דבק בתורת מרן
Well-known member
תמיד צריך,הרבו כעת בתפילה על עמ"י.
אבל כעת על מה?
תמיד צריך,הרבו כעת בתפילה על עמ"י.
הלך וקראת באזני ירושלם לאמר כה אמר ה' זכרתי לך חסד נעוריך אהבת כלולתיך לכתך אחרי במדבר בארץ לא זרועה קדש ישראל לה' ראשית תבואתה כל אכליו יאשמו רעה תבא אליהם נאם ה'זוכרים מה קראנו בהפטרה אתמול?
וגם...הלך וקראת באזני ירושלם לאמר כה אמר ה' זכרתי לך חסד נעוריך אהבת כלולתיך לכתך אחרי במדבר בארץ לא זרועה קדש ישראל לה' ראשית תבואתה כל אכליו יאשמו רעה תבא אליהם נאם ה'
ונלחמו אליך ולא יוכלו לך כי אתך אני נאם ה' להצילךוגם...
נכון. תמשיך להכחיש את הצורך למיתוק הדינים...ונלחמו אליך ולא יוכלו לך כי אתך אני נאם ה' להצילך
ועכשיו איסמעיל הנייה ימש''ו שר''י.דיווחים שככל הנראה בעזה"י חוסל יד ימינו של נסראללה שר"י ימש"ו
אז אתה מכין לנו מאכל ומשתה ושולח?הנה הודעה שקיבלתי. אני משאיר לעצמי את ההערות שלי.
*"וּבַאֲבֹד רְשָׁעִים רִנָּה:" (משלי יא, י)*
כבוד הרב דוד חי הכהן מבת ים אמר שהיום אין צורך לומר תחנון. וכמובן שכל אחד מוזמן לומר מזמור לתודה, פרק ק' בתהילים.
בעקבות הבשורה המשמחת על חיסולו של מנהיג *חמאס איסמעיל הנייה* ראש מועצת החמאס שר"י, *ופואד שוכר* - רמטכ"ל החזבאללה שר"י, שפעלו ישירות לפגיעה בעם ישראל יש להודות לה'.
המשנה ברורה כתב שביום ראשון של חול המועד פסח נתלה המן הרשע, ולכן יש להרבות בו בסעודה. אי לכך, היום לא נאמר *תחנון* בתפילות (כפי שנוהגים בימים שמחים), וראוי להוסיף *במאכל* משמח.
בתפילה שנזכה להמשך קיום התפילה: "אבינו מלכנו כַּלֵּה כָּל צַר וּמַשְׂטִין מֵעָלֵינוּ"
_הלל מרצבך_