• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

מאסר בחורי הישיבות-איפה הנציגים הספרדים כאשר [רק] בחורים ספרדים מושלכים לכלא???

יוסף דוד

Well-known member
לצערנו הרב מידי יום שומעים על עוד בחורים שמושלכים לכלא בעוון לימוד תורה.
אנו מבינים שיש קושי לסדר את העניין בחוק מסיבות שונות,
אבל הציבור זועק,
למה שום נציג ספרדי לא הגיע לכלא ולא לשערי הכלא לתת גיבוי לעשרות בחורי ישיבות ספרדים שיושבים בכלא? לא ביקשנו "שאגת אריה" 24 שעות, אבל שעה לא מגיע להם??
למה הבחורים הצדיקים הללו מופקרים בצורה כזו מחפירה?
למה העוול הזה שזועק לשמים שרק בחורים ספרדים נעצרים לא מטופל ע"י הנציגים ששלחנו והם שותקים על העוול הנורא הזה. ממה הם מפחדים?
[בימים כתיקונם הם זעקו על זה שבשטרות הכסף אין ספרדים, ועכשיו כשזה נוגע לציפור נפשנו הם נהיו דגים??]

הלזה יקרא נציגי ציבור?? מה זו האטימות הזו??
האם רק על כבוד בשר ודם (היו"ר) הם נזכרים לצעוק ,להתראיין, להוציא מודעות, מכתבים, ומחאות??

מקווה מאוד שהפורום יתן במה לזעקת הציבור [לא בחדר קפה, זה ציפור נפש של רבותינו ושלנו, ומי יודע אם לעת כזאת שהתקשורת מושתקת הגעת.....]

נערך לאחרונה:
למה שום נציג ספרדי לא הגיע לכלא ולא לשערי הכלא לתת גיבוי לעשרות בחורי ישיבות ספרדים שיושבים בכלא?
הגיעו נציגי גדול ישראל מרנן הגרמ מאיה הגרש סלים והגרש בצלאל שליטא

בברכת התורה

למה שום נציג ספרדי לא הגיע לכלא ולא לשערי הכלא לתת גיבוי לעשרות בחורי ישיבות ספרדים שיושבים בכלא?
אין עשרות בחורים ספרדים בכלא, כעת ישנם למיטב ידיעתי שלושה בחורים ספרדים בדיוק.
שלושת הבחורים הללו הם מתחזקים שלא היה להם מעמד של 'תורתו אומנתו' לפני שפקע החוק, ולכן מצבם החוקי שונה משאר בחורי הישיבות (ולכן גם הם נעצרו).
אגב - גם הבחור מעטרת שלמה שנעצר הוא בחור מתחזק למד לפני כן בישיבת אחינו, ולכן מעמדו שונה משאר בחורי הישיבות.
לא שלא צריך לזעוק על זה, אבל הנושא כרגע הוא הסדרת מעמד בני הישיבות בחוק, ולשם מופנים כל המאמצים.
ועוד דבר - מי שעזר להוציא את הבחורים מוקדם יותר מהכלא, בין השאר אלו הנציגים הספרדים שאתה מנסה להשמיץ כאן, ע"י השתדלותם אצל השלטונות.

ובכלל - לומר שהספרדים לא נותנים גיבוי זהו שקר מוחלט, מרן שליט"א לא מפסיק לגבות את בחורי הישיבות, וכן שאר גדולי ישראל, גם אלו שהלכו לבקר בכלא וגם אלו שכתבו להם מכתבים.

הגיעו נציגי גדול ישראל מרנן הגרמ מאיה הגרש סלים והגרש בצלאל שליטא

בברכת התורה
1762422239352.png
גם הגרש מחפוד שליטא בעצרת מול כלא 10 גם הגיע לביקור האסירים - מרן רה"י הגר"א סאלים, מרן רה"י הגר"ש בצלאל ומרן הגר"מ מאיה הגיעו היום (ראשון) יחד עם מרן הגרמ"ה הירש לביקור בכלא הצבאי לחזק את ידי בני הישיבות העצורים

בברכת התורה

ובכלל - לומר שהספרדים לא נותנים גיבוי זהו שקר מוחלט, מרן שליט"א לא מפסיק לגבות את בחורי הישיבות, וכן שאר גדולי ישראל, גם אלו שהלכו לבקר בכלא וגם אלו שכתבו להם מכתבים.
גם הגרש מחפוד שליטא בעצרת מול כלא 10 גם הגיע לביקור האסירים - מרן רה"י הגר"א סאלים, מרן רה"י הגר"ש בצלאל ומרן הגר"מ מאיה הגיעו היום (ראשון) יחד עם מרן הגרמ"ה הירש לביקור בכלא הצבאי לחזק את ידי בני הישיבות העצורים

בברכת התורה
למה שום נציג ספרדי לא הגיע לכלא ולא לשערי הכלא לתת גיבוי לעשרות בחורי ישיבות ספרדים שיושבים בכלא? לא ביקשנו "שאגת אריה" 24 שעות, אבל שעה לא מגיע להם??
הציבור זועם על הנציגים
תפסיקו עם הדמגוגיה!

ועוד דבר - מי שעזר להוציא את הבחורים מוקדם יותר מהכלא, בין השאר אלו הנציגים הספרדים שאתה מנסה להשמיץ כאן, ע"י השתדלותם אצל השלטונות.
בסדר. הם גם הוציאו היום את השמש.
הציבור הפסיק להאמין לסיפורי סבתא.

אין עשרות בחורים ספרדים בכלא, כעת ישנם למיטב ידיעתי שלושה בחורים ספרדים בדיוק.
שלושת הבחורים הללו הם מתחזקים שלא היה להם מעמד של 'תורתו אומנתו' לפני שפקע החוק, ולכן מצבם החוקי שונה משאר בחורי הישיבות (ולכן גם הם נעצרו).
א. יש עשרות בחורים שהיו בחודשים האחרונים בכלא ו99% מהם ספרדים, ואתה מספר שכעת יש "רק" 3 ???? אתה מבין על מה אתה מדבר???
ב. אין בחורים מתחזקים אשכנזים, רק הספרדים מתחזקים??
ג. בחורים משבות יהודה שנעצרו הם "מתחזקים"?

ושאלת השאלות, בחורים מתחזקים צריכים להפקיר??

טור מדהים של הרב שמואל פולק מתוך עלון אז נדברו פרשת וירא למה הפגינו רק על בחור מישיבה אשכנזית

וכעת אני פונה אליך ידידי... אתה שכאב לך למה דווקא אצל הבחור הזה כולם נחלצו חושים ואצל אחרים לא? אתה יודע מה... בא נוריד כפפות... בא נניח את הדברים על השלחן כמות שהם... ידידי הספרדי!! אני מרגיש נוח לפנות אליך ישיר כי כל ימי זכיתי לגדול כ'בן מיעוטים'
אשכנזי מול רוב ספרדים בעיר הכי מרוקאית בארץ ועם ספרדים אני מרגיש בבית.

צריך לדעת שאם עדיין קיים הבדל בין אשכנזים לספרדים... ההבדל הכי קוטבי וצף כלפי חוץ זה ההבדל בין כח הכלל לכח היחיד!!!
(אגב: הערה כללית: זאת למודעי: בלי הכללות בין אשכנזים לספרדים!! זה לא שחור לבן... אני מדבר באופן די כללי...
בעיקר מצד מבנה המערכת...)
האשכנזים מאוד טובים בהנהגת הכלל... הם אלופים במערכתיות!! בעיצוב הממסד!! קוראים לזה הנהגת הכלל... הנהגה של משיח בן יוסף... ויעשו כולם אגודה אחת לעשות רצונך בלבב שלם... תיאום ומשמעת ציבורית... כולם מתלכדים כאחד וכך ניתן לפעול.. וזו בהחלט מעלה עצומה!
אצל האשכנזים, היחיד יכול להיבלע בתוך המערכת והמערכת תספק לו מעטפת הגנה וגיבוי חזק שגם אם אתה חצי קלאצ'... בשביל זה יש פה מיליון חרדים שמגבים אותך בכל רגע נתון וכל עוד אתה מחובר לתיבת נח גם אם תהיה עוג... אתה צף יחד איתה... ואי לכך ובהתאם לזאת: דע לך ישיבוחר יקר!! אל תפחד מגזירת הגיוס... כי אם ח"ו יעיזו להכניס אותך לכלא...
מחר כולנו שוב פה... מיליון חרדים... והפעם זה יהיה עם התמונה שלך... זכור: כולנו איתך!!
יופי!!! חיזקתם אותי!!! זהו!! הבנתי שעם הגיוס אני מסודר!!! י
אבל ההלו... עזוב כעת את גזירת הגיוס... חוץ מגזירת הגיוס.. יש עוד גזירה שבשבועיים
האחרונים אני מרגיש עעעל הפנים... לא בא לי ללמוד ובא לי לברוח מכאן... ויש לי פיתויים
וניסיונות איפה שאף אחד לא רואה. יש לי פיתויים שליוו אותי ברכבת בדרך לעצרת... וגם
בחזור מהעצרת היו מקומות מפוקפקים שאני יכול לרדת ולהגיע למקומות שאני יודע שזה לא
טוב לי... נו... מי יתן לי כח לעמוד מול הגזרות האלו??
אף אחד לא יעזור לך!!! פה!!!! פה מגיע החינוך הספרדי.. בני ספרד הם אלופים בכח היחיד!!
מעשים שבכל יום. אתה מגיע לאיזה פריפריה שכוחה... אתה נכנס לבית כנסת עממי... אתה
רואה שם בוגרי צבא עם טבעות ובאותו ספסל יושב לו בחור בן עליה עם המחברות של
הסיכומים משיעור עיון בישיבה ושקוע כולו ברעק"א... אינהו בדידהו ואנן בדידן... הוא לא רואה
אותם ממטר.
זה הפנים היפות שאני מכיר!!! זה נקרא כח היחיד!!! ועם יד על הלב... לספרדים
יש את זה!! זה נקרא להיות אריה!!!! שתבין: אריה נקרא מלך החיות לא בגלל שכל החיות
נכנעות לו ומשתחוות לו... לא!! ההיפך הגמור! אריה הוא מלך רק בגלל שהוא לא צריך אף אחד
מהחיות... הוא לא נזקק להם... הוא לא מחכה לאישור שלהם... הוא פשוט מסתדר לבד!!! כי...
כי הוא אריה!!!!

את העוצמה הזו אנחנו צריכים ליום שלפני הכלא הצבאי וביום שאחרי
אנחנו האשכנזים מאוד טובים בלארגן עצרת מיליון כדי להפעיל לחץ על היועצת המשפטית
ועל נשיא בית משפט העליון שלא יגייסו אותנו...
אבל מה היה בניסיונות היומיומיים של היום שלפני... והרגע שאחרי?
שם אריאל שמאי נשאר לבד... אף אשכנזי לא יכול לתלות לו שלט עשר מטר ולהגיד לו: תשמור
על העיניים... ותלמד גם בלי חשק... ואל תבוש מפני המלעיגים לך בעבודת ה'-- בתוך
הישיבה... מי יעזור לו??
פה צריך כח היחיד!!! ובדור שלנו זה עיקר האירוע... זה ולא אחר!!
---
אסור שעצרת מיליון תסיט אותנו מהמאבק האמיתי והמשמעותי שלנו!!!
עם כל הכבוד לעצרת המיליון שאולי תפרק ממשלות ותזיז קירות... אבל היא עדיין לא יכולה
להוציא בחור ישיבה אחד מהמיטה למחרת בבוקר... גם מיליון איש צועקים שמע ישראל...
עדיין ישיבוחר יכול להוכיח שהוא ישן יותר חזק!! האם לקום או לא לקום... זה רק אני אחליט!!!
ואי לכך ובהתאם לזאת: אני פונה לך ידידי הספרדי... מתי הספרדים יבינו שהנהגת הכלל היא
לא תמיד מצביעה על עוצמה וכח. הרבה פעמים היא דווקא מסגירה את סוד החולשה! זה
שמיליון איש מתגייסים בשביל להציל בחור ישיבה אחד... בזוית הפוטוגונית זה אולי מראה
עוצמה!!! אבל אם קצת תתבונן... זה דווקא מעצים את החולשה שלנו... תראה כמה רבבות
צריך לגייס בשביל לתת לבחור ישיבה גב שאנחנו איתך!!! מה... הוא עד כדי כך שמן וקבעצ'ער
וחסר שייכות שצריך כ"כ הרבה אנשים בשביל לדחוף את הכסא גלגלים שלו למסילה העולה
בית קל?? מה... הוא לא יודע להחזיק מעמד גם לבד?? ברור שלא!! פשוט שאותו בחור היה
מסתדר גם בלי עצרת המיליון!!! גם אם אף אחד לא היה מתייחס אליו... הוא היה יוצא מהכלא
היישר לבית המדרש... כי סו"ס הוא מהזן שמוכר לי... מהפריפריה.. מהישיבות הפחות
מפוצצות.. מהאריות האלו שמסתדרים עם כח היחיד ולא צריכים את הקביים של הכלל...
רק מה? ב"ה בשביל זה יש גם אשכנזים, והאשכנזים מומחים בלזהות חולשות!! לאשכנזים
יש מודעות מאוד חזקה לחוליה החלשה והרופסת של אותו צעיר מצוי שלא עושה כלום עם
עצמו... ואין לו טיפת סיפוק ומוטיבציה... ותחשוב שבין הייתר יש לו גם צו גיוס שקצת מלחיץ
אותו והוא בהחלט בסיכון להיכנע... ובשביל זה אנחנו פה מיליון חרדים כדי לתת לו גב!! תשאר
פה!! איתנו! אנחנו איתך!!! אבל הההלו... זה לא מראה על עוצמה... זה רק הכלי איך להתמודד
עם החוליה החלשה...
וכאן שוב ההזדמנות לחזור ולמקד את הבחורים היקרים...
אנא מכם... אל תתבלבלו!! אל תעשו מגזירת הגיוס יותר ממה שהיא... נכון... הייתה עצרת
מיליון וכל גדולי ישראל נרעשו והתלכדו כאיש אחד... אבל עדיין!! שיהיה לך ברור... זה שאתה
הולך לישון כל לילה מאוחר... והנטיה שלך לפזול ולרקוד על שתי החתונות של הגם וגם... וכל
שלל הניסיונות הקלאסיים שאתה מכיר... ללא ספק אלו הם הגזירות שהרבה יותר חמורות
מגזירת הגיוס!!! כי... כי בסופו של דבר הרי שם נטמן!!! שם- בניסיונות המוכרים האלו... שם
נקברים לנו בני עליה על ימין ועל שמאל ולא בגזירת הגיוס... אה... אם זה חמור פי מאה... אז
למה לזה לא מקדישים עצרת מיליון?? פשוט מאוד: כי לא יעזור לזה מיליון...
שיהיה לך ברור שהמאבקים שיש לך להישאר שמור ולא להיחשף לכל מיני דברים... אתה שווה
שלט פי עשר יותר גדול מאריאל שמאי בכלא.. רק למה אנחנו לא מבזבזים עליך כזה שלט??
כי זה לא שווה את הנייר... בשביל להתגבר איפה שאף אחד לא נמצא אתה חייב להיות אריה!!!!
אז תהיה אריה... ותשמור את האריות שלך למקומות הרלוונטיים באמת... יופי... דפקת נוכחות
בעצרת המיליון... המפגן עבר כעת לגורמים הרלוונטיים... כעת לאחר שחזרנו מהמלחמה
הפיצקאלע... וקדימה למלחמה האדירה... אתה האריה... וכולנו אחריך...

נערך לאחרונה:
הציבור זועם על הנציגים
תפסיקו עם הדמגוגיה!
שומע את הטענה.
אבל בהחלט יכול להבין צד שני שעדיף כרגע לנסות למצוא פתרונות לעשרות אלפי הבחורים, מאשר לבקר כמה בחורים בודדים, ולשרוף הרבה קשרים שיכולים לעזור למציאת פתרונות.
הציבור הפסיק להאמין לסיפורי סבתא.
דווקא אני רואה שהם ממשיכים לקנות את הלוקשן שהפלג מוכרים להם.

עדיף כרגע לנסות למצוא פתרונות לעשרות אלפי הבחורים, מאשר לבקר כמה בחורים בודדים, ולשרוף הרבה קשרים שיכולים לעזור למציאת פתרונות.
דווקא שנוגעים בכבודו של היו"ר הם מוחים יפה... ראיונות, מכתבים , מודעות ברחוב.....
בזה לא עדיף במקום למחות על כבוד בשר ודם "למצוא פתרונות לעשרות אלפי בחורים"???

א. יש עשרות בחורים שהיו בחודשים האחרונים בכלא ו99% מהם ספרדים, ואתה מספר שכעת יש "רק" 3 ???? אתה מבין על מה אתה מדבר???
ב. אין בחורים מתחזקים אשכנזים, רק הספרדים מתחזקים??
ג. בחורים משבות יהודה שנעצרו הם "מתחזקים"?

ושאלת השאלות, בחורים מתחזקים צריכים להפקיר??
א. טענת שיש עשרות בחורים ספרדים שיושבים בכלא, וע"ז עניתי שכעת יש רק 3.
כמובן שכל אחד הוא עולם ומלואו, אבל אין צורך להגזים.
אגב - חלק גדול מהעצורים הם בכלל אנשי נטורי קרתא או אנשי הפלג. [גם חלק מהעצורים הספרים המתחזקים, הם לא הגישו דיחוי למעלה משנתיים (הרבה לפני שחוק הגיוס פקע) בעצתם של אנשי הפלג].
ב. בהחלט רוב מוחלט מהמתחזקים הם ספרדים. כמה בעלי תשובה אשכנזיים אתה מכיר וכמה ספרדים?
ובנוסף - גם מתחזק אשכנזי לספרדי יחשב.
ג. אתה יכול לתת שמות שלהם? אתה מתכוין לישיבת שבות יהודה הירושלמית בשכונת הר נוף? לא היה ולא נברא!

ולגבי שאלת השאלות - חזרתי והדגשתי הרבה פעמים כאן שברור שצריך לדאוג ולעזור להם, רק כעת לא עליהם נטושה המערכה, אלא להסדרת מעמד בני הישיבות בחוק.
ברגע שהחוק יהיה מוסדר, יהיה הרבה יותר קל לעזור גם להם בצורה חוקית. כעת זה כמעט בלתי אפשרי.

דווקא שנוגעים בכבודו של היו"ר הם מוחים יפה... ראיונות, מכתבים , מודעות ברחוב.....
בביקורת הזו אני בהחלט מסכים איתך.
הפגיעה ביו"ר יותר נוגעת לליבם מאשר פגיעה בגדולי ישראל.
בסוף היו"ר הוא המעסיק שלהם.

אבל תזכור עוד דבר - בסוף כל הענין של הפלג [ואולי חסידות גור, וי"א גם הקפלניסטים] לפגוע ביו"ר, היא בגלל שהם רוצים להפיל את חוק הגיוס, אז בסוף הכל סובב סביב אותה נקודה של מאמצים להעברת חוק הגיוס.

ולגבי שאלת השאלות - חזרתי והדגשתי הרבה פעמים כאן שברור שצריך לדאוג ולעזור להם, רק כעת לא עליהם נטושה המערכה, אלא להסדרת מעמד בני הישיבות בחוק.
ברגע שהחוק יהיה מוסדר, יהיה הרבה יותר קל לעזור גם להם בצורה חוקית. כעת זה כמעט בלתי אפשרי.
כולנו ראינו שמעצר של בחור מתחזק מעטרת שלמה הוביל לעצרת של מאות אלפי אנשים ברחובות. אם כן , על מי המאבק בדיוק?

כולנו ראינו שמעצר של בחור מתחזק מעטרת שלמה הוביל לעצרת של מאות אלפי אנשים ברחובות. אם כן , על מי המאבק בדיוק?
כבר אמר על זה מרן ר' דב לנדו שהשאלה היא שאלה טובה.
וכנראה התשובה היא שאף ראש ישיבה אחר לא עשה את מה שעשה ר' שולם בער [פתיחת זמן בכלא, הפרחת אלפי בלונים ע"י ילדי הת"ת, משמרות של הכוללים בראשותו ברחבת הכלא, מסוק באויר, כרכרה רתומה לסוס ועוד ועוד], והוא גם הצליח לשכנע את הרבנים לצאת לעצרת.
וזה לא קשור לאשכנזים או ספרדים, אלא זה קשור לר' שלום בער ולכל שאר ראשי הישיבות.

אם אומרים שהיור לא שומע למועצת וזה לא נכון הרי זו פגיעה במועצת

בברכת התורה

חזור
חלק עליון