• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

ספר על ריבית

תודה על המשוב, אבל מי קונה שלש ספרים שכל אחד עולה 150 ש"ח?? ועוד בשלושה כרכים עבים, כבדים וגדולים.
חוץ מזה אני לא מחפש כזה ספר שמסביר לי כל מילה ומילה, אנחנו אברכים לומדים בכולל שודעים ללמוד ברוך השם, רק שלפעמים אתה נתקע באיזה שהוא ט"ז או ש"ך קשה או אתה מעונין לדעת הסכמת הפוסקי זמנינו למעשה, ולזה לא צריך שלש כרכים כבדים!

תודה על המשוב, אבל מי קונה שלש ספרים שכל אחד עולה 150 ש"ח?? ועוד בשלושה כרכים עבים, כבדים וגדולים.
מחילה ממך, אבל זה לא טענה, אם אתה חפץ באמת להבין כל ט"ז וש"ך ושתהיה לך ברירות ובהירות בכל הלכות ריבית, אתה לא אמור לעשות כאלה חשבונות, תהיה "מוח חושב"... לגבי המחיר, כל הכסף חוזר אליך (הוצאות ת"ת שדעת כמה פוסקים שם קניית ספרים בכלל זה) וטענת כובד גם אינה טענה כמובן... אגב, אם תזיע מחמת הכובד הרי שזכית בזיעה של מצוה!
חוץ מזה אני לא מחפש כזה ספר שמסביר לי כל מילה ומילה, אנחנו אברכים לומדים בכולל שודעים ללמוד ברוך השם, רק שלפעמים אתה נתקע באיזה שהוא ט"ז או ש"ך קשה או אתה מעונין לדעת הסכמת הפוסקי זמנינו למעשה, ולזה לא צריך שלש כרכים כבדים!
גם זה לא טענה, גם אם אתה אברך ב"ה, אבל הביאורים שם זה לא סתם... כל הביאורים שם זה ע"פ כל דברי האחרונים שבאו אחריהם, שיש פעמים רבות מח' בהבנת דבריהם, כך שלא תוכל לקבל סולת נקייה ממש כמו העבודה שהם עשו, זה שיהיה לך ברור. זה בדיוק כמו מתיבתא על הש"ס, שרבים מגאוני הדור (כמו הגרי"ז, הגרמ"ש ועוד) לומדים בהם בכל סוגייה, כי זה מוסיף להם הרבה מאד, וכ"ש שלך זה יוסיף... בפרט שיש שמה גם ילקוט ביאורים עם כל השיטות והפוסקים על הלכות ריבית...

אני מחפש על הלכות ריבית לפי סדר השו"ע ט''ז וש"ך ופתחי תשובה, שעוסק יותר בביאור דבריהם, וגם פסקי זמנינו ספרדים ואשכנזים.
יש למישהוא מידע על זה?
עיין במצורף, אולי יעזור.

קבצים מצורפים

פשיטא דהוא לאו דוקא
דאי לא תימא הכי, א"כ גם להצואות ת"ת של עצמו אין הוצאותיו חוזרות? כגון ששוכר רב שילמדהו אותו, אטו נימא דאין הוצאות חוזרות??
אלא מאי דה"ה לעצמו, ואחרי הנחה זו יש פוסקים דס"ל דלאו דוקא לימוד של רב אלא גם קניית ספרים [בפרט שיש סוברים דמקיימים בלימוד הספרים שימוש ת"ח]

אני מחפש על הלכות ריבית לפי סדר השו"ע ט''ז וש"ך ופתחי תשובה, שעוסק יותר בביאור דבריהם, וגם פסקי זמנינו ספרדים ואשכנזים.
יש למישהוא מידע על זה?
יש ספר חזק מאוד: דברי סופרים (לרב נחום יברוב ז”ל - נפטר לפני כ4 שנים).
כתבנית המ”ב ועוסק בביאור מורחב של השו”ע ונו”כ.
אמנם אין הוא עוסק כ”כ בפוסקי זמננו.

מי שבצד שמאל הוא לא הרב אליעזר וולף, דיין אמסטרדם?
כן.

קבצים מצורפים

• 1686300833026.png
    1686300833026.png
    178.4 KB · צפיות: 4
חזור
חלק עליון