• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

הכנת טחינה בשבת ואכילה במקום שיש רק בישול רמ"א

אתה צודק שם זה לא ברור.
עיין בילקוט יוסף יום טוב (עמוד שיב) שם הרב כתב להתיר, אמנם זה גם לא כל כך ברור.
לפי הטעם שהרב כתב שם למרות שבתחילה כאשר נותן מעט מים היא נעשית עבה, מ"מ מאחר ואין הלישה מתקיימת שהרי מוסיפים לה עוד מים וחוזרת להתרכך כבתחילה הרי זה מותר - לכאורה זה בדיוק מה שהרב הסתפק בתחילה בילקוט יוסף שבת, כנראה שאחרי העיון שנית הרב חזר בו והכריע למעשה להקל בתנאי שיעשה לאלתר!
 
קראתי את תשובת מרן שלי"א, וגם ממנה לא ברור כ"כ מה דעת הרב לכתחילה, האם מותר להכין טחינה בשבת מטחינה גולמית וא"כ באיזה תנאים ובאיזה אופן מותר? הרב כותב שם להקל בדבר, משמע שזה לא כ"כ לכתחילה אלא שאפשר להקל,
אשמח לדעת האם מישהו הבין אחרת, או שיוכל להרחיב בהסברת דברי מרן שליט"א
 
נערך לאחרונה:
חזור
חלק עליון