• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

אשה המפחדת בשבת ממקק האם מותר להורגו?

אשה המפחדת ממקק בשבת לאו דוקא אני הייתי אומר כל אדם ונכנס/ת לחרדה עד כדי שאם היא תראה שלא הרגו אותו היא בהתקף חרדה ורק על ידי שתראה שהרגו את המקק (לאו דוקא אלא כל חרק וכו.. אפילו שלא מזיק) רק אז היא תהיה רגועה ולא יעזור לטאטא את המקק מבחינתה המקק עדיין לידה כלומר היא צריכה לראות שהוא מת וזה מה שמעביר לה את החרדה.
לכאורה התקף חרדה בשבת זה כמו חולה שמחללים עליו שבת?

אם יש לה התקף חרדה אמיתי- פשוט שדינה כחולה.
אבל לכאורה במה שאתה מתאר ממש אין דינה כחולה

השימוש במושג "התקף חרדה" הוא סלנג, ולשון מושאל.
וכעת אוכיח זאת:
הנה התסמינים הקלינים של התקף חרדה אמיתי (מתוך אתר של קופ"ח כללית):

הזעה.
• רעד.
דפיקות לב חזקות (פלפיטציות).
• תחושת קוצר נשימה או אי־נוחות בחזה (שלעיתים עלולה לגרום לאדם לחשוש שהוא עובר התקף לב).
סחרחורת.
• חוסר יציבות (ישנם אנשים שבמהלך התקף חרדה חשים כי הם עלולים להתעלף).
• גלי חום.
התסמינים הקוגניטיביים השכיחים הם: תחושת ניתוק מהעצמי (דה־פרסונלזיציה) או מהמציאות (דה־ריאליזציה), חשש לאבד שליטה, "להשתגע" או למות.

אם התקיימו תסמינים אלו- כאמור פשוט שדין האישה כחולה.
אבל היום אומרים על כל דבר "אני מת על זה" "אני חולה על זה" "עשה לי התקף חרדה"
ומהיכ"ת שדינו יהיה כחולה?
את אשר נ"ל כתבתי.

יש נשים שכן הם פשוט "רועדות"... ממש כך! ובקושי מצליחות לדבר כשיש מקק בבית! ומרוב בהלה גדולה מאד יכולות ח"ו להיכנס למצב של סכנת חיים
ויתכן מאד שאם אין אפשרות אחרת (ניסו להרחיקו, להשליכו לבחוץ ולא הצליחו) שיהיה מותר להורגו בשינוי
וצריך לעשות שאלה גדול.

יש נשים שכן הם פשוט "רועדות"... ממש כך! ובקושי מצליחות לדבר כשיש מקק בבית! ומרוב בהלה גדולה מאד יכולות ח"ו להיכנס למצב של סכנת חיים
במחילה- אני ממש מפקפק בניסוח הזה, סכנת חיים?
אולי אחת ממיליון.
האם יש לנו תיעוד רפואי של אישה שמתה, ממש נפחה את נשמתה ממקק?

חיפשתי ולא מצאתי.
הוא שאמרתי- יש מעט הגזמות בשיח שכזה.

במחילה- אני ממש מפקפק בניסוח הזה, סכנת חיים?
אולי אחת ממיליון.
זה שאתה לא מכיר - זה לא מוכיח שזה לא קיים...
זאת מציאות שאם תעשה שיעורי בית, תברר היטב, ותיווכח שיש נשים שכן!!!! הם יכולות לקבל ח"ו התקף לב... יש גם גברים כאלה (לא הרבה, אבל יש)
הפחד מממ"ק או לטאה או עכבר - לרבים וגם טובים הוא ממש פחד מוות!!!
רק שבדרך כלל לא שמענו אף פעם על מקרים של מוות, כי מהר מאד הוציאו מהבית את הלטאה או כל יצור מפחיד אחר
כך שיחסית הפחד לא נמשך זמן רב, וכתוצאה מפעילות מהירה נחסך הרבה דברים שליליים ביותר...
אבל שאלתנו עוסקת בשבת קודש, אם קרה מקרה שכזה שנכנס עכבר מפחיד לבית, והיא רועדת כולה ולא מסוגלת לזוז ואפילו לא לדבר ולהוציא מילה מפיה (כפי שאמרתי, הכל מידיעה אצל כמה בנ"א שחוו כך וכך היתה תגובתם) עד כדי כך שאפילו אם העכבר מתקרב אליה היא לא זזה, כי מרוב פחד מוות היא קופאת על מקומה, וזה עלול בודאי להביא לתוצאות שאחריתם מי ישורנו, כי הפחד ילך ויתמשך עוד ועוד, עד שח"ו יקרה משהו...
ע"ז אמרתי שיתכן ואם לא מוצאים דרך אחרת, אזי יהיה מותר להרוג את העכבר ע"י שישימו מלכודת וימות (יש אופנים של דרבנן, כגון ע"י גרמא, כלאחר יד, בשינוי, מלאכה שאינה צריכה לגופה וכו')
אבל כאמור לשם כך צריך הכרעת גדול בפסיקה והוראה (כדוגמת מרן הראש"ל שליט"א)

אני מכיר מקרוב שאישה שהפילה עוברה שנבהלה מחתולה וא''כ אתו הדבר יכול להיות ממקק וכדו' תלוי באיזה אישה מדובר ....
טענה לגיטמית, אכן.
אם כי גם בהריון- מעניין אותי כמה נשים הפילו בגלל מקק...
אבל דיברנו על עצם הפחד של האישה, בלי להוסיף הריון לסיפור.

אשה המפחדת ממקק בשבת לאו דוקא אני הייתי אומר כל אדם ונכנס/ת לחרדה עד כדי שאם היא תראה שלא הרגו אותו היא בהתקף חרדה ורק על ידי שתראה שהרגו את המקק (לאו דוקא אלא כל חרק וכו.. אפילו שלא מזיק) רק אז היא תהיה רגועה ולא יעזור לטאטא את המקק מבחינתה המקק עדיין לידה כלומר היא צריכה לראות שהוא מת וזה מה שמעביר לה את החרדה.
וכמו שהתירו לפתוח דלת לתינוק שלא יבעת

וכמו שהתירו לפתוח דלת לתינוק שלא יבעת
לשון המשנ"ב בסימן שכח:
"אפ"ה מותר השבירה שמא יבעת התינוק וימות"
ולכן עד כמה שאין חשש מוות- מהיכ"ת להתיר?
וכמו שכתבתי מהיכ"ת לטעון שיש חשש מוות?
היכן התיעודים של נשים שמתו מפחד מגו'קים ומקקים?

חזור
חלק עליון