• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • "המרכז למורשת מרן" שמח לבשר לציבור היקר על פתיחת קבוצת הצ'אט "מורשת מרן אונליין" בה יובאו חדשות ועדכונים מעולם התורה, וכן תכנים תורניים מעניינים כולל קטעי וידאו, תמונות והנעשה בעולם הישיבות.

>> להתחברות לחצו עכשיו:

https://news.moreshet-maran.com/

לשליחת עדכונים לחצו כאן, או שלחו למייל: news@moreshet-maran.com

נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.

חרם - בורסלינו

יעקב. מ.

Active member
עד מתי ינצלו את בחורי הישיבות והאברכים, כמה בורסלינו יכולים להרוויח על מגבעת. למעלה מ1000 ש"ח ????
מי הבעלים של בורסלינו??
למי יש את הלב להפקיע מחירים?
האם הוא חרדי או איזה אחד מהשמאל כמו האלו מאנג'ל?
מי יודע.

קבצים מצורפים

• חרם על בורסלינו.jpg
    חרם על בורסלינו.jpg
    162.6 KB · צפיות: 70
צריך לשים במודעה לוח מספרים מתחלפים (כמו באוטובוסים), כי פעם בחודש המחיר עולה ב-50 ש"ח ולמי יש כח לכתוב מודעה חדשה..
(עכשיו כתוב שם שהמחיר 1150, כשהמחיר כבר ב1200..).

עד מתי ינצלו את בחורי הישיבות והאברכים, כמה בורסלינו יכולים להרוויח על מגבעת. למעלה מ1000 ש"ח ????
מי הבעלים של בורסלינו??
למי יש את הלב להפקיע מחירים?
האם הוא חרדי או איזה אחד מהשמאל כמו האלו מאנג'ל?
מי יודע.
זו נראית מודעה ישנה... אא"כ הממשלה הנוכחית גזרה גזרות כלכליות חדשות.
Screenshot_20230612-165349_Chrome.jpg
ועכ"פ המגבעות שלהם לדעתי מאוד נוחות וקלות משקל, ואשרי מי שיצליח לגרום להורדת מחירם.

קשה לי להאמין שהגאון רבי דוד כהן שליט"א נתן את הסכמתו לחרם
חושבני שהדברים לא יצאו מפיו וכי במכתב זה ישנם דברים שאינם אמת!!
אז כדי לקחת את הדברים בערבון מאד מוגבל....

לעצם הטענה
אי אפשר להתעלם מהמציאות שהכובעים שלהם יש בהם יחודיות שאין בשום חברה בעולם
וזה "השמירה" של הכובע. אתה קונה בורסלינו ואם אתה שומר עליו טוב הוא יכול להישמר לך הרבה מאד שנים
אני מכיר אנשים שכבר מעל 20 שנה עם אותו כובע והוא נראה מושלם
אני אישית יש לי כובע בורסלינו ליום חול כבר 8 שנים והוא נראה כמעט חדש, ממש כך!! בלי גוזמאות
רק שאיני יודע אם הבורסלינו של היום זה גם הבורסלינו שהיה פעם... יש שמועות לכאן ולכאן ולא בדקתי את הענין לעומק...

סברא ל"ל קרא...
כשיוצאים בחרם על משהו, צריך לעשות אלף חקירות ודרישות,
בפרט כאן שזאת לא סיבה כלל לעשות עליהם חרם
עי' במשנ"ב סימן רמ"ב ובחזו"ע שבת א' במ"ש שאם מוכרי הדגים מפקיעים שערים אין לקנות מהם עד שיורידו את המחירים. ע"ש. אז אכן זה סיבה שלא לקנו מהם כי בידינו הדבר, והתורה חסה על ממונם של ישראל.

עי' במשנ"ב סימן רמ"ב ובחזו"ע שבת א' במ"ש שאם מוכרי הדגים מפקיעים שערים אין לקנות מהם עד שיורידו את המחירים. ע"ש. אז אכן זה סיבה שלא לקנו מהם כי בידינו הדבר, והתורה חסה על ממונם של ישראל.
אין הנידון דומה לראיה
במוכרי דגים הם מפקיעים את השערים ללא סיבה מוצדקת כאשר יכולים למכור את מחירם בזול יותר
כאן בבורסלינו א"א להתעלם כפי שאמרתי מהאיכות המיוחדת והנדירה שלהם
תשאל כל אדם שרכש כובע שלהם ושמר עליו טוב כמה שנים זה החזיק לו? כשאתה הספקת לקנות שתיים ושלוש כובעים בכמה שנים אני עדיין נשארתי עם הכובע הראשון...
לכן המחיר שלהם מוצדק, ועכ"פ גם אם יקר אינו בגדר "הפקעת" מחיר.

חזור
חלק עליון