינו להרבה מן הגדולים שעשו זאת, או שבכל ענין לימוד תורה עולה על הכל?

אין פה מישהוא שיכול לשאול את מרן שליט"א מה לעשות?

זה ממש מסקרן אותי בתכלס' מה צריך לעשות...
תגיד, אתה רציני?
בשביל מה כתבתי לך תשובה ומקורות מדוייקים
אתה מוזמן כעת לפתוח ולעיין במקורות שציינתי
תוכל לקבל תמונה מלאה על הכל...
עם יד על הלב אני אומר לך, כל הספיקות יסתלקו...

תגיד, אתה רציני?
בשביל מה כתבתי לך תשובה ומקורות מדוייקים
אתה מוזמן כעת לפתוח ולעיין במקורות שציינתי
תוכל לקבל תמונה מלאה על הכל...
עם יד על הלב אני אומר לך, כל הספיקות יסתלקו...
לא מצאתי את הספרים הנ"ל
ובאוצר החכמה אין את חלקם

חזור
חלק עליון