• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • לחו"ר הפורום שליט"א, פורום "הלכה ומנהג" סודר בעמל רב לפי נושאים, לתועלת כולנו. אנא פרסמו את הדיונים החדשים שלכם במקום המתאים. באם ישנו נושא שאינו קיים, נשמח שתדווחו כאן

מאסר בחורי הישיבות-איפה הנציגים הספרדים כאשר [רק] בחורים ספרדים מושלכים לכלא???

הופה
מה יש לשסניק נגד הרב שטיימן ?
מי שמתנגד לרב שטיימן כנראה שואב את דעותיו מקבוצה אחרת שמתנגדת לו
אף אחד לא אמר שהרב שטיימן היה נגד הספרדים.
כשיתד של נתי גרוסמן תקף את מרן זי"ע ואת אלי ישי עם קריקטורות מזעזעות.
הרב שטיימן מחה וקרא לאלי ישי אליו הבייתה.
הוא הגיע לנחם את מרן זי"ע, והיה הרב הראשון של דגל שישב עם מרן על אותה במה אחרי הקרע עם הרב שך...
אז בבקשה...

במה הוא נציג המרביצי?
אני באמת לא בעניינים מה מינו שם בירושלים.
יש לי כלל שאני רוצה לדעת מי הבנאדם אני בודק מי מתנגד לו.
אם האשכנזים כל כך משתוללים.
הבעיה שלהם זה איש שלא הולך לפי הפסקים שלהם אלא לפי הפסקים של מרן זי"ע.
אני לא יודע מה השם של הבנאדם.
אבל אם הוא היה ממרביצי ופוסק כמו הרבנים האשכנזים הם לא היו משתוללים ככה.

אסייג שוב את דברי,
יכול להיות שהמינוי לא ראוי, אין לי מושג.
יכול להיות שהוא לא ממושמע למרן שליט"א - אין לי מושג.
אבל ברור לי שהוא לא שייך למרביצי שממושמעים לאשכנזים, אחרת הם לא היו משתוללים ככה.

נערך לאחרונה:
ידוע לי מידיעה ברורה
ידיעה ברורה?????
וואו?????
מי אתה אד"ם בכבודו ובעצמו?
אם רצונך שנאמין לך אז בבקשה תוכיח את זה
(כי לי ידוע מגפני וחבריו שהם הגישו לו נייר ריק
ואל תשיבני מקודם המלחמה כי הם האחרונים שמעניין אותם אידיאולוגיה
ואין לי טיפת אמונה בשקריהם שמוכרים לציבור)

וכולם סירבו מסיבה מובנת מאוד, אחרי המלחמה אף אחד לא מוכן לתת מה שרוצים
בכל אופן אני הקטן יודע
שרק לפני כחודש יאיר גולן אמר תתן לחרדים את הליטרת בשר שלהם והם ישבו בכל ממשלה וכן אמר שיסכים לשבת איתם
ושהם עדיפים מביבי והציונות הדתית
הוי אומר שהשמאלנים הכי הזויים (שהם השליטים האמיתיים בבג"צ ובתשקורת ובכל המדינה)
אפילו שהיו רוצים לשלול את זכויותנו ובלשונם הם קוראים לזה ליטרת בשר
הם יסכימו לתת לנו הכל!!!!!!!!
ובגיבוי של כל המערכות-כמו שפתאום אהרן ברק מחליט שמותר לפטור ת"ח
(לענ"ד כי הוא רוצה להתחנף לחרדים שיהיו נגד הרפורמה המשפטית ולכן גם התראיין בתחילת הרפורמה למשפחה והניח תפילין לעיני המצלמה
הוי אומר שאם הם רוצים הם יכולים בבת אחת להשתנות ולהיות בעדנו ואכמ"ל)

העיקר לסלק את מי שבאמת מאיים עליהם שזה ביבי והציונות הדתית

נערך לאחרונה:
לפני 70 שנה עשה הסדר תורתו אומנותו ומי שלא לומד עליו להתגייס
כבר אמר על כך הרב אברהם יוסף שליט"א
שפעם המצב היה שונה ולא היה את דת הפמיניזם שבכל ניידת דוחפים אשה
והדברים מוכיחים שכל מי שמתגייס יורד ומתקלקל שם
ולכל גדולי ישראל מאז
ב"ה שיש לנו גם היום גדולי דור
ואין כוונתי למכובדי הדור-עסקני הדור
ובראשם מלכנו מרן הרשל"צ שליט"א שאמרו במפורש
שגם מי שלא לומד אסור לו להתגייס

למה לנו כי נלין על רשעי הבגץ
לחיזוק דבריך אכתוב מעט ממה שעלה בדעתי

מי שמלין על בג"צ הוא מטעה את הציבור!!!!!!
ומסיט את הציבור לכעס ותלונה ללא שום תועלת!!
ואסביר א. אין מה לתלונן על מי שלא נציג שלי ולא אמור לייצג אותי בשום צורה שהיא!!!!!!!!
(גם אם רשמי הוא מצהיר שהוא שיוויוני)

ב. אנחנו-והעסקנים שנשלחו לכך, צריכים לפעול!
ולא לפעול בלהאשים את מי שלא מעניין אותו בכלל ההאשמות שלנו
זכורני שראיתי קריאה ליועמשי"ת להתעשת בימי בין המצרים

באמת לאן הגענו? -אנחנו כאילו מצפים משונאי הדת שיכבדו אותנו?????????

ג. סליחה שאני יכתוב את זה בוטה אבל ההכרח לא יגונה
אני הקטן מבין לגמרי את בג"צ
למה שלא ירדוף אותנו? כשאנחנו מגישים לו את הלחי השניה!
מבחינתו כל זמן שהוא יכול הוא יעשה הכל! כי למה לא
ורק כשהוא יבין שאין לו יכולת הוא ייאלץ קצת להרגע

זו התודה שלו?
במהלך דיון בכנסת העוסק בחוק הפטור מגיוס, חשף סגן (במיל') חגי דגן, ממובילי "כתף אל כתף", כי במהלך הקרב ב-7.10 הוא נפצע אנושות וחייל חרדי מ"נצח יהודה" הציל את חייו. בריאיון לתוכנית "העולם הבוקר" הוא שחזר את הרגעים הדרמטיים מהקרב - והפציר במקבלי ההחלטות: "אנשים כאלה חייבים להיות בשדה הקרב".

תגיד את זה לגרא''ז מלצר שלפני 70 שנה עשה הסדר תורתו אומנותו ומי שלא לומד עליו להתגייס ולכל גדולי ישראל מאז
ואיש לא סוחר בנשמות ישראל ולא קבעו לאיש ללכת,
מנצלים את העובדה שיש כאלו שכן הולכים לצבא ולא שאלו את פינו , זה המציאות
הוא עשה הסדר תורתו אומנותו,
ולא חוק ש 50 אחוז צריכים להתגיס
לא חוק ששר הביטחון יחליט מתי יהיה חופשות בישיבות
לא חוק שאסור בישבה לדבר נגד גיוס ומי שידבר נגד ישלל ממנו המעמד
לא חוק שיהיה עונש מאסר לראשי ישיבות שהיה להם בחורים בישיבה שלא לומדים 9 שעות
ועוד ועוד
אל תוציא שם רע על גדולי ישראל זצל.
מרן זצל אמר שגם מי שלא במסגרת לימודים שלא יתגיס,
אבל מרגי החצוף אומר שאין לו בעיה שספרדים חרדים יתגיסו.

ארי קלמן:
‏פרסמנו הערב את תשבות החסידים לשכנועי הליטאים:
״אם תקשיבו להתנגדות המשפטית בוועדת חו״ב תבינו כי החוק לא יעזור משום שבג״צ יכשיל את החוק בצו ביניים מידית, כך שהמעצרים לא יפסקו והתקציבים לא יחזרו״.

באגודת ישראל התריעו בפניהם: ״אם נאפשר להעביר חוק שכולל לראשונה סנקציות על החרדים , מהיום כל חוק שקשור לחרדים יבוא עם סנקציות, לדוגמא לוק לימודי ליב״ה חובה ועוד - אסור לתמוך בחוק שכולל סנקציות על הציבור החרדי״.

ארי קלמן:
באגודת ישראל התריעו בפניהם: ״אם נאפשר להעביר חוק שכולל לראשונה סנקציות על החרדים , מהיום כל חוק שקשור לחרדים יבוא עם סנקציות, לדוגמא לוק לימודי ליב״ה חובה ועוד - אסור לתמוך בחוק שכולל סנקציות על הציבור החרדי״.

דברים פשוטים לכל בר בי רב דחד יומא

ארי קלמן:
‏פרסמנו הערב את תשבות החסידים לשכנועי הליטאים:
״אם תקשיבו להתנגדות המשפטית בוועדת חו״ב תבינו כי החוק לא יעזור משום שבג״צ יכשיל את החוק בצו ביניים מידית, כך שהמעצרים לא יפסקו והתקציבים לא יחזרו״.

‏פרשנות: החרדים כולם מסכימים שהחוק הוא הרע במיעוטו. החסידים מתקשים לקבל גם בעקיפין סנקציות נגד לומדי תורה.

האסטרטגיה: נלך לבחירות, אם הימין ינצח שוב ידרשו חוק הרבה יותר מרוכך כתנאי כניסה לממשלה, אם השמאל ינצח הוא ממילא יבטל את החוק הנוכחי.

לא רוצים לתת תקדים לחוק שכולל סנקציות. (ישכר זלמנוביץ)

‏פרשנות: החרדים כולם מסכימים שהחוק הוא הרע במיעוטו. החסידים מתקשים לקבל גם בעקיפין סנקציות נגד לומדי תורה.

האסטרטגיה: נלך לבחירות, אם הימין ינצח שוב ידרשו חוק הרבה יותר מרוכך כתנאי כניסה לממשלה, אם השמאל ינצח הוא ממילא יבטל את החוק הנוכחי.

לא רוצים לתת תקדים לחוק שכולל סנקציות. (ישכר זלמנוביץ)
הסיבה שהחסידים מתנגדים היא לא הסיבה של מרן שליט"א.
מרן חושש שהיעדים יהיו מהציבור הספרדי, ועדיין לא שמעתי שום תשובה רצינית לטענה הזו.
החסידים בטוחים שהם לא יהיו מהיעדים הצבא לא יעיז להתחיל איתם. יש להם בעיה אחרת עם החוק.

החסידים עד היום היו רושמים את כולם בישיבה של החסידות גם מי שדרייבר ביום ובלילה רשום בחסידות, כי הישיבה משועבדת לחסידות.
והטובים יוצאים לעבוד בגיל 21-24 למעט קבוצה קטנה שנשארת ללמוד, והפחות טובים יוצאים עוד קודם, וכולם רשומים בישיבה.
מה הם יעשו אחרי החוק?
בלי רשיון? בלי אפשרות לנסוע לקברי צדיקים בחו"ל? בלי לדבר על חסידי ברסלב שלא יוכלו לנסוע לאומן.....גם לכל החסידים זה חלק מההוויה שלהם.
ויותר הם חוששים מהסנקציות האישיות על ראש הישיבה שרושם בחורים עובדים.
זה הסנקציות שמהם הם חוששים.
אלו שנעצרים בינתיים עד הבחירות הבאות זה לא החשש שלהם בכלל....
נכון שגם הם וגם מרן שליט"א מתנגדים, אבל צריך לזכור מה הסיבה של כל אחד.

נערך לאחרונה:
הסיבה שהחסידים מתנגדים היא לא הסיבה של מרן שליט"א.
מרן חושש שהיעדים יהיו מהציבור הספרדי, ועדיין לא שמעתי שום תשובה רצינית לטענה הזו.
החסידים בטוחים שהם לא יהיו מהיעדים הצבא לא יעיז להתחיל איתם. יש להם בעיה אחרת עם החוק.

החסידים עד היום היו רושמים את כולם בישיבה של החסידות גם מי שדרייבר ביום ובלילה רשום בחסידות, כי הישיבה משועבדת לחסידות.
והטובים יוצאים לעבוד בגיל 21-24 למעט קבוצה קטנה שנשארת ללמוד, והפחות טובים יוצאים עוד קודם, וכולם רשומים בישיבה.
מה הם יעשו אחרי החוק?
בלי רשיון? בלי אפשרות לנסוע לקברי צדיקים בחו"ל? בלי לדבר על חסידי ברסלב שלא יוכלו לנסוע לאומן.....גם לכל החסידים זה חלק מההוויה שלהם.
ויותר הם חוששים מהסנקציות האישיות על ראש הישיבה שרושם בחורים עובדים.
זה הסנקציות שמהם הם חוששים.
אלו שנעצרים בינתיים עד הבחירות הבאות זה לא החשש שלהם בכלל....
נכון שגם הם וגם מרן שליט"א מתנגדים, אבל צריך לזכור מה הסיבה של כל אחד.

בשתי מילים, החסידים יודעים לדאוג לציבור שלהם, והנציגים הספרדים שלנו ...

...לא! אלא בורחים מאחריות! מה שיותר חשוב עכשיו זה ג'ובים ותפקידים, מנכל"י משרדים וראשי מועצה"ד...

ישי כהן: ‏הקואליציה משכה את החוקים שלה בשל החרם של ׳יהדות התורה׳. לא מדובר במאבק על חוק הגיוס והסדרת מעמד תלמידי הישיבות. אלא מאבק של ׳דגל התורה׳ בש״ס על מינוי מ״מ ראש מועצה דתית בירושלים. קראתם נכון.

יקי אדמקר: החרם הוא של יהדות התורה, כלומר של גפני, שמשך אחריו את כל חברי מפלגתו אחריו, בגלל מינוי שהוביל יו״ר ש״ס אריה דרעי לתפקיד יו״ר המועצה הדתית בירושלים. מגוחך אבל זה האירוע.
בכיר בדגל התורה לישי כהן: "נושא שירותי הדת - חשוב לנו ולא נוותר! אבל חרם ההצבעות במליאה נוגע אך ורק לסוגיית חוק הגיוס, אנחנו מזהים התמהמהות בחקיקה".

אתר ׳המחדש׳: חבר המועצת הגר״ד כהן ביקש לקיים מחאה מול כלא 10, בעקבות מעצרו של אסיר עולם התורה ובן הישיבה, אך נבלם בידי גורמים בהנהלת הישיבה.
כנראה שהם מפחדים מהקמפיין החדש בארה"ב נגד תרומות לישיבות שמתנגדות לצהל.
למי שלא יודע ישיבת חברון היא בבעלות הנהלת הישיבה וראשי הישיבה הם לא הבעלים.

נערך לאחרונה:
מה אתה רוצה ששס תעשה?
היא פושעת בזה שהיא לא שומעת למרן שליט"א.
ומקדמת חוק שמרן מתנגד לו.
אבל לעשות משהו אחר? אולי תסביר מה אפשר לעשות?

לעשות כמו החסידים להמתין לבחירות זה מבחינתנו הרבה יותר גרוע.
לחסידים מפריע התקציבים הרשיונות והנסיעות לחו"ל, והחוק לא נותן להם שום פתרון בנושאים הללו שעכשיו הם גם תקועים איתם.
אין להם בעיה להמתין הרבה זמן.
הבחורים שלהם לא נעצרים.....

אבל מה הפתרון בשבילינו למישהו יש??
אם נכריז כולנו על מלחמה במדינה כמו שרוצים הפלג, מה המדינה תגיב??
בעוד יותר מעצרים, ובפי כמה, את מי הם יעצרו, את האשכנזים מהפלג, או את הספרדים מהפריפריה....
הפלג כותבים שהם בזים למעצרים, בטח, בחור אשכנזי מבית עם השקפה קנאית לא ישבר ממעצר (?) אבל בחור ספרדי שהבן דוד שלו קצין ביחידה מובחרת... מי ערב שהוא לא ישבר????

נכון שמרן שליט"א מתנגד לחוק, כי הוא חושש שהיעדים מסוכנים גם הם.
אבל ודאי שמרן חושש מאוד מהמעצרים, תשמעו איך הוא דיבר על כך שעוצרים בחורים שלנו.
הרבנים האשכנזים שתומכים בחוק, וגם חלק מהרבנים הספרדים טוענים שהחשש שלהם הוא מהמעצרים, ולטענתם עם היעדים יהיה אפשר להתמודד כי זו גזירה על הרבים, מרן שליט"א לא סומך על דעתם וחולק עליהם.
אבל לפחות הם מדברים על הנושא החשוב איך למנוע מעצרים, את החסידים זה אפילו לא מטריד. זה לא הישיבות שלהם ולא הבחורים שלהם.

הפתרונות הקיימים: המתנה, מלחמה, חוק, לא מתאימים לנו.
אם למישהו יש להציע פתרון אחר, שיציע ונראה מה שס תעשה.

נערך לאחרונה:
הופה
מה יש לשסניק נגד הרב שטיימן ?
מי שמתנגד לרב שטיימן כנראה שואב את דעותיו מקבוצה אחרת שמתנגדת לו
אף אחד לא אמר שהרב שטיימן היה נגד הספרדים.
כשיתד של נתי גרוסמן תקף את מרן זי"ע ואת אלי ישי עם קריקטורות מזעזעות.
הרב שטיימן מחה וקרא לאלי ישי אליו הבייתה.
הוא הגיע לנחם את מרן זי"ע, והיה הרב הראשון של דגל שישב עם מרן על אותה במה אחרי הקרע עם הרב שך...
אז בבקשה...

לגופו של עניין, אנחנו לא נהיה תמימים, כולנו יודעים מהו עמדת החזו"א ומהו עמדת הרב שטיינמן. ובבקשה לא לערבב ביניהם.
אגב, לא רק אלי ישי, הרב שטיינמן חיזק גם את אד"ם בתקופות הפחות יפות שלו.
אד"ם יודע היטב מה נותן גיבוי ציבורי, שכל כך חסר ילדים שלנו היום - ופה מתחיל הביקורת נגדו.

במקרה של חוק הגיוס מרן זצ"ל הוא זה שהיה בוכה כל הזמן על הגיוס, אם זה בכינוסי המועצת, אם זה בניחום אבלים מה שאמר לראש הממשלה, ואם זה במכתבים. כל הזמן מה שהיה הכי חשוב אצל מרן זה היה נושא זה, עוד תלמוד תורה. עוד ישיבה, עוד מקוה.

היום באים ואומרים 50%

[ומייחסים את לעמדת ... לא רוצה להכנס לכאלה פינות, וזה גם לא מעניין]

מרן זצ"ל אף פעם לא הסכים לזה, לא מיניה ולא מקצתיה, והוא התנגד לכך בכל התוקף. וכן בנו ממשיך דרכו מרן שליט"א מתנגד לרעיונות הזויים כאלו בכל התוקף.
ואנחנו מצפים מהנציגים לציית. זהו.

נערך לאחרונה על ידי מנחה:

הודעות אחרונות

חזור
חלק עליון