• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • "המרכז למורשת מרן" שמח לבשר לציבור היקר על פתיחת קבוצת הצ'אט "מורשת מרן אונליין" בה יובאו חדשות ועדכונים מעולם התורה, וכן תכנים תורניים מעניינים כולל קטעי וידאו, תמונות והנעשה בעולם הישיבות.

>> להתחברות לחצו עכשיו:

https://news.moreshet-maran.com/

לשליחת עדכונים לחצו כאן, או שלחו למייל: news@moreshet-maran.com

נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.

בשורה טובה תדשן עצם | יצא לאור ילקוט יוסף ברכות ח"ב סימנים קע"ז-ר"ד

הרב שליט"א חולק הרבה מאד על אחיו בהלכה ברורה [מה שראיתי קרוב ל-40 מקומות]
יותר נכון, לא חולק על אחיו, אלא מיישב את אביו, כי בנו חלק עליו. למעט כמה מקומות שאכן מרן גופיה חולק עליו.

ממש הפלא ופלא, גאונות ובקיאות עצומה
עברתי על כל הספר במשך 10 שעות ברצף [במוצ"ש עד הנץ]
תענוג אמיתי
לא שמרן שליט"א חולק
אלא הרב דוד חולק על מרן זיע"א ומרן שליט"א יותר מ - 40 מקומות!!!

הבדל קטן אבל חשוב (מקווה שיבינו אותי....)

ואני אסביר - מרן שליט"א לא זז מפסקיו של אביו מרן הגדול, ולכן כשהרב דוד פוסק בהלכה אחרת לא שייך לומר על מרן שליט"א שהוא החולק

לא שמרן שליט"א חולק

ואני אסביר - מרן שליט"א לא זז מפסקיו של אביו מרן הגדול, ולכן כשהרב דוד פוסק בהלכה אחרת לא שייך לומר על מרן שליט"א שהוא החולק
ואני מוסיף ואומר ואף ראיתי שרוב ההלכות שחכם דוד חולק על מרן אביו זצוק''ל בדרך כלל באותה ההלכה גם הרב ברכת השם חולק ג''כ

70+ וכבר צירפו כאן את חלק מהמקומות, אולי מי מכאן יואיל בטובו להעלות שוב
לתועלת הכלל
אני דיברתי שחולק למעלה מ-40 מקומות רק על החלק החדש (ברכות ח"ב) שיצא לפני כמה ימים!
את הרשימות שהיו בעבר כולם מכירים...
ואני לא מצאתי יותר מ-40 אולי 45 ותו לא
אם אתם מצאתם יותר אתם מוזמנים להעלות כאן...
הרבה יותר מ-40
אתה מוזמן להעלות ולא להגיד סתם...
כנראה אתה מתכוון לעוד כרכים... כי בכרך הזה לא מצאתי יותר

לא שמרן שליט"א חולק

אסור לחלוק?

ממש הפלא ופלא, גאונות ובקיאות עצומה
עברתי על כל הספר במשך 10 שעות ברצף [במוצ"ש עד הנץ]
תענוג אמיתי
יש לך דוגמאות למי שלא זכה עדיין לקנות את הספר?
(בעיקר דברים מחודשים, ולא ברכת במבה וכיו"ב...)
יישר כח גדול

יש לך דוגמאות למי שלא זכה עדיין לקנות את הספר?
(בעיקר דברים מחודשים, ולא ברכת במבה וכיו"ב...)
יישר כח גדול
אציין להרבה מ"מ שציינתי לעצמי תוך כדי לימוד, ותבדוק בכל עמוד, ותראה הרבה חידושים שלא היו עד כה:
עמודים: קיז, קכד, קכז, קסה, קסז, קפה, רד, ריא, רטז, רכב, שלד, שמו, שנ, שפו, תז, תקכו, תקמג, ועוד ועוד....

מרן הגר"ד קוק שליט"א
בברכה ועידוד לכבוד הראש"ל הג"ר יצחק יוסף שליט"א
על ספרו החדש ועל עמידתו האיתנה למען בחורי הישיבות

היום הגיע למרן הגר"ד קוק שליט"א הספר "ילקוט יוסף" הלכות ברכות ח"ב החדש, ששיגר המחבר הראש"ל הגר"י יוסף שליט"א עם ברכת רפואה שלמה למרן הגרד"ק שליט"א.

רבינו שליט"א אמר שאין לו מה להשיב להראש"ל שליט"א ושהוא מתבייש, אך ברכת כהן יש בידו לברך שיזכה הראש"ל להפיץ מעיינות תורתו חוצה ושספריו מלאים זיו של ים התורה, וברכו באופן פרטי על עמידתו האיתנה ללא מורא וחת כנגד מהרסי התורה המדברים על גיוס בני תורה ומבזים רבנן, וסיים בפסוקי "ויזרע יצחק בארץ ההיא וימצא בשנה ההיא מאה שערים ויברכו ה'", וכן "וישב יצחק עם באר לחי ראי" שהוא ענין רוה"ק - תכלית מטרת עסק התורה והמצות.

מרן הגר"ד קוק שליט"א
בברכה ועידוד לכבוד הראש"ל הג"ר יצחק יוסף שליט"א
על ספרו החדש ועל עמידתו האיתנה למען בחורי הישיבות

היום הגיע למרן הגר"ד קוק שליט"א הספר "ילקוט יוסף" הלכות ברכות ח"ב החדש, ששיגר המחבר הראש"ל הגר"י יוסף שליט"א עם ברכת רפואה שלמה למרן הגרד"ק שליט"א.

רבינו שליט"א אמר שאין לו מה להשיב להראש"ל שליט"א ושהוא מתבייש, אך ברכת כהן יש בידו לברך שיזכה הראש"ל להפיץ מעיינות תורתו חוצה ושספריו מלאים זיו של ים התורה, וברכו באופן פרטי על עמידתו האיתנה ללא מורא וחת כנגד מהרסי התורה המדברים על גיוס בני תורה ומבזים רבנן, וסיים בפסוקי "ויזרע יצחק בארץ ההיא וימצא בשנה ההיא מאה שערים ויברכו ה'", וכן "וישב יצחק עם באר לחי ראי" שהוא ענין רוה"ק - תכלית מטרת עסק התורה והמצות.
יש תמונות?

חזור
חלק עליון