נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.
תרומה גדולה מעשר ראשון תרומת מעשר מעשר שני או מעשר עני.מי שמנוי לקרן המעשרות
איזה מעשרות הוא אמור להפריש
יש להם תת קרן מיוחדת לשנות מעשר עני שמפקידים בידם איזה סכום והם מעבירים לעניים.את הנוסח יש לעשות בכל מקרה.
רק עכשיו שזה מעשר עני מה התועלת והצורך בהם?
סליחה על השאלה אבל אפשר לדעת מה זה קרן המעשרות?
אין לי אפשרות להכנס תודה בכל מקרה![]()
קרן המעשרות- הדרך המהודרת להפרשת תרומות ומעשרות
קרן המעשרות הוקמה על ידי בית המדרש להלכה בהתישבות על מנת לסייע לך בחילול המעשר שני הכרוך במורכבות מעשית ודורש ידע הלכתי רב. כך תפריש תרומות ומעשרות כהלכהbhl.org.il
בשביל שתוכל לעשר בבית , ולא לכל אחד יש מטבע שאפשר לעשר על זה, או מעשר עני וכו'.סליחה על השאלה אבל אפשר לדעת מה זה קרן המעשרות?
לחומרא שצריך מטבע של כסף ממשבשביל שתוכל לעשר בבית , ולא לכל אחד יש מטבע שאפשר לעשר על זה, או מעשר עני וכו'.
לאו דווקא,לחומרא שצריך מטבע של כסף ממש
אני לא שמעתי על חומרא זו.לחומרא שצריך מטבע של כסף ממש
אולי אתה מתכוין שצריך שכשמעשר טבל שהוא פחות משוה פרוטה כשבא לחללו על מטבע, צריך שיהיה מטבע שחיללו עליו את אותה הדרגה או דרגה יותר חמורה.לאו דווקא,
בשביל ליחד מטבע למעשר, צריך שיהיה טבל וודאי, ולהרבה אנשים אין את זה. ואחרי שעשו בו פעם אחת מטבל, אפשר לעשות בו גם מדמאי.
ויש להוסיף גם שיש במקום שהוא ודאי מגבולות ארץ ישראל.אולי אתה מתכוין שצריך שכשמעשר טבל שהוא פחות משוה פרוטה כשבא לחללו על מטבע, צריך שיהיה מטבע שחיללו עליו את אותה הדרגה או דרגה יותר חמורה.
ברם כיום רוב הפוסקים כתבו שמעשרות מדרבנן. וגם מהתורה זה רק דגן תירוש ויצהר שזה בדרך כלל מגיע מעושר (אלא אם כן מחמירים לעשר מספק) ויש הרבה ראשונים שאומרים שאם גמר מלאכת הדגן תירוש ויצהר היה למכירה ולא לביתו גם הוא דרבנן, ורק שאינו לקוח למכירה אזי הוי מדאורייתא.
ויש שכתבו שבדרבנן מעיקר הדין וכך המנהג, שלא לדקדק בין חד דרבנן לתרי או תלת דרבנן הכל נחשב דרגת חומרא אחת.
וענין הפרוטה החמורה זה בשביל חילול פחות משוה פרוטה (כנ"ל) והיינו שהמטבע שמחללים עליה את הפחות משוה פרוטה יחללו עליה כבר מעשר שני מטבל ודאי של תגן תירש ויצהר ושאינו לקוח למכירה.
אני לא שמעתי על חומרא זו.
מה שכן יש את הענין של פרוטה חמורה.
פשיטא לי שצריך מטבע, אבל לא ממתכת כסף דיקא.שאלה:
האם צריך לחלל דווקא על מטבע, או גם שטרות של כסף?
תשובה:
נחלקו בזה האחרונים, דעת החתם סופר (שו"ת יו"ד קלב) שאפשר לחלל על שטרות של כסף
אמנם דעת החזו"א (דמאי סי' ג סק' יב) שצריך לחלל דווקא על מטבע ואין להקל לחלל על שטר, וכן נהגו.
(משפטי ארץ טו ח)
לקוח מאתר קרן המעשרות:
חילול פרוטה על שטר - בית המדרש להלכה בהתישבות
האם צריך לחלל דווקא על מטבע, או גם שטרות של כסף.bhl.org.il
מ"מ ומרן הגרע"י כתב
הצג קובץ מצורף 36319