שאלה - 231045
ברשות מו"ר!
בתקופת בין הזמנים זו קריאה והמלצה כטבריני להורים שלא לשלוח את בניהם ובנותיהם לטבריה/לאילת לבד. המצב כאן חמור מבחינת צניעות ושאר מרעין בישין הרבה לא חזרו ה"י
תשובה
קריאה קדושה צריכה לצאת מגדולי הרבנים שליט"א האחראים על הרוחניות של הדור כולו, והשם יתברך הפקיד אותם בידם.
וזה מזכיר את המלחמה ברפורמים הרשעים שהרסו וחיבלו כרם ישראל. בכל מיני בילויים ומלונות מקולקלים ומבשלי נבילות וטריפות רחמנא ליצלן.
שאלה - 231244
לכבוד מורי ורבי שליט"א, קראתי עתה תיקון חצות ופרצתי בבכי מר לאחר ששמעתי הלילה את השיעור של הרב מדבר על חבלי משיח וצער השכינה, ולא יכולתי לסבול ובכיתי ואין מנחם.
הרב, עד מתי נבכה ונספיד על החורבן?
תשובה
התנחם ידידי התנחם, שומע תפילה קיבל את צעקתך, גם במרום הוא יושב ובוכה ושואג כארי על החורבן, על חילול שם שמים בין האומות, ועל גלות ישראל, על האלמנות והיתומים, על ההורים השכולים, על האסונות הפוקדות אותנו חדשים לבקרים, על הגזירות האיומות על היהדות על ידי ממשלת הזדון ההורסת ונלחמת בכל הקדוש, ומי יודע אם לא היא מנהלת עתה בפועל את מלחמת גוג ומגוג, כפי שתתבונן באמירת "עלינו לשבח" שנאמרה ברוח הקודש על ידי יהושע בן נון ועם ישראל.
על ימי "בין הזמנים" שאינם כתובים בשום מקום בשלחן ערוך, ולא בספרי המנהגים למיניהם. ואשר יש שבדו מליבם, וכמה אסונות נוראים מתרחשים כל שנה בימים אלה, ובפרט אצל ילדים וילדות המקפחים את חייהם כמעט מדי יום, בבוקר תאמר מי יתן ערב. ובערב תאמר מי יתן בוקר. ומי הוא אשר יתן דין וחשבון על הימים המטורפים הללו, בכבישים ברחובות ובסימטאות, במזללות למיניהם אוכלים וטורפים ללא הבחנה בין שחור ללבן ובין תכל'ת לכרת'י. ידידי, בימים אלה חסר במשקל הזכויות תורה תורה ותורה, ובקושי אנחנו מתקיימים, ובנס העולם עומד, על תינוקות של בית רבן, וגם הם בעוונותינו נספים ונופלים חללים לכפר על עם ישראל.
בשעה קשה זו אשא אני העני תפילה ליושב מרום בדמע ובבכיה, אנא אב רחמן חוסה נא על שארית עמך ישראל והצילם מכל רע, מדבר וממגיפה ומחולאים רעים. הצילנו והצל את התינוקות שלך ממיתות משונות, מתאונות ומחבלות, ומשמועות רעות, הבט נא ברחמיך הרבים על שארית הצאן, גער במשחית לבל יבא אל בתי ישראל להזיק, צווה למלאכיך הקדושים לשמור את כל אחד מישראל מעון ומחטא, מתאונות ומאסונות, כי בניך הם, בני בחוניך, זרע אברהם אהוביך, בני יצחק עקדיך, ובני יעקב תמימך, ובזכותם תחיש לגאלינו בקרוב אמן.
שאלה - 248127
לבעלי לא חשוב תפילות יוצא עם חברים וכשחוזר מתפלל ערבית בבית.
בבוקר לא קם להתפלל בביכ"נ בעיקר בימים שאין כולל מתפלל קבוע בבית בשעות מאוחרות (בבין הזמנים לא פותח ספר)
תשובה
לצערינו ישנם כאלה, וזה נובע מכך שאין שיחות מוסר. ו"בין הזמנים" הוא העבודה זרה של ימינו.
שאלה - 249493
לכבוד הרב שליט''א מדוע מאריכים את תקופת בין הזמנים כל כך הרבה זמן אני רואה אצל הבנים שלי קילקול רב בתקופה זו עם החברים שלהם ואין עם מי לדבר הם נפגשים ועושים שטויות
תשובה
מי שומע? מי מדבר? ולמי איכפת? |
|
שאלה - 249275
לכבוד הרב מוצפי שליט"א, מה המנהג הנכון שהיה נהוג בירושלים לגבי ימי החופש בישיבות?
תשובה
מעולם לא היה ידוע המושג של ימי "בין הזמנים". זה מושג רחוק מאוד משוחרי התורה ומלומדיה. ימים ספורים בשנה היו ימי פגרא.
יום אחרון של חנוכה, ט"ו בשבט, שני ימי הפורים, שבוע אחד בלבד קודם חג הפסח, טו באב, מוצאי יום הכיפורים ועד אסרו חג של סכות.
בימינו העתיקו במני ברק שהעתיקה מחו"ל ומנהגי זרים את החופשים ושאר מרעין בישין יעדי מיננא ומינכון ומעל עמיה ישראל. |
|
שאלה - 176978
הרב כתב מספר פעמים על הבעייתיות בבין הזמנים.
בפועל, בימים אלו, הטראמפידות מלאות בחוריישיבה מטיילים.
מדוע ראשי הישיבות לא משנים ? הבן חודש מחוץ לישיבה, ואני אובד עצות.
תשובה
על אלה אני בוכיה עיני עיני יורדה מים, על אסונות קשים המתרחשים בימי החופש הבדוי, קרא נא היש שומע? ישנם ישיבות בודדות הממשיכים ללמוד תמידים כסדרם ועליהם העולם עומד ואנחנו חיים.
שאלה - 146904
לכבוד הרב , אצלנו מהישיבה יוצאים לטיול של ארבעה ימים בבין הזמנים , הרמי"ם וכו' באים עם הנשים שלהן והמשפחה , לא באתי מכמה סיבות. עשיתי נכון ?
תודה לרב אוהב אותך המון.
תשובה
מצויין. אני אוהב אותך המון המון פי מיליון
|
|