• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

חדשות ועידכונים על מו"ר מרן הראשון לציון שליט"א

היסטורי: לראשונה נפגשו בעל ה"נטעי גבריאל" ומנהיג הדור בעל ה"ילקוט יוסף"​

נפלא ביותר, רק צריך לתקן שזו לא פגישתם הראשונה וגם לא השניה, וכפי שרבינו אומר לו בהתחלה שהיה שם כבר לפני כמה שנים
ואגב זכור לי שפעם שמעתי מרבינו יצחק שאחד מגדולי המחברים בארה"ב יש לו מוגבלות קשה בהליכה או בדיבור והוא ניצל את כל הכוח שלו לכתיבה, תמיד הבנתי שזה הנטעי גבריאל, אך בסירטון כאן זה נראה לא נכון

נפלא ביותר, רק צריך לתקן שזו לא פגישתם הראשונה וגם לא השניה, וכפי שרבינו אומר לו בהתחלה שהיה שם כבר לפני כמה שנים
ואגב זכור לי שפעם שמעתי מרבינו יצחק שאחד מגדולי המחברים בארה"ב יש לו מוגבלות קשה בהליכה או בדיבור והוא ניצל את כל הכוח שלו לכתיבה, תמיד הבנתי שזה הנטעי גבריאל, אך בסירטון כאן זה נראה לא נכון
אכן אין זה הפעם הראשונה. היו עוד כמה פעמים.
במקרה מרן שליטא ספר לי עליו בשבחו לפני כחודש ימים, וגם אמר לי שנפגשו כמה פעמים.

בעזרת השם יתברך במוצאי שבת הקרוב במסגרת השיעור השבועי של מרן נשיא מועצת חכמי התורה שליט"א ישודר שיעורו של מרן שליט"א מהגולה, ממדינת ניו יורק שבארצות הברית...

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
שמענו פעם ממרן רבנו הגדול זצוק"ל שפירש הפסוק "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם", מה פירוש המילה 'מאוד'. אלא ב"ל לרבות זקן שאומר "מה לי לרדת למקלט הרי אני כבר זקן ממילא" לא! צריך לדעת שהגוף והנפש הם לא של האדם, הם של הקב"ה, ואדם גם כשהוא מבוגר צריך לשמור עליו ולהשגיח עליו "מאוד",
וזה המאוד ללמד אותנו, שגם מבוגר או חולה ה"ה מחויב לשמור על נפשו וגופו כי הם של הקב"ה, ועליו הציווי לשמור על עצמו 'מאוד'.

מה פורסם נגד הראש''ל?

לאחר הבשורות הטובות מאיראן מרן הראשון לציון רבינו יצחק יוסף שליט״א, בהבדלה בעיירה דיל ניו ג׳רז׳י עם החזן עמרם אדר. (דרך המלך)
1750610809474.png
get_attachment_url

נערך לאחרונה:
חזור
חלק עליון