• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

היכן ניתן למצוא חידו"ת ממרן חכם שלום הכהן זצוק"ל? הוא חיבר ספרים?

אני בכוונה שאלתי, כי אומרים שבפורת יוסף לא התרגלו לכתוב ספרים בצעירותם, והיה נחשב בעיניהם ללעג וקלס, מי שחיבר ספרים בתקופת הבחרות, ומרן הגרע"י זיע"א הצטער על כך מאד, אמר, חבל מאד!!! כמה תורה יכולנו להוציא משם!!! חבל שלא התרגלו לכתוב!!!! וזכורני שגם הגר"מ מאזוז שליט"א שילבדחט"א גם הצטער והתמרמר על כך מאד בשיעוריו, כמה תורה איבדנו מפורת יוסף!!!

שמעתי מאחד מקרוביו שהספיד ברדיו שבאותו יום שאושפז היה צריך לצאת ספר על הלכות או מסכת שבת (א"ה: איני זוכר במדויק) ממנו או משיעוריו (א"ה: כנ"ל) ודחו ליום שהוא יהיה עמם אך..... ובודאי בימים הקרובים יצא לאור. ע''כ שמעתי.

שמעתי מאחד מקרוביו שהספיד ברדיו שבאותו יום שאושפז היה צריך לצאת ספר על הלכות או מסכת שבת (א"ה: איני זוכר במדויק) ממנו או משיעוריו (א"ה: כנ"ל) ודחו ליום שהוא יהיה עמם אך..... ובודאי בימים הקרובים יצא לאור. ע''כ שמעתי.
היה זה יהודה חזן שאמר היה אמור להיערך מסיבה על הוצאת שיעוריו של הלכות שבת - כבר יצא מספר קבצים.

אני חושב שצריך להוציא ספר שייקרא "חידושי רבי שלום הכהן" על הש"ס וכו' צריך לפאר את הספריות של הישיבות!!! מרן היה עמקן בצורה מבהילה. הגר"א אלבז אמר שהוא מסר שיעורים בישיבתו היה קשה מאד לתפוס אותו, היה לו עומק בראשונים!!! מכיון שאני עוסק בעריכת ספרים, אני מוכן לעבוד אם מי שיש לו כתבים וחידושים ממרן זצוק"ל לעורכם ולהוציאם לאור. אפשר ליצור קשר בהודעה פרטית!!!

הספר יצא עוד בחייו. ע"י אחד מתלמידיו.
1661807180907.png
יש גם ספר שיחות שלו שיצא ע"י תלמידו הרה"ג רבי זוהר כהן שליט"א (אח של הרב זמיר כהן והרב זבדיה כהן).
ויש שיעורים רבים שלו ששוכתבו ע"י תלמידיו, ונדפסו בכל מיני מקומות.
גם בקובץ "משנת יוסף" זכינו לפרסם כמה מהם (אשתדל לרכז ולהעלות בהקדם).
כשהתקשרתי אליו אחרי פטירת מרן זיע"א (והיה עונה בעצמו עדיין) אמר לי שאינו כותב (איני זוכר בדיוק את הנוסח). אבל זכינו להגיש בפניו כמה מהגליונות בהם הובאו שיעוריו.

קבצים מצורפים

• הספד על הרב צדקה.PDF
    181.9 KB · צפיות: 10
  • הספד.PDF
    836.1 KB · צפיות: 11
  • חודש ניסן עבודת היראה.PDF
    253.2 KB · צפיות: 12
  • חכם שלום והרב משאש.PDF
    332.3 KB · צפיות: 10
  • הספד הגרב''צ.PDF
    491.9 KB · צפיות: 12
  • הספד 3.PDF
    442 KB · צפיות: 9
  • הספד 2.PDF
    665.3 KB · צפיות: 9
  • הלכות שבת.PDF
    130 KB · צפיות: 15
  • בענין חתימת העד בכתובה.PDF
    89.1 KB · צפיות: 14
  • בגדר חיוב שמיעת קריה''ת.PDF
    719 KB · צפיות: 12
המשך

קבצים מצורפים

• ריבוי בשיעורין בשבת ויו''ט.PDF
    824 KB · צפיות: 12
  • עשיית מלאכה בגרמא.PDF
    352.2 KB · צפיות: 12
  • עוסק במצוה פטור מן המצוה.PDF
    652.6 KB · צפיות: 12
  • מעלת הדיבור בתורה.PDF
    287 KB · צפיות: 10
  • מכה בפטיש באוכלין.PDF
    423.7 KB · צפיות: 11
  • מוקצה במחובר.PDF
    520 KB · צפיות: 10
  • חכם שלום על קבר רחל אמנו2.jpg
    חכם שלום על קבר רחל אמנו2.jpg
    786 KB · צפיות: 11
  • חכם שלום על קבר רחל אמנו1.jpg
    חכם שלום על קבר רחל אמנו1.jpg
    743.8 KB · צפיות: 11
  • תשלומין בתפלה שיש בה שינויים.PDF
    657 KB · צפיות: 8
לאור האמור ברצוני להביע את רחשי ליבי שאני הצעיר למדתי בישיבת פורת יוסף העתיקה ויש בידי סיכומי הלכות שבת על פי סדר השו"ע שהיה מוסר לנו בשבת קודש ובמוצאי שבת הייתי כותב ומסכם את השיעורים וכן שו"ת שהייתי שואל והיה עונה לי וביום פטירתו מלאו 25 שנה ליום הנישואים שבו הרב זצקול קידש אותי אוי לה לספינה שאבד קרבניטא

חזור
חלק עליון