• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

רבם דקרו!!! - מחאה אדירה על ביזוי כבוד התורה!! - נבלה נעשתה בישראל! - רבותינו למרמס א"א לשתוק!!!

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
הרבה מיים זרמו בנהר היה את חכם שלום שכבר בימין הסתדר יותר עם האשכנזים יותר ממרן זצ"ל
למה עכשיו להחזיר את הגלגל אחרונית
לא הבנתי, דיברת עם מרן זיע"א או לא???

דבר שני כבודו לא מכיר כלום חוץ מהפורום הזה, צא ובדוק כמה היה מעירך חכם שלום את מרן שליט"א בעיקר בענייני השקפה!

גלגל חוזר בעולם, לא אני אמרתי
.
השאלה אם הוא חוז אחורה או לא, יש לחקור (תודה שזה נשמע ישיבתי, לא?)

תבדוק כמה מרן שליט"א מסתדר עם האשכנזים! עיין בדברי הרב יצחק אזרחי אתמול בשיעור בערך "ידיד נפשי, גאון ישראל, וכו'", וכן אחיו ר' ברוך מורדכי אזרחי זצ"ל, ועוד אשכנזים (כבר חזר על זה מרן שליט"א עשרות פעמים מי שידע לעודד זה רק האשכנזים, אולי גם את זה ילמדו המשתכנזים מהאשכנזים לפרגן...) תראה את המכתב שכתב ר' דוד כהן למרן, איך הרב צבי ברגמן חיזק את דברי מרן - הלוואי שהשקפה כזו נמשע מהאשכנזים, כ"ש ממשתכנזים

אל תשכח שרוב עולם הישיבות הספרדי התהווה על ידי רבנים מתנועת המרביצי, שפעלו כך בהוראת רבותיהם גדולי הדור האשכנזים.
אין גזירת הכתוב שאסור לחלוק על מרן.
יש איסור לאנשים בלי רמה תורנית מספיקה כדוג' אמנון יצחק וכדו' לחלוק ברגל גסה על הנהגת הדור.
לא הבאתי מקור מהכתוב שאסור לחלוק על מרן הבאתי מציאות מ שחלק נמחק יד ה' הויה במקנך!!!
זה באמת מגוחך להשוות בין אמנון יצחק למרביצי, ולכן נתתי רווח בין עדר לעדר אם תדייק בדברי!
רוב עולם הישיבות לא בא ממרביצי ולמפורסמות א"צ להביא ראיה!

גם לזלזל במרן שליט"א כאילו אינו יכול לחוות דעה בהשקפה אסור וההלואי וילמדו ממנו הקפה מהי

לא הבנתי, דיברת עם מרן זיע"א או לא???

דבר שני כבודו לא מכיר כלום חוץ מהפורום הזה, צא ובדוק כמה היה מעירך חכם שלום את מרן שליט"א בעיקר בענייני השקפה!

גלגל חוזר בעולם, לא אני אמרתי
.
השאלה אם הוא חוז אחורה או לא, יש לחקור (תודה שזה נשמע ישיבתי, לא?)

תבדוק כמה מרן שליט"א מסתדר עם האשכנזים! עיין בדברי הרב יצחק אזרחי אתמול בשיעור בערך "ידיד נפשי, גאון ישראל, וכו'", וכן אחיו ר' ברוך מורדכי אזרחי זצ"ל, ועוד אשכנזים (כבר חזר על זה מרן שליט"א עשרות פעמים מי שידע לעודד זה רק האשכנזים, אולי גם את זה ילמדו המשתכנזים מהאשכנזים לפרגן...) תראה את המכתב שכתב ר' דוד כהן למרן, איך הרב צבי ברגמן חיזק את דברי מרן - הלוואי שהשקפה כזו נמשע מהאשכנזים, כ"ש ממשתכנזים
אני מודה שהאשכנזים הירושלמים הסתדרו עם מרן זיע"א ויבדלחט"א כל בניו שיחיו
כוונתי לאשכנזים הבני ברקים שהם נותנים הרבה טון ודו"ק

גם לזלזל במרן שליט"א כאילו אינו יכול לחוות דעה בהשקפה אסור וההלואי וילמדו ממנו הקפה מהי
מי זלזל במרן שליט"א?
יש אנשים שרוצים שבראשות הציבור שלהם יעמוד הרב סאלים ולא הרב יצחק יוסף.
למה זו עמדה לא לגיטימית בעינך?

אם אתה רוצה לפתוח דיון על זה בשמחה.
אם לא אסתפק בלציין שאני חלוק עליך מכל וכל ואינני רואה שני צדדים.
אני מסכים עם הרב יכילנא למימר
ופעם כשחקרתי נושא זה יצא לי שזה וזה גורם דהינו דרך הישעבות הים זה בגנון הלימוד הלטאי והמרביצי הם שהכניסו את המושג בון תורה לציבור הספרדי אבל לולי מרן זיע"א לא היו כמעט בחורים ספרדים שומרי תורה ומצוות

ופעם כשחקרתי נושא זה יצא לי שזה וזה גורם דהינו דרך הישעבות הים זה בגנון הלימוד הלטאי והמרביצי הם שהכניסו את המושג בון תורה לציבור הספרדי אבל לולי מרן זיע"א לא היו כמעט בחורים ספרדים שומרי תורה ומצוות
מסכים עם כל מילה!
בבחינת אלו ואלו דברי אלקים חיים.

נערך לאחרונה:
מי זלזל במרן שליט"א?
יש אנשים שרוצים שבראשות הציבור שלהם יעמוד הרב סאלים ולא הרב יצחק יוסף.
למה זו עמדה לא לגיטימית בעינך?
לגיטימי בעיני לגמרי
אבל למה בתנועה שהקים מרן זיע"א ואין זה דרכו.
וכי אם מרן היה חי, היה אומר למנות את הרב סאלים ולא את בנו?

די לטיפשות, די לסתימות
אין בך ולא בכיוצא בך המדברים סרה במרן זיע"א ובמרן שליט"א אפי' טית ריח של תורה, ואם יש זה עם נגיעות לשם עצמכם להתגדל ולחשוב מחשבות

מילתי אמורה כאן כמה פעמים - ימים יגידו וכל בית ישראל ישמיעו את קולם, ונראה מה יהיו חלומתכך

מה קשה להבין
אריה לא רוצה שיהיה הנהגה אחת לש''ס
כיון שזה יעשה פיצוץ
אם הרב יצחק יהיה אז יהיה מלחמות של המרביצי על חינוך וכיו''ב
ואם הרב סאלים יהיה תלמידי הרב יצחק יעשו הפגנות
לכן הוא מדיר את שניהם
ובעניני הלכה מסתמא יכריע הרב יצחק
ועניני השקפה וישיבות הרב סאלים
ואף אחד לא נשיא המועצת
ותשקוט הארץ ארבעים שנה
גם אני הייתי עושה כך
למה מי הוא שהוא יחליט?! סה"כ עסקן!

אני מודה שהאשכנזים הירושלמים הסתדרו עם מרן זיע"א ויבדלחט"א כל בניו שיחיו
כוונתי לאשכנזים הבני ברקים שהם נותנים הרבה טון ודו"ק
התחלת עם חילוקים!
יפה!
אבל תראה בדברי גם רבנים מבני ברק, ועוד שלא ציינתי.
תראה איך ר'חיים היה מקבל ילוק"י ממרן שליט"א (ע"י תלמיד הרב עזיז) ועוד

ויחזור לתלמודו

לגיטימי בעיני לגמרי
אבל למה בתנועה שהקים מרן זיע"א ואין זה דרכו.
וכי אם מרן היה חי, היה אומר למנות את הרב סאלים ולא את בנו?
מסכים איתך שמרן תמך בגרך בנו.
אבל מנסים לעשות שלום בין חלקי הציבור ולכן כל ציבור צריך לבוא לקראת השני.
הבעיה שיש אנשים שמבחינתם יקוב הדין את ההר ואין מקום לאנשים שחושבים אחרת מהם.
די לטיפשות, די לסתימות
אין בך ולא בכיוצא בך המדברים סרה במרן זיע"א ובמרן שליט"א אפי' טית ריח של תורה, ואם יש זה עם נגיעות לשם עצמכם להתגדל ולחשוב מחשבות
מדברים סרה במרן זיע"א? במרן שליט"א? היכן? אשמח שתראני.
מילתי אמורה כאן כמה פעמים - ימים יגידו וכל בית ישראל ישמיעו את קולם, ונראה מה יהיו חלומתכך
היכן הבעתי את חלומי?

נראה לסיכומו של עיניין:

השרשור נועד להביע מחאה לאור זאת שהדירו את מרן הראש"ל מכנס שבד"כ נשא בו חלק נרחב.
חובת המחאה והתמיהה ברורה מאוד וכל עוד אין מי מהראשים שיסביר מה היה פה או יתנצל ולא יזלזל באינטלגנציית הציבור. אכן עלינו לקיים חובת מחאה ובייחוד לאחר עוד הרבה מקרים מוזרים (שמידרו את מרן) שקרו לאחרונה.

כל החפצים ליצור "אחדות" בציבור הספרדי ובעקבות כך ממדרים את מרן שליט"א [וזה על חשבון כבוד התורה ודעת תורה של גדול הדור וממשיך דרכו של מייסד עולם התורה הספרדי שיודע מה הוא עושה (מי אנו שנגיד) ומטרתו היא ליישר את דרכנו ולהראות לנו הדרך אשר נלך בה ולכן הוא מעלה בצורה-לעיתים נחרצת-נושאים השנויים במחלוקת וכיוצ"ב] טעות גדולה הם עושים. שא"א לא יעיז לחנך את גדול הדור ועלינו חובת המחאה.

ושוב אין כאן משום זלזול בשום רב או ראש ישיבה ככל שיהיה מי אנו כלפיהם ומי אנו שנביע דעתנו כלפי גדולים. כל המחאה היא נגד זלזול בכבודו של מאור עיננו ואכן רואים עד כמה אנו בדורו של משיח שעליו נאמר "חכמת חכמים תסרח" "יראי חטא ימאסו" סוף הכבוד לבוא. כמובן שזה לא סוטר את הנדרש מאיתנו-למחות על כבודו וכבוד תורה. יפתח בדורו כשמואל בדורו.

שיאיר ה' דרכנו ויצליח את מרן שליט"א

נראה לסיכומו של עיניין:

השרשור נועד להביע מחאה לאור זאת שהדירו את מרן הראש"ל מכנס שבד"כ נשא בו חלק נרחב.
חובת המחאה והתמיהה ברורה מאוד וכל עוד אין מי מהראשים שיסביר מה היה פה או יתנצל ולא יזלזל באינטלגנציית הציבור. אכן עלינו לקיים חובת מחאה ובייחוד לאחר עוד הרבה מקרים מוזרים (שמידרו את מרן) שקרו לאחרונה.

כל החפצים ליצור "אחדות" בציבור הספרדי ובעקבות כך ממדרים את מרן שליט"א [וזה על חשבון כבוד התורה ודעת תורה של גדול הדור וממשיך דרכו של מייסד עולם התורה הספרדי שיודע מה הוא עושה (מי אנו שנגיד) ומטרתו היא ליישר את דרכנו ולהראות לנו הדרך אשר נלך בה ולכן הוא מעלה בצורה-לעיתים נחרצת-נושאים השנויים במחלוקת וכיוצ"ב] טעות גדולה הם עושים. שא"א לא יעיז לחנך את גדול הדור ועלינו חובת המחאה.

ושוב אין כאן משום זלזול בשום רב או ראש ישיבה ככל שיהיה מי אנו כלפיהם ומי אנו שנביע דעתנו כלפי גדולים. כל המחאה היא נגד זלזול בכבודו של מאור עיננו ואכן רואים עד כמה אנו בדורו של משיח שעליו נאמר "חכמת חכמים תסרח" "יראי חטא ימאסו" סוף הכבוד לבוא. כמובן שזה לא סוטר את הנדרש מאיתנו-למחות על כבודו וכבוד תורה. יפתח בדורו כשמואל בדורו.

שיאיר ה' דרכנו ויצליח את מרן שליט"א
ייש"כ לכבוד על הסיכום, האמת שלא עברתי על כולו!
אבל - לא חושב שיש אחד שרוצה בריב ומדון! (כמו שכתבת)
וכמובן שכולם רוצים באחדות במיוחד אחרי כל השנים בהם היה פילוג עקוב מדם וכל פעם ממקום אחר.
והראיה לכך שמרן שליט"א הזמין את הרב סאלים ליזדים, ושיבחו קבל עם ועולם
ובטוחני כי מרן שליט"א בעד איחוד של כל הקהילות הספרדים תחת תנועת ש"ס, וכמובן שצריך לוותר על דברים כאלו ואחרים לשם כך

אבל חייב שההנהגה תהיה בידים של מרן שליט"א ולא משום כבוד נגעו בה, אלא לשם שמים כי הוא ורק הוא שכל חייו לחם למען מורשתו של מרן בהלכה ובהשקפה רק הוא יכול לרשת את כסאו!!!
וכל הרוצה לבוא וליטול חלק בתנועה יגדיל תורה ויאדיר

@דבק בתורת מרן -
אני אשאל שוב, היכן הבעתי את חלומי?
זה שיש אנשים שמנסים לאחד בין שתי הקצוות זה חלום? זה מציאות!
האם הרצון שלהם מדומיין?
לא יודע. בעיקרון הייתי אומר שכן, אבל אחרי שמיעת וקריאת דברי בעלי מחלוקת אני מסופק בדבר.

תרשה לי לשאול אותך.
למה זה לא חלום שלך?
למה אתה לא רוצה שתהיה אחדות בין כל הקהילות הספרדיות בלי לוותר על הגוון והסגנון המיוחד של כל קהילה וקהילה.

אבל חייב שההנהגה תהיה בידים של מרן שליט"א ולא משום כבוד נגעו בה, אלא לשם שמים כי הוא ורק הוא שכל חייו לחם למען מורשתו של מרן בהלכה ובהשקפה רק הוא יכול לרשת את כסאו!!!
וכל הרוצה לבוא וליטול חלק בתנועה יגדיל תורה ויאדיר
למה?
הפרמטר היחיד לבחירת מנהיג הוא דבקותו בתורת מרן?
לא ידוע לי על כלל כזה.

אתה לא יכול לנופף בדגל האחדות מחד ובדגל בלעדיות תורת מרן מאידך. זה לא אפשרי.

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון