• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • "המרכז למורשת מרן" שמח לבשר לציבור היקר על פתיחת קבוצת הצ'אט "מורשת מרן אונליין" בה יובאו חדשות ועדכונים מעולם התורה, וכן תכנים תורניים מעניינים כולל קטעי וידאו, תמונות והנעשה בעולם הישיבות.

    >> להתחברות לחצו עכשיו:

    https://news.moreshet-maran.com/

    לשליחת עדכונים לחצו כאן, או שלחו למייל: news@moreshet-maran.com

    נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.

הכנת טחינה בשבת ואכילה במקום שיש רק בישול רמ"א

אתה צודק שם זה לא ברור.
עיין בילקוט יוסף יום טוב (עמוד שיב) שם הרב כתב להתיר, אמנם זה גם לא כל כך ברור.
לפי הטעם שהרב כתב שם למרות שבתחילה כאשר נותן מעט מים היא נעשית עבה, מ"מ מאחר ואין הלישה מתקיימת שהרי מוסיפים לה עוד מים וחוזרת להתרכך כבתחילה הרי זה מותר - לכאורה זה בדיוק מה שהרב הסתפק בתחילה בילקוט יוסף שבת, כנראה שאחרי העיון שנית הרב חזר בו והכריע למעשה להקל בתנאי שיעשה לאלתר!
 
קראתי את תשובת מרן שלי"א, וגם ממנה לא ברור כ"כ מה דעת הרב לכתחילה, האם מותר להכין טחינה בשבת מטחינה גולמית וא"כ באיזה תנאים ובאיזה אופן מותר? הרב כותב שם להקל בדבר, משמע שזה לא כ"כ לכתחילה אלא שאפשר להקל,
אשמח לדעת האם מישהו הבין אחרת, או שיוכל להרחיב בהסברת דברי מרן שליט"א
 
נערך לאחרונה:
לכל מאן דבעי,
בקובץ המצ"ב בעמ' ל' ישנה תשובה הלכתית ארוכה ומפורטת על כל עניין 'הכנת טחינה בשבת', ומבואת שם (עמ' ל"ג) בהרחבה גם דעתו של מרן הראשל"צ רבינו יצחק יוסף שליט"א ועוד פוסקים על נידון זה.

בברכת יגדיל תורה ויאדיר
 

קבצים מצורפים

  • קובץ תורני ממזרח שמש - חלק ב' - להדפסה.pdf
    1.2 MB · צפיות: 2
תשובה שקיבלתי היום ממרן הראשל"צ רבינו יצחק יוסף שליט"א, בעניין הכנת טחינה ועוד אוכלין בשבת
 

קבצים מצורפים

  • תשובת הרב יצחק יוסף שליט''א בעניין הכנת טחינה בשבת.pdf
    257.7 KB · צפיות: 11
אז מותר או אסור?
לא הבנתי!
לכא' אם ערבוב בנחת ולסעודה אחת יהיה מותר. שהרי יכול ליתן כמות מים בבת אחת ובכלל לא יהיה שלב של עיסה עבה, אלא שכיון שרוצים שלא בטעות תצא הטחינה דלילה מידי ואם אין עוד טחינה אי אפשר לתקן או שלא רוצה שיצטרך להוסיף עוד ועוד טחינה ולבסוף יצא הרבה טחינה אזי נותנים מעט מעט. ומעיקר הדין נראה לי שאפשר להקל בזה אף בלא שינוי בערבוב כל שעושה מעט לצורך סעודה אחת, שהרי מחזר אחיו לדללו. וע"ע במ"ש הרב גבי סימילאק. ודו"ק.
 
אז מותר או אסור?
לא הבנתי!
מותר בתנאי שיעשה כן בסמוך לסעודה, וכן דעת האור לציון (אתה יכול לעיין לעייל בקובץ התורני "ממזרח שמש" - חלק ב', שהעליתי למעלה ובו בעמ' ל' כתוב ע"ז בהרחבה גדולה עם כל הדעות ופוסקים בעניין עיי"ש)
 
חזור
חלק עליון