• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

נצחו אראלים את המצוקים ונשבה ארון הקודש ברוך דיין האמת ראש הישיבה הגאון רבי מאיר מאזוז זצוק"ל

כבה המאור הגדול!

תנועת ש״ס ובראשה מרנן ורבנן מועצת חכמי התורה שליט״א, יו״ר התנועה הרב אריה דרעי, נציגיה ופעיליה, מבכים מרה את הסתלקותו לשמי רום של הגאון המופלג, שריד לדור דעה, בנם של קדושים, לן בעומקה של הלכה, מקים עולה של תורה ומעמיד הדת על תילה על פי מורשת רבותינו הק׳, בנוסח ודקדוק התפילות במסורת הס״ט, זכה לקרבתו ולחביבותו של מרן אביר הרועים רבנו עובדיה יוסף זי״ע, ראש גולת יהדות טוניס המעטירה ומנהיגה הרוחני עשרות בשנים

מרן הגאון הגדול מעוז ומגדול

רבי מאיר מאזוז זצוק״ל

ראש ישיבת כיסא רחמים ומוסדותיה

גדולה האבדה לעולם התורה וההלכה. תנועת ש"ס משגרת תנחומים למשפחתו הרוממה, ובראשם לאחיו הדגול שליט״א ולבניו הרבנים שליט"א, לאלפי תלמידיו ושומעי לקחו. והקב"ה ירפא את שבר עמו ויחיש את גאולתנו במהרה, אמן.
מה זה מסורת הס"ט...?
נבערים

כעת אפשר לכתוב. בימים האחרונים התקיימו סיורים של המשטרה סביב ישיבת כסא רחמים ונפתח גם 'נוהל אדמו"ר' לקראת הלוויה שתצא כפי המסתמן מחר בצהריים מישיבתו ברחוב עוזיאל בבני ברק. הפרגוד

שר ירושלים ומסורת ישראל, מאיר פרוש: ״יחד עם כל בית ישראל אני אבל על הסתלקות מרן ראש ישיבת כסא רחמים, הגאון הגדול רבי מאיר מאזוז זצוק״ל – מקים אוהלה של תורה בארץ הקודש, מנהיגה של יהדות תוניס ברחבי העולם, מורה דרך לרבבות, ומנשיאי ופארי הדור. מרן רה״י זצוק״ל עמד בעוז על תורת ישראל, עם ישראל וארץ ישראל, ללא חת, ללא פשרות, בקול ברור וישר. הייתה לי הזכות לקשר אישי וחם עמו לאורך השנים, קשר שנמשך מדור לדור. הסתלקותו היא אבדה שאין לה תמורה – לי ולכלל ישראל״

בעקבות פטירת מרן הגאון רבי מאיר מאזוז זצוק״ל, ולאחר התייעצות עם הראש״ל הגר״י יוסף, הורה יו״ר ש״ס אריה דרעי לראש עיריית אלעד יהודה בוטבול לבטל את אירוע המימונה שתוכנן להערב. כמו כן הורה לנציגים בבני ברק ובמקומות נוספים לבטל את האירועים. (קאליש)

יו״ר דגל התורה ח״כ משה גפני יחד עם כל בית ישראל אנו מבכים מרה את פטירתו של הגאון הגדול הצדיק רבי מאיר מזוז זצ״ל, ראש ישיבת ״כסא רחמים״ ושולחים את תנחומינו למשפחה הכבודה, לתלמידיו ומוקיריו. מן השמיים תנוחמו עדי יקיצו שוכני עפר.

אבידה שאין לה תמורה | שר ירושלים ומסורת ישראל, הרב מאיר פרוש: ״יחד עם כל בית ישראל אני אבל על הסתלקות מרן ראש ישיבת כסא רחמים, הגאון הגדול רבי מאיר מאזוז זצוק״ל – מקים אוהלה של תורה בארץ הקודש, מנהיגה של יהדות תוניס ברחבי העולם, מורה דרך לרבבות, ומנשיאי ופארי הדור. מרן רה״י זצוק״ל עמד בעוז על שלוש השלמויות – תורת ישראל, עם ישראל וארץ ישראל, ללא חת, ללא פשרות, בקול ברור וישר. הייתה לי הזכות לקשר אישי וחם עמו לאורך השנים, קשר שנמשך מדור לדור. הסתלקותו היא אבדה שאין לה תמורה – לי ולכלל ישראל״.

חזור
חלק עליון