• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

רבם דקרו!!! - מחאה אדירה על ביזוי כבוד התורה!! - נבלה נעשתה בישראל! - רבותינו למרמס א"א לשתוק!!!

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
הבעיה של כמה מן הכותבים באשכול זה, שמכל מיני סיבות הם חושבים שבאתי להתנגח פה באנשים ולהוציאם משלוותם.
ולא היא.
יש לי עמדה קצת שונה מרוב חברי הפורום, ואני באמת ובתמים מנסה להבין את הטענות של הצד שכנגד.
(אגב, אין לי עוד ניקים, ואם זה מאד חשוב אני גם יכול להוכיח זאת למנהל.)
סיכום קצר על עמדותי.

א. למה לא מינו את מרן הרב יצחק יוסף לחברות במועצת?
אין לי תשובה. אינני דובר המפלגה. זה ודאי יקרה. למה לא קרה? צ"ע. לא קשור אלי.

ב. למה לא מינו אותו לנשיא?
כיון שמנסים להלך בתבונה כדי שהשלום יחזיק מעמד ולא יתפוצץ.

ג. למה לא הזמינו את מרן לכנס של לבקר בהיכלו?
עצם זה שלא מזמינים רב לאירוע אין זה מורה על כלום.
אם היה נהוג להזמינו והפסיקו - זה חמור מאוד.
יתכן מאוד שאי ההזמנה / אי ההגעה - היא מטעמים טכנים.

אם יש עוד טענות אשמח להשיבם ולהתדיין עליהם עם חברי הפורום הרבנים החשובים.
הוצאת את דבריך מהקשרם,
אבל לפחות כבודו מוכן גם לשמוע.
זה ארוך מלהכיל.
אם תרצה תעקוב בשרשור מתחילתו רק לדברים שנכתבו למה צריך למנות את מרן לנשיא, ולמהחשוב שהוא היה כבר נכנס למועצת ואם ולמה ומה קרה ב"לבקר בהיכלו"

ותרבה הדעת

ג

גם הרב יצחק לא יכל להיות נשיא מועצת מיד כיון שהיה ראשל"צ
אתה מודה שאריה דרעי הוא ממליך המלכים ולא הרבנים אז אולי הוא גנב את דעת מרן זיע"א וצדקו כל מתנגדי ש"ס בלל שאריה דרעי היה היו"ר - ח"ו לומר כן וראינו איך חכם שלום היה מחבבו עד למאוד אז נא למעט בהפרחת שקרים וכל מיני כאבי בטן שיש לאנשים
מרן שליט"א יכל גם יכל, להיות נשיא אחרי שיצא מהרבנות!
מודה שלאריה יש כח בתנועה, וכדי להשקיט את כאבי הבטן שלך, תתפלל לראות את חכם שלום אולי בחלום, ותראה עד כמה הוא ידע שאריה שולט!

מרן, חכם שלום, הרב בקשי!
מה עשו לכם?!
נחשף: הגרע יוסף: לציית לרופאים ולחסן את הילדים - בחזית

מרן שליט"א יכל גם יכל, להיות נשיא אחרי שיצא מהרבנות!
מודה שלאריה יש כח בתנועה, וכדי להשקיט את כאבי הבטן שלך, תתפלל לראות את חכם שלום אולי בחלום, ותראה עד כמה הוא ידע שאריה שולט!
מנ"ל שהוא חשב שאריה דרעי שולט בתנועה
אתה אומר שפוליטיקאים שולטים ברבנים אז למה אתה מקשיב לרבנים הלא המידע מגיע מפוליטיקאים

אולי תוכל לסכם לי בקצרה את הסיבות שמכריחות שמרן הגר"י שליט"א ינהיג את כל הציבור הספרדי
איפה היית בעשור האחרון, הוא הנהיג את הציבור במקביל למועצת הותיקה, ולא מתוכה אך ורק כי היה רב ראשי. ואך טבעי שימשיך להנהיג.
תוכל לסכם בקצרה את הסיבות מה הסמכות של פוליטיקאים להוריד מנהיג לנסות לטשטש את עקבותיו ולהחליפו באחרים?!

מנ"ל שהוא חשב שאריה דרעי שולט בתנועה
אתה אומר שפוליטיקאים שולטים ברבנים אז למה אתה מקשיב לרבנים הלא המידע מגיע מפוליטיקאים
אולי אתה מושפע מפוליטיקאים, אני ניזון רק מהתורה וגדוליה, ממה שאני שומע מהרב עצמו ולא מאף משב"ק!!!

אכן. ואסור לשכוח את זה! כשנכנסו למועצת הציבור שתק ורצה לסלוח. אבל שיכנסו להנהגה וידחפו רבנים אחרים? זה לא יכופר!
אני נגד שידחפו רבנים אחרים, אבל כדי לייצר אחדות צריך שתהיה הנהגה משותפת.
אין שום סיבה שביום בהיר כל אותם רבנים ימחקו את דעתם ויכופפו את ראשם בפני רב שכל השנים היה שייך לאסכולה אחרת.

איפה היית בעשור האחרון, הוא הנהיג את הציבור במקביל למועצת, ולא מתוכה אך ורק כי היה רב ראשי. ואך טבעי שימשיך להנהיג.
איזה ציבור?
את הציבור הספרדי שהולך בדרכו - אכן.
את הציבור שהיה מסונף עד היום לאשכזים - לא ולא.
ואין סיבה שביום בהיר המצב ישתנה.

אני נגד שידחפו רבנים אחרים, אבל כדי לייצר אחדות צריך שתהיה הנהגה משותפת.
אין שום סיבה שביום בהיר כל אותם רבנים ימחקו את דעתם ויכופפו את ראשם בפני רב שכל השנים היה שייך לאסכולה אחרת.
אז אין מחלוקת בינינו
שנינו רוצים שמרן יהיה נשיא המועצת
ושנינו רוצים שהרב סאלים יהיה חבר בה
ושנינו רוצים לוותר כל אחד על כמה דברים לצורך השני

אז היכן חובת המחאה שלך למה עדיין לא מינו את מרן שליט"א לנשיא?

נכון. כך צריך להיות. אין שום סיבה שביום בהיר כל אותם רבנים ימחקו את דעתם ויכופפו את ראשם בפני רבנים שכל השנים היה שייכים לאסכולה אחרת.

אז אין מחלוקת בינינו
שנינו רוצים שמרן יהיה נשיא המועצת
ושנינו רוצים שהרב סאלים יהיה חבר בה
ושנינו רוצים לוותר כל אחד על כמה דברים לצורך השני

אז היכן חובת המחאה שלך למה עדיין לא מינו את מרן שליט"א לנשיא?
רציתי להשתמש באותו מטבע לשון שהשתמשת כלפי - אבל הסתפקתי בזה..
כתבתי לעיל מה המודל הרצוי מבחינתי.
מבחינתי אם יהיו שני נשיאים אין זה דחיקת רבנים אחרים - כיון שכל רב הנהיג ציבור אחד והם התאגדו תחת מפלגה משותפת.
אני לא רוצה שהרב סאלים יהיה חבר, אני רוצה שהוא יהיה נשיא.

רציתי להשתמש באותו מטבע לשון שהשתמשת כלפי - אבל הסתפקתי בזה..
כתבתי לעיל מה המודל הרצוי מבחינתי.
מבחינתי אם יהיו שני נשיאים אין זה דחיקת רבנים אחרים - כיון שכל רב הנהיג ציבור אחד והם התאגדו תחת מפלגה משותפת.
אני לא רוצה שהרב סאלים יהיה חבר, אני רוצה שהוא יהיה נשיא.
אין שני מלכים בכתר אחד!!! לא אני אמרתי.

אם הרב סאלים יהיה חבר במועצת, לא תצביע ש"ס??? א"כ צריך לעדכן את אריה שבמהלך הזה עוד קולות הוא בטוח לא הרוויח, אולי הפסיד

אין שני מלכים בכתר אחד!!! לא אני אמרתי.

אם הרב סאלים יהיה חבר במועצת, לא תצביע ש"ס??? א"כ צריך לעדכן את אריה שבמהלך הזה עוד קולות הוא בטוח לא הרוויח, אולי הפסיד
הרב סאלים לא יסכים להיות חבר במועצת כשהוא לא נשיא.
בדיוק מאותה סיבה שהרב יצחק יוסף לא יסכים להיות חבר מועצת תחת נשיאות הרב סאלים.

הנשיאות איננה עניין פורמאלי - היא עניין מהותי שקובעת את כל סדר היום והלך הרוח של המפלגה.

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון