• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

חדשות ועידכונים על מנהיג הדור ונשיא החכמים מרן הראשון לציון רבינו יצחק יוסף שליט"א

סוף סוף אפשר לומר את מה שנמצא בבטן עמוק...!

ולאחר שהדבר יצא כבר, אפשר לומר שכעת יתבררו לכם הרבה עניינים, ויתחברו הרבה חלקים בפאזל...

המכתב בשם הרי"צ דניאל- לא היה ולא נברא!

המכתב לבן צור-לא היה ולא נברא!

ורמזתי זאת לעיל ליודעי ח"ן:
אנחנו יודעים שזה קשור לתלמיד של....
1763415843414.png
בטוח שכדאי להוציא את זה בריש גלי?

הודעה חשובה
וערבך ערבא צריך.
מי המדבר, ואולי הוא המסלף..
ה' ירחם עלינו!!
בושה וחרפה שכך עלתה בימינו, אוי נא לנו כי חטאנו!
זה קם בזה, זה מזייף לזה, זה דוחה דברי זה..
למה לא אומרים בגלוי את מה שיש על הלב להוציא האמת לאור?

המצב כ"כ כואב לי.
מתבייש בזה ומוחה בכל דברי הבזיון שנאמרו ונאמרים על מרן שליט"א וכן, גם על שלוחי דרבנן.

לא מבין איך בפורום כאן נותנים לזה יד? @מורשת מרן @בנימין לוריא
הרי תמיד דיברנו כאן שלא לערב פוליטיקה וכדו' בפורום הנכבד הזה..

ואני שוב חוזר על תמיהתי
למה מרן שליט"א לא מבהיר את דעתו בריש גלי
הכי מתאים ביזדים, אחת ולתמיד יעשה סדר בנושא, ויבהיר לנו דעתו דעת תורה וצרופה, הן בענין חוק הגיוס העומד על הפרק, והן בענין כל המכתבים שיצאו לאחרונה בשמו
שסו"ס כבר תהיה בהירות בנושא לכולם
חבל מאד שהכל עמום וסתום

תבין שאם הם נותנים לזה ביטוי, יש לכך סיבה . ודו"ק. ואכמ"ל.
לא ניתן לרמוס את רבותינו!
לא הבנתי. וכדי לרומם את רבותינו מותר לרמוס יהודי אחר?
זה מעשה יהודי?
מי התיר לי ולך לבזות ולהכפיש יהודי אחר?
אנחנו מגיעים לנעליים שלו, לזכויות הרבות שיש לו??
יהודי שמסר את נפשו יותר מ-40 שנה כדי שאתה תוכל להיוולד כיהודי.
שתהיה לך ישיבה ללמוד בה.
שלא תחשב כקוף בפני אדם, וד"ל.
שכל היהדות החרדית כולה(!) חבה לו את חייה פשוטו כמשמעו.

בן כמה אתה? (אני לא מדבר אליך דוקא, אלא לכל המלחכי פינכי שחושבים שהם מקדשים מלחמה ומוסרים נפשם)
אתה יודע מה היה פה לפני 30 שנה?
איך הספרדים היו נחיתיים, איך היו מבוזים?
אם לא שמרן זיע"א פרס כנפו עליו ובטח בו ונעזר בו רבות ועל ידו באה הישועה לציבור הספרדי בפרט ליהדות החרדית בכלל!
אז עכשיו שנראה בעיננו הקטנות כאפרוח שלא נפקחו עיניו משהו תמוה או "מי נתן למשיסה יעקב.." (אגב, הלא זו ה' חטאנו לו!! ואם נשקיע עצמנו בבתי מדרש ולא במה שנעשה בחוץ בטוח רק יועיל והקול יהיה קול יעקב והידים גם יהיו ידי יעקב ולא יגזרו עלינו גזירות) נעשית כמתלהלה היורה זיקים?
על מי?
אתה יודע כמה החלטות הרות גורל היו ועדיין עומדות על הפרק ובתבונתו הרבה ידע לקלוע השערה.. ראה ערכי ההיסטוריה.
כמה ת"ת הפריח? כמה בתים יהודים הקים? כמה שלום עשה בין חצרות?
אז מי אנחנו שנבוא וניתן מוסר כאילו מה אנחנו מבינים...
נשאיר את הפולמוס והפוליטיק לח"כ והרבנים שיסתדרו ביניהם, תאמין לי כך יהיה טוב יותר לכולם.
פחות לשון הרע ורכילות.
פחות הלבנת פנים.
פחות בזיון יהודים.
ה' שמח בזה? בפילוג?
למה אני ואתה צריכין לקחת חלק בזה??
ראה פרשת קורח ושכניו.

אם גדולי ישראל יחליטו לדבר הם ידברו ולא "ישלחו שליחים" שידבררו אותם. שעי"כ נגרם שיגררו לעברי פי פחת, וכמו שעיננו רואות ולא זר!

זה כבר תקדים מדהים, יש מכתב של מרן שליט"א עם הלוגו כמו שהוא כותב את כל מכתביו, ואומרים לא להתייחס.

אמנם במציאות זה נכון שיכולים זרים לשלוט בזה ואכ"מ, אבל הודעה כזאת שמכאן ואילך לסמוך רק על כתי"ק, צריך להודיע מרן שליט"א בעצמו. או משהו אחר ברור מאוד. ומכאן פנייה לרב מורשת מרן, ולרב ישיבישער של מרן, לפנות מרן בנושא זה שהוא כ"כ חשוב וקריטי למכתב זה ולכל המכתבים של מרן שליט"א בעבר ובעתיד.
אני הקטן יכול להעיד נאמנה כיהודה ועוד לקרא שכל הנכתב בשם הרבנים @מורשת מרן @ישראל @נשיא מועצת חכמי התורה הוא אמת ויציב!

זה מעשה יהודי?
שתהיה לך ישיבה ללמוד בה.
שלא תחשב כקוף בפני אדם, וד"ל.

בן כמה אתה? (אני לא מדבר אליך דוקא, אלא לכל המלחכי פינכי שחושבים שהם מקדשים מלחמה ומוסרים נפשם)
אם לא שמרן זיע"א פרס כנפו עליו ובטח בו ונעזר בו רבות ועל ידו באה הישועה לציבור הספרדי בפרט ליהדות החרדית בכלל!
אז עכשיו שנראה בעיננו הקטנות כאפרוח שלא נפקחו עיניו משהו תמוה או "מי נתן למשיסה יעקב.." (אגב, הלא זו ה' חטאנו לו!! ואם נשקיע עצמנו בבתי מדרש ולא במה שנעשה בחוץ בטוח רק יועיל והקול יהיה קול יעקב והידים גם יהיו ידי יעקב ולא יגזרו עלינו גזירות) נעשית כמתלהלה היורה זיקים?
על מי?
אתה יודע כמה החלטות הרות גורל היו ועדיין עומדות על הפרק ובתבונתו הרבה ידע לקלוע השערה.. ראה ערכי ההיסטוריה.
כמה ת"ת הפריח? כמה בתים יהודים הקים? כמה שלום עשה בין חצרות?
נשאיר את הפולמוס והפוליטיק לח"כ והרבנים שיסתדרו ביניהם, תאמין לי כך יהיה טוב יותר לכולם.
פחות לשון הרע ורכילות.
פחות הלבנת פנים.
פחות בזיון יהודים.
ה' שמח בזה? בפילוג?
למה אני ואתה צריכין לקחת חלק בזה??
ראה פרשת קורח ושכניו.

אם גדולי ישראל יחליטו לדבר הם ידברו ולא "ישלחו שליחים" שידבררו אותם. שעי"כ נגרם שיגררו לעברי פי פחת, וכמו שעיננו רואות ולא זר!
אני רק יאמר משפט אחד - 'אם כבודו היה שומע בעצמו ממרן רבינו שליט"א דברים כהוויתם, כבודו לא היה מדבר כך!'

(המצב חמור שבעתיים מאיך שהוא נראה בעיני הציבור, אנו נוהגים באיפוק רב. אך עוד חזון למועד).

זה מעשה יהודי?
ולכן מה לעשות? לשתוק? על רמיסת כבודו של גדול הדור לא כואב לך?!

וכי קמו אנשים ביום בהיר והחליטו לצאת כנגד אדם כזה או אחר?! לכולנו כואב על רמיסת כבוד התורה! וכשכואב צועקים!!!

לא!
כבודו נסחף...
אמת.
כבר ענינו לעיל
אוי ואבוי לנו אם נסמוך על "אלו שאמורים להיות "שלוחי דרבנן", ולמפורסמות(רק מהחודש האחרון) א"צ ראייה!

או שכבודו ספון באהלה ש"ת ולא שת ליבו למה שמתחולל בקרבינו בשנתיים האחרונות בכלל ובחודשים האחרונים בפרט, או שכבודו פשוט תמים!

נערך לאחרונה:
זה מעשה יהודי?
וכי כל זה מתיר לו לרמוס את גדולי הדור??????
זה מתיר לו לעשות ככל העולה על רוחו ולצפצף על זקני הדור ?????
אם אתה רואה אותו כמי שיש לו דעת תורה שיכול לחלוק על גדולי הדור ולהיות נשיא המועצת בעצמו , יערב לך.
הציבור רוצה הנהגה של גדולי הדור ולא של עסקן !
נסחפת לגמרי.
הוא גם מוציא את השמש כל יום?
כנראה אתה עדיין קורא את משכיחי "הדרך".....

על מי?
ועכשיו הוא מחזיר הכל אחורה, להיות כפופים לרבנים הכפופים לרבני הליטאים.
הוא מתעלם בהפגנתיות ממרן הראש"ל שליט"א זה עידן ועידנים.
הוא בא למרן שליט"א בחגים בעל כורחו להקביל פני תמונה...
אפשר לצרף את כל הקהילות לש"ס גם אלו שהיו מהמתנגדים הגדולים למרן רבינו זיע"א, אבל למה שהם יהיו המנהיגים שלנו.

אם אתה זוכר דברים לפני 30 שנה. אז ודאי שאתה זוכר שניסו להנדס תודעה שמרן זצ"ל הוא הרב של הבעלי בתים ולא של הבני תורה, ולא הצליחו. מה שעשו למרן זצ"ל מנסים לעשות לבנו ממשיך דרכו מרן שליט"א, והיא לא תצלח.

ועכשיו הוא מחזיר הכל אחורה, להיות כפופים לרבנים הכפופים לרבני הליטאים.
הוא מתעלם בהפגנתיות ממרן הראש"ל שליט"א זה עידן ועידנים.
הוא בא למרן שליט"א בחגים בעל כורחו להקביל פני תמונה...
אפשר לצרף את כל הקהילות לש"ס גם אלו שהיו מהמתנגדים הגדולים למרן רבינו זיע"א, אבל למה שהם יהיו המנהיגים שלנו.

אם אתה זוכר דברים לפני 30 שנה. אז ודאי שאתה זוכר שניסו להנדס תודעה שמרן זצ"ל הוא הרב של הבעלי בתים ולא של הבני תורה, ולא הצליחו. מה שעשו למרן זצ"ל מנסים לעשות לבנו ממשיך דרכו מרן שליט"א, והיא לא תצלח.
אפילו מרן זיע"א בעצמו אמר כך בעצב. כשהקימו את בד"ץ בית יוסף, אמרו לו שיחתום, אמר להם אבל זה בד"ץ לבני תורה ואני רב של בעלי בתים.... מיד אמרו לו חס ושלום וכו'.... ע' קצות דרכיו.

אני רק יאמר משפט אחד - 'אם כבודו היה שומע בעצמו ממרן רבינו שליט"א דברים כהוויתם, כבודו לא היה מדבר כך!'

(המצב חמור שבעתיים מאיך שהוא נראה בעיני הציבור, אנו נוהגים באיפוק רב. אך עוד חזון למועד).
אז למה אין מפגש ב-4 עיניים ביניהם לדבר ולהגיע להבנה ופשרה וחימום היחסים?!
פה טמון הכלב (סליחה על הביטוי) שכל אחד משחרר מילה מילה שם דרך העוזר הזה ודרך פלוני וההוא דרך ההוא וכך נוצרת מריבה מחלוקת ופילוג.
יש משהו על הלב בכבוד תתקשר לפלוני ותאמר לו את שבליבך. זה עולם וציבור שלם עומד אחר הדברים זה לא יחסים בין איש לאשתו או חבר חדר..
חבל ממש!
ולכן מה לעשות? לשתוק?
לא, יש דרך, לא השועלים קטנים המחבלים בכרמים בכוונת מכוון. וכנ"ל.
על רמיסת כבודו של גדול הדור לא כואב לך?!
אין צורך לענות זה ברור. הוא אבא של כולם ועליו אנו נשענים.
וכי קמו אנשים ביום בהיר והחליטו לצאת כנגד אדם כזה או אחר?!
אולי כן, יש בחורים צעירים עם דם חם (כמו שלנו היה בזמנו) ולא חושבים צעד קדימה.. מה יכול להיגרם. כמה חילול שמו ית' יש!!!!
על זה לא כואב לנו?
אני שואל אותך, בורא עולם שמח בהגדלת האש?
אדרבה, כואב לך? יש לך קירבה לרב או למי שגדול? תלך תפשר ביניהם תחמם את היחסים, תשכין שלום כמו שהיה אהרון הכהן במידת הרחמים (ספרדים) ולא במידת הגבורה והדין.
או שכבודו ספון באהלה ש"ת ולא שת ליבו למה שמתחולל בקרבינו בשנתיים האחרונות בכלל ובחודשים האחרונים בפרט, או שכבודו פשוט תמים!
הלוואי ואזכה. בהחלט לא נמצא בנייעס הזה ה' ירחם עלי.
וכי כל זה מתיר לו לרמוס את גדולי הדור??????
זה מתיר לו לעשות ככל העולה על רוחו ולצפצף על זקני הדור ?????
חלילה
אם אתה רואה אותו כמי שיש לו דעת תורה שיכול לחלוק על גדולי הדור ולהיות נשיא המועצת בעצמו , יערב לך.
מיותר לענות. אתם מפספסים את הנקודה ואת כוונתי.
עוד כמה שנים תתבגרו ותבינו..
לא סתם אמרו חז"ל אין אדם.. עד 40 שנה.
(אני לא הרב שלך, אבל החכמה תגיע אז..)
הציבור רוצה הנהגה של גדולי הדור ולא של עסקן !
אם גדול הדור ינהיג בלי עסקן ממילא הוא לא גדול הדור הוא עסקן. (תחזירו את אלי ישי - הוא היה נאמן ביתו)
גדול הדור יושב ללמוד והעסקן מוציא ומביא בחכמתו וכמובן על דעת רבו, אין חולק!
נסחפת לגמרי.
הוא גם מוציא את השמש כל יום?
ברור, שמש צדקה ומרפא, השמש זורחת לצדיקים 😊
כנראה אתה עדיין קורא את משכיחי "הדרך".....
🤣🤣🤣🤣
100%
זוכר ויודע.
וה' היודע ועד איש צפונות לבו והוא יחקור זאת, ולו לבד היתרון.
והוא רחום יכפר!

נערך לאחרונה:
אין אדם נתפס על צערו,
בציבור שלנו ישנם רבים שישבו בכלא בעצמם / בני משפחה מדרגה הראשונה. והזעם שלהם מתפרץ החוצה.
על זה נאמר 'כי יחם לבבו'.

חו"מ תכ"א י"ג​

שנים שחבלו זה בזה אם חבל האחד בחבירו יותר ממה שחבל בו הוא משלם לו במותר נזק שלם ודוקא שהתחילו שניהם כאחד או לאחר שחבל בחבירו חזר גם הוא מיד וחבל בו אבל אם התחיל האחד השני פטור שיש לו רשות לשני לחבול כדי להציל עצמו בו.
וכו'
(ודוקא לענין חבלה שמשלם לו ד' דברים דהוי כאדם המזיק בשוגג אבל פטור על הבושת דהא לא כוון לבייש ולכן המכה חבירו וחבירו קראו ממזר פטור שנא' כי יחם לבבו וגו' וכן אם אחר קרא לחבירו גנב והוא אומר אתה מכזב כממזר או קראו ממזר פטור מהאי טעמא) (מהרי"ו סימן כ"ח וסי' ס').
אותם אנשים לא עשו את זה מתוך צער וזה עדיין לא כבוד התורה.

אפילו מרן זיע"א בעצמו אמר כך בעצב. כשהקימו את בד"ץ בית יוסף, אמרו לו שיחתום, אמר להם אבל זה בד"ץ לבני תורה ואני רב של בעלי בתים.... מיד אמרו לו חס ושלום וכו'.... ע' קצות דרכיו.
מקור יש לך

בברכת התורה

יש כזה מושג 'תביעה על הוצאת דיבה'
כלומר, מי שמפרסמים בשמו שקר וכל דבר שנוגד את דעותיו, והפרסום גורם לו צער או כל נזק אחר,
יכול לגשת לבית המשפט בישראל ולתבוע אותם להפסיק ולדרוש פיצוי הולם.

חלילה למרן הראשון לציון לעשות כן, אבל את הדבר נשנה כל שעה עגולה (!) ואפי' פעם ביום, לפחות שישלחו מכתב איום מעורך דין מטעם ביתו של מרן שליט"א להפסיק, הדבר גורם לבלבול מח של מאות אלפי אנשים וחבל מאוד.

יוצא מזה חילול ה' נורא כאילו הרב שליט"א מסכים לדעתם של שאר גדולי ישראל במועצת !!!!
יש כמה דברים שאי אפשר לדבר עליהם ולכן הם לא קורים. וד"ל ואכמ"ל.

חזור
חלק עליון