• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ו. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

נגיל ונשיש בזאת התורה, בשעה טובה ומוצלחת יצא לאור ספר חזון גבריאל קיצור טה"ב של מרן זיע"א

ב"ה בשעה טובה ומוצלחת. יצא לאור ספר נוסף בסדרת הספרים "חזון גבריאל".
הספר הנוכחי הוא קיצור ג' ספריו של מרן זיע"א בדיני טהרת הבית.
בספר מובאים כל ההלכות של טה"ב עם המקורות והנימוקים לכל הלכה, והכל בקצירת האומ'ר.
יחד עם זאת יש להדגיש שמובאים גם ההלכות הרבות הצפונות וטמונות בהערות של טה"ב. ההלכות הובאו למעלה, בתור הלכה, ולמטה בהערות הובאו המקורות והנימוקים, יחד עם ציון העמוד לספר טה"ב (על פי המהדורה הישנה).
לכל הלכה מצויין העמוד בו נמצאת ההלכה בטה"ב.
הספר מיועד לכל מי שמעוניין לדעת את ההלכות בדיני טהרת המשפחה, ומהווה סיוע למציאת ההלכה המבוקשת בים הגדול של ג' ספרי טה"ב.
בספר יש אינדקס מפורט מאוד, שמיקל ומסייע מאוד למצוא את המבוקש.
בסוף הספר ישנו שו"ת מבית ההוראה של הגאון הרב ירון אשכנזי שזכינו לשמשו בהלכות טהרה ובמראות הדמים.
ניתן להשיג את הספר אצל המחבר: 0548438571
מחיר: 20 ש"ח בלבד.
להגדיל תורה ולהאדיר.

קבצים מצורפים

• כריכה לחזון גבריאל טהרה 3.jpg
    כריכה לחזון גבריאל טהרה 3.jpg
    513.9 KB · צפיות: 20
ב"ה בשעה טובה ומוצלחת. יצא לאור ספר נוסף בסדרת הספרים "חזון גבריאל".
הספר הנוכחי הוא קיצור ג' ספריו של מרן זיע"א בדיני טהרת הבית.
בספר מובאים כל ההלכות של טה"ב עם המקורות והנימוקים לכל הלכה, והכל בקצירת האומ'ר.
יחד עם זאת יש להדגיש שמובאים גם ההלכות הרבות הצפונות וטמונות בהערות של טה"ב. ההלכות הובאו למעלה, בתור הלכה, ולמטה בהערות הובאו המקורות והנימוקים, יחד עם ציון העמוד לספר טה"ב (על פי המהדורה הישנה).
לכל הלכה מצויין העמוד בו נמצאת ההלכה בטה"ב.
הספר מיועד לכל מי שמעוניין לדעת את ההלכות בדיני טהרת המשפחה, ומהווה סיוע למציאת ההלכה המבוקשת בים הגדול של ג' ספרי טה"ב.
בספר יש אינדקס מפורט מאוד, שמיקל ומסייע מאוד למצוא את המבוקש.
בסוף הספר ישנו שו"ת מבית ההוראה של הגאון הרב ירון אשכנזי שזכינו לשמשו בהלכות טהרה ובמראות הדמים.
ניתן להשיג את הספר אצל המחבר: 0548438571
מחיר: 20 ש"ח בלבד.
להגדיל תורה ולהאדיר.
לא זכיתי להבין. אם רוצים את הפסקים בקצרה עם המקור - יש קיצור טהרת הבית של מאור ישראל
ואם רוצים את המקורות לפי הסדר של השלחן ערוך - יש כבר אבני טוהר.
אז מה החידוש???

לא זכיתי להבין. אם רוצים את הפסקים בקצרה עם המקור - יש קיצור טהרת הבית של מאור ישראל
אז מה החידוש???
הייחודיות של הספר שהוא מביא את הפסקים של הרב, ולכל הלכה יש ביאור עם המקורות והנימוקים, והכל בתמצות. וזה שונה מהוצאת מאור ישראל שהפסקים מובאים ממש בקיצור, ומציינים לרוב רק את מיקום העמ'. ולכן בספר חזון גבריאל אפשר להבין טוב גם אם לא נפתח את המקור בפנים ספר טה"ב עצמו.
אמנם יש מן הדומה בין הספר הנוכחי לספר של הגה"ר צופיוף, אבני טהר, אך שוב לכל ספר והיחודיות שלו, ועל זה נאמר- ניתי ספרא וניחזי.
ועוד שיש בספר זה למעלה ממאה תשובות אקוטאליות שהובאו לפתחי הבית הוראה, והכל עם המקורות מהפוסקים.
חיזקו ואימצו.

אז מה החידוש???
כל חכם וחכם שכותב יפה בטוט"ד מקום הניחו לו חכמים להתגדר בו.
זה כמו שיגידו לך מה תועלת יש בחיבורך על לוית חן וכי מרן צריך את עזרתך? ואם הוספת חידושים מן הסתם הם כבא יתבארו בילקוט יוסף ובהלכה ברורה. ואם רוצים את הפסקים בקצרה יש כבר את הקיצור של מאור ישראל, ואם רוצים עוד יותר בקצרה יש את הספרים של הרב נקי..
וה"ה בחיבורך על ענייני חנוכה..
מן הסתם שזה לא היה מפרגן לך כלל!!!!!
(כי ספריך יפים הם עד מאוד!!!!!)
הגיע הזמן שתלמדו לפרגן למחברי ספרים ולא כל מי שיוציא ספר תתחילו ללמדו מסכת עוקצין כדרכם של כמה מ"חכמי" הפורום שקודם כל מכריזים בריש גלי מבלי לבדוק ש"אפילו פעם אחת הוא לא מזכיר את מרן"....
ולאחר שמעמידים אותם על טעותם, יש להם טענות אחרות...
בקיצור תלמדו לפרגן ולהעריך ודי לעקיצות !!
רוצים לחבר ספר? שבו, תלמדו, תשקיעו, וגם אתם יום אחד אולי...

אז מה החידוש???
תתחתן תבין.

זה כמו שיגידו לך מה תועלת יש בחיבורך על לוית חן וכי מרן צריך את עזרתך? ואם הוספת חידושים מן הסתם הם כבא יתבארו בילקוט יוסף ובהלכה ברורה. ואם רוצים את הפסקים בקצרה יש כבר את הקיצור של מאור ישראל, ואם רוצים עוד יותר בקצרה יש את הספרים של הרב נקי..
הגיע הזמן שתלמדו לפרגן למחברי ספרים ולא כל מי שיוציא ספר תתחילו ללמדו מסכת עוקצין כדרכם של כמה מ"חכמי" הפורום שקודם כל מכריזים בריש גלי מבלי לבדוק ש"אפילו פעם אחת הוא לא מזכיר את מרן"....
מצטרף להנ"ל בכל מילה, כך התחיל בדיוק מרן רבנו עובדיה זצ"ל שהתחיל להעתיק את מסכת ברכות למחברת וכולם צחקו עליו.
וכך חינך את ילדיו בדיוק באותה הדרך, כך שהילקו"י מהחלק השני והלאה של מרן שליט"א היה בגדר העתקת פסק מהליכות עולם, יחו"ד, ויבי"ע, עד שנהיה מה שניהיה. הגאולה מתעכבת בגללנו בני התורה שלא יודעים לראות בעין טובה ולפרגן לאחרים וזה, מחילה שזה מילים קצת נוקשות אבל קשה לי כבר לראות את התופעה הקשה הזו שהיא בדיוק היפך רוח התורה הקדושה, ובמקום להרים לאברך צעיר שרק מחפש כמה מילים יפות על מה שכתב, מכניסים בו כזה ארס שיורד לו החשק מלכתוב בכלל, וזו מורשת מרן זצ"ל לא רק לריב על פפושדו, במבה, וגלידה בסעודה. התורה לא ניתנה בשביל לעקוץ ולחרחר ריבים כמו שניתקע לחלק מאנשים במוחם.
ואני ממש כותב זאת מכאב, כי כשהתחלתי לכתוב בכולל האברך הכי צעיר, אין אברך 1 אפילו מתוך 30 אברכים כולל ראש הכולל, שדירבן אותי או אמר מילה טובה, רק דאגו להשמיע שביום יוצאים עשרות ספרים וחלקם שוכבים במדפים, ושרוב האברכים היום לא מחדשים מילה אלא רק מלקטים וחבל על ההשקעה והאנרגיות, או שיש כאלו שהתלבש עליהם היצר בטענה של יראי שמים אז מי היום כותב לשם שמים כולם עושים זאת כדי להתגדל, בקיצור כל מי שאמר את כל הטענות האלה עדין יושב בכולל ומנייס על המעונות, על הגיוס, על התווים לפני החגים, או על טארמפ. שזכינו ברוך ה' רק בסייעתא דשמייא "ללקט" עוד 6 קונטרסים שהם הראשונים שקוראים בהם.
אם היתה לי במה הייתי אומר זאת בכל אפשרות ובכל מקום, יה"ר שנזכה ללמוד תורה לשמה סמא דחיים ולעשות נחת לבורא יתברך.

אני חייב להיות הדובר של אהובי הרב @אושרי רביב ותבינו גם את מה שכתבתי למעלה
כל מי שלומד בטהרת הבית בעמקות ורצינות לא יכול מרוב המתיקות שלא לסכם את הדברים ולסדר אותם, זה הרגשה של לקטוף כוכבים ולהתחכך עם אריות ולצאת עם סיפוק אדיר.
לכן אשריך המחבר @חזון גבריאל שליט''א וכן הרב @אליאב צוף מזכה הרבים מתוק מדבש ונופת צוף, אני יכול להעיד לכם באופן אישי שמרן רבינו עובדיה היה מאוד שמח מכל זה. תמשיכו בכל הכוחות והעוצמות.

מצטרף להנ"ל בכל מילה, כך התחיל בדיוק מרן רבנו עובדיה זצ"ל שהתחיל להעתיק את מסכת ברכות למחברת וכולם צחקו עליו.
וכך חינך את ילדיו בדיוק באותה הדרך, כך שהילקו"י מהחלק השני והלאה של מרן שליט"א היה בגדר העתקת פסק מהליכות עולם, יחו"ד, ויבי"ע, עד שנהיה מה שניהיה. הגאולה מתעכבת בגללנו בני התורה שלא יודעים לראות בעין טובה ולפרגן לאחרים וזה, מחילה שזה מילים קצת נוקשות אבל קשה לי כבר לראות את התופעה הקשה הזו שהיא בדיוק היפך רוח התורה הקדושה, ובמקום להרים לאברך צעיר שרק מחפש כמה מילים יפות על מה שכתב, מכניסים בו כזה ארס שיורד לו החשק מלכתוב בכלל, וזו מורשת מרן זצ"ל לא רק לריב על פפושדו, במבה, וגלידה בסעודה. התורה לא ניתנה בשביל לעקוץ ולחרחר ריבים כמו שניתקע לחלק מאנשים במוחם.
ואני ממש כותב זאת מכאב, כי כשהתחלתי לכתוב בכולל האברך הכי צעיר, אין אברך 1 אפילו מתוך 30 אברכים כולל ראש הכולל, שדירבן אותי או אמר מילה טובה, רק דאגו להשמיע שביום יוצאים עשרות ספרים וחלקם שוכבים במדפים, ושרוב האברכים היום לא מחדשים מילה אלא רק מלקטים וחבל על ההשקעה והאנרגיות, או שיש כאלו שהתלבש עליהם היצר בטענה של יראי שמים אז מי היום כותב לשם שמים כולם עושים זאת כדי להתגדל, בקיצור כל מי שאמר את כל הטענות האלה עדין יושב בכולל ומנייס על המעונות, על הגיוס, על התווים לפני החגים, או על טארמפ. שזכינו ברוך ה' רק בסייעתא דשמייא "ללקט" עוד 6 קונטרסים שהם הראשונים שקוראים בהם.
אם היתה לי במה הייתי אומר זאת בכל אפשרות ובכל מקום, יה"ר שנזכה ללמוד תורה לשמה סמא דחיים ולעשות נחת לבורא יתברך.
אשריך מה טוב חלקך בזה ובבא.
יגדיל תורה ויאדיר.

יישר כוחו וחילו. אני בכלל לא באתי במטרת מסכת עוקצין, אלא להבין את החידושים שבספר, ויישר כוח על הפרגון. כמו כן על הפרגון בשפתי מלך (גם אתם יום אחד אולי).

הרב @ס"ט אם ראית החיבור על לוית חן וכן על חנוכה, הבאתי מקורות נוספים וגם את המקומות שחזר בו. לא לחינם בחסדי ה' מרן שליט"א אהב זאת. (מי שיודע יודע). ועל כן שאלתי לגבי הספר הנוכחי, מה הוסיף בתורתו של מרן. לא לשם קנטור. ואם ראית את דבריי כקנטור, העניין הוא איך קוראים את הדברים.

חזור
חלק עליון