תלמיד הרב "הצעיר ני"ו" Well-known member מוצאי שבת בשעה 23:10 #2 עה סט אמר: וכותב נגד זה. לחץ כדי להרחיב... למה נגד? הצביעו 0 הצביעו למטה
אושרי רביב Well-known member מוצאי שבת בשעה 23:13 #3 עה סט אמר: וכותב נגד זה. לחץ כדי להרחיב... דברי פתיחה בשו"ת יביע אומר חלק א (אות ו). והובא בדברי מרן שליט"א פעולת צדיק לחיים בנדפס מחדש (עמ' יז ד"ה וכמה). הצביעו 0 הצביעו למטה
עה סט אמר: וכותב נגד זה. לחץ כדי להרחיב... דברי פתיחה בשו"ת יביע אומר חלק א (אות ו). והובא בדברי מרן שליט"א פעולת צדיק לחיים בנדפס מחדש (עמ' יז ד"ה וכמה).
תלמיד הרב "הצעיר ני"ו" Well-known member יום ראשון בשעה 00:06 #4 אושרי רביב אמר: דברי פתיחה בשו"ת יביע אומר חלק א (אות ו). והובא בדברי מרן שליט"א פעולת צדיק לחיים בנדפס מחדש (עמ' יז ד"ה וכמה). לחץ כדי להרחיב... אם אפשר לעלות מה רע בזה? אדרבה זה מפתח את המחשבה הצביעו 0 הצביעו למטה
אושרי רביב אמר: דברי פתיחה בשו"ת יביע אומר חלק א (אות ו). והובא בדברי מרן שליט"א פעולת צדיק לחיים בנדפס מחדש (עמ' יז ד"ה וכמה). לחץ כדי להרחיב... אם אפשר לעלות מה רע בזה? אדרבה זה מפתח את המחשבה
תלמיד הרב הי"ו New member יום ראשון בשעה 00:13 #5 תלמיד הרב הצעיר ניו אמר: אם אפשר לעלות מה רע בזה? אדרבה זה מפתח את המחשבה לחץ כדי להרחיב... צודק ר' ליי... הצביעו 0 הצביעו למטה
תלמיד הרב הצעיר ניו אמר: אם אפשר לעלות מה רע בזה? אדרבה זה מפתח את המחשבה לחץ כדי להרחיב... צודק ר' ליי...
מתלמידי מרן הראש"ל Moderator יום ראשון בשעה 00:20 #6 עה סט אמר: וכותב נגד זה. לחץ כדי להרחיב... הפוך אני ראיתי כמה מקומות מביא פלפול ביביע אומר בעניין חפצא וגברא מחר בעז''ה אני העלה לכאן מקור מדויק הצביעו 0 הצביעו למטה
עה סט אמר: וכותב נגד זה. לחץ כדי להרחיב... הפוך אני ראיתי כמה מקומות מביא פלפול ביביע אומר בעניין חפצא וגברא מחר בעז''ה אני העלה לכאן מקור מדויק
פותח הדיון פותח הדיון ע"ה ס"ט Well-known member יום ראשון בשעה 00:41 #7 מתלמידי מרן הראשל אמר: הפוך אני ראיתי כמה מקומות מביא פלפול ביביע אומר בעניין חפצא וגברא מחר בעז''ה אני העלה לכאן מקור מדויק לחץ כדי להרחיב... אכן יש הרבה מקומות שדן בזה, לגבי איסור דרבנן אם הוא איסור גברא או גם איסור חפצא ועוד. אבל במקום אחד כותב נגד.. הצביעו 0 הצביעו למטה
מתלמידי מרן הראשל אמר: הפוך אני ראיתי כמה מקומות מביא פלפול ביביע אומר בעניין חפצא וגברא מחר בעז''ה אני העלה לכאן מקור מדויק לחץ כדי להרחיב... אכן יש הרבה מקומות שדן בזה, לגבי איסור דרבנן אם הוא איסור גברא או גם איסור חפצא ועוד. אבל במקום אחד כותב נגד..
פותח הדיון פותח הדיון ע"ה ס"ט Well-known member יום ראשון בשעה 00:44 #8 אושרי רביב אמר: דברי פתיחה בשו"ת יביע אומר חלק א (אות ו). והובא בדברי מרן שליט"א פעולת צדיק לחיים בנדפס מחדש (עמ' יז ד"ה וכמה). לחץ כדי להרחיב... שם כתב באופן כללי נגד הפלפול לא כתב נגד חקירות של גברא וחפצא. עכ"פ כנראה שזו מהדו' אחרת של הפתיחה הזו, שנדפסה במק"א. הצביעו 0 הצביעו למטה
אושרי רביב אמר: דברי פתיחה בשו"ת יביע אומר חלק א (אות ו). והובא בדברי מרן שליט"א פעולת צדיק לחיים בנדפס מחדש (עמ' יז ד"ה וכמה). לחץ כדי להרחיב... שם כתב באופן כללי נגד הפלפול לא כתב נגד חקירות של גברא וחפצא. עכ"פ כנראה שזו מהדו' אחרת של הפתיחה הזו, שנדפסה במק"א.
ב בניהו שמש Active member יום ראשון בשעה 00:44 #9 יש גמרא מפורשת שדנה בזה, עיין נדרים ב: ועוד הצביעו 0 הצביעו למטה
א אורי הכהן Active member יום ראשון בשעה 00:45 #10 עיין בספר עומקה של סוגיא ותרוה נחת הצביעו 0 הצביעו למטה
פותח הדיון פותח הדיון ע"ה ס"ט Well-known member יום ראשון בשעה 00:51 #11 אורי הכהן אמר: עיין בספר עומקה של סוגיא ותרוה נחת לחץ כדי להרחיב... תשובה מדוייקת... הצביעו 0 הצביעו למטה
פותח הדיון פותח הדיון ע"ה ס"ט Well-known member יום ראשון בשעה 00:52 #12 בניהו שמש אמר: יש גמרא מפורשת שדנה בזה, עיין נדרים ב: ועוד לחץ כדי להרחיב... נכון. ופשוט. וגם מרן זיע"א עצמו בהרבה מקומות דן בזה, ועכ"ז במק"א כתב נגד זה (וביאור כוונתו צריך לבאר). הצביעו 0 הצביעו למטה
בניהו שמש אמר: יש גמרא מפורשת שדנה בזה, עיין נדרים ב: ועוד לחץ כדי להרחיב... נכון. ופשוט. וגם מרן זיע"א עצמו בהרבה מקומות דן בזה, ועכ"ז במק"א כתב נגד זה (וביאור כוונתו צריך לבאר).
יצחק משען Well-known member יום ראשון בשעה 02:58 #13 עה סט אמר: נכון. ופשוט. וגם מרן זיע"א עצמו בהרבה מקומות דן בזה, ועכ"ז במק"א כתב נגד זה (וביאור כוונתו צריך לבאר). לחץ כדי להרחיב... כמדומה שבכל המקומות כמעט שדן בזה זהו לגבי איסורי דרבנן אי חשיבי חפצא או גברא שיש בזה כמה נפק"מ המפוזרות בספריו אך הציטוט שהבאת אם הוא קיים מסתמא כוונתו לאותם שמושכים כל דיון לחקירה הזו ולדחוק בכוח שזה תלוי בזה כנלע"ד, ומ"מ לא ראיתי את התנגדותו לזה הצביעו 0 הצביעו למטה
עה סט אמר: נכון. ופשוט. וגם מרן זיע"א עצמו בהרבה מקומות דן בזה, ועכ"ז במק"א כתב נגד זה (וביאור כוונתו צריך לבאר). לחץ כדי להרחיב... כמדומה שבכל המקומות כמעט שדן בזה זהו לגבי איסורי דרבנן אי חשיבי חפצא או גברא שיש בזה כמה נפק"מ המפוזרות בספריו אך הציטוט שהבאת אם הוא קיים מסתמא כוונתו לאותם שמושכים כל דיון לחקירה הזו ולדחוק בכוח שזה תלוי בזה כנלע"ד, ומ"מ לא ראיתי את התנגדותו לזה