• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

בורא רפואות

מאן דהו

Active member
חשבתי אולי כדאי לפתוח אשכול לעצות בעניי רפואה, שכל אחד יכתוב עצות או ידרוש עצה, בענייני רפואה, ואולי יהיה בזה עזר אחים לכולם, וה' יתן רפואה שלימה לכולם במהרה. אכי"ר.

ואפתח אני במשהו, במה שמצוי בקיץ שיש גירודים וקילופים וכד' בכף הרגל ובין האצבעות, יש הרבה משחות וכד' שלא כ"כ עוזרות, אבל ב"ה חבר אמר לי על דבר שהוא מאד מאד טוב, ועושה את העור ממש חדש כמו עור של תינוק, והוא נקרא "ויט פילד", אפשר לקנותו בחנויות של תרופות וכד'. זה עשוי סה"כ מאלכוהול ועוד איזה שני חומרים, צריך לטבול צמר גפן בקצת מהנוזל הנ"ל ולהניח על מקום הקילופים ברגליים, וכך אחרי כמה ימים זה עובר בס"ד. בדוק ומנוסה. רצוי כשעושים את זה לעטוף את היד בשקית ניילון כי זה עלול לגרום לקילופים (אמנם קטנים ולא משמעותיים) באצבע הנוגעת בנוזל הזה.

יישר כח על הרעיון.
שתי בניי (בני השנה ושנתיים) לאחרונה חולים הרבה פעמים בשיעולים וחירחורים, וצריך לעשות אנהליצייה כל פעם, עם כל מיני חומרים (שי"א עליהם שזה עלול לגרום וזה חוזר על עצמו בתקופות קצרות, מישהו יודע איך לעשות סוף לזה בעז"ה?

יישר כח על הרעיון.
שתי בניי (בני השנה ושנתיים) לאחרונה חולים הרבה פעמים בשיעולים וחירחורים, וצריך לעשות אנהליצייה כל פעם, עם כל מיני חומרים (שי"א עליהם שזה עלול לגרום וזה חוזר על עצמו בתקופות קצרות, מישהו יודע איך לעשות סוף לזה בעז"ה?
שמן אקליפטוס מועיל מאוד!!

כמו"כ ניתן למרוח להם את הגב בשמן זית חם, ותוך כדי לטפוח עליו קלות , וכך כל הליחה וכו' יוצאת החוצה והכל מתנקה.. מניסיון.

לפני כל רפואה ורפואה העצה היעוצה היא להתפלל לפני רופא כל בשר, ובע"ה, ומפליא לעשות.
אכן. וכל מה שיכתב כאן הוא רק בגדר השתדלות, ובהוספה לתפילה לה' יתברך. וכמפורש בשו"ע (סי' רל סעיף ד): הנכנס להקיז דם אומר, יה"ר מלפניך ה' אלוקי, שיהא עסק זה לי לרפואה, כי רופא חנם אתה, ולאחר שהקיז יאמר ברוך רופא חולים. עכ"ל. וכתב במג"א (שם סק"ו): נראה לי דה"ה בכל מידי דרפואה יאמר זה. עכ"ל.
וכולנו בתקוה שגם בלי השתדלות כולנו נהיה בריאים ולא נצטרך לתרופות וכד'. אכי"ר.

לפני כשבוע הסעתי אברך מתוק מדבש והוא סיפר לי שלפני כמה שנים היה למישהו במשפחתו שלשול שנמשך חודשים רבים והרופאים נלאו למצוא הפתח, וצלצל להג"ר ינון יונה ואמר לו שיגרדו תפוח עץ ויאכלו ויועיל. וכן עשה ומיד הועיל באופן פלא.

עוד דבר פלא סיפר לי האברך היקר הזה שיש לו בבית "קופה של מרן", שכל תקלה שקורית להם בבית הם שמים שקל לכבוד מרן רבינו עובדיה ומסתדר באורח פלא, וכמה פעמים נתקלקל המקרר והמכונה מכבסת וכדו' ושמו שם שקל ונסתדר הבעיה.
וכמה פעמים ששימשתי לפני חכמי ירושלים שמעתי עוד עצות ורפואות, וחלקם כתובים אצלי, בלי נדר אחפש ואכתוב כאן, אם כי חלק נוגע לענייני טהרה ולא כאן מקומם.

יישר כח על הרעיון.
נותנים לו להריח אותו, ע"י שמורחים זאת באיזור בו הוא יכול להריח וזה פותח את קני הנשימה בצורה מדהימה
בגיל קטן כזה לא חושב שכדאי לתת להם להריח ממש אלא לטפטף בסמוך לכרית או מקום השינה, ויועיל בעז"ה.

גם טוב לחתוך בצל חי ולהניחו גלוי במשך הלילה בחדר בסמוך אליהם ועוזר בעז"ה.

חזור
חלק עליון