• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

רבם דקרו!!! - מחאה אדירה על ביזוי כבוד התורה!! - נבלה נעשתה בישראל! - רבותינו למרמס א"א לשתוק!!!

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
עכשיו אני רוצה לראות את כל "המתחסדים" למען כבוד תורת ראשי הישיבות והרבנים השונים שנכתבו לעיל,
מודים באמת, ומקיימים בעצמם מחאה על בזיון כבוד חכמים!

ולא רק על העניין של "לבקר בהיכלו" אלא על ה-כ-ל
העם, הציבור, ובעיקר בני התורה הספרדים צריכים מנהיג אחד !
מודה שהיה.
אבל לא ראיתי דברי בזיון על ראשי הישיבות. זה שהם לא בקו של מרן זיע"א, ולא מתאים שינהיגו את התנועה שהקים והנהיג ב10 אצבעותיו, זה דבר פשוט וברור. הם יכולים להצטרף לתנועה ולדרכו, אבל לא לשנות את דרך התנועה.
לגבי המארגנים שם, זה ודאי שיש שם כאלו שמרן שליט"א אינו משוש ליבם בלשון המעטה, יתכן שיש שם כאלו שכן עם מרן שליט"א, או שההנהגה הפוליטית הכריחה אותם.

רוצים להבין כמה הדרמה הפנים ספרדית היא גדולה? עיתון הדרך שבעבר היה מפרסם באופן קבוע את דרכי ההצטרפות לתפוצת דרך המלך של המפלגה, הפסיק לאחרונה לפרסם את המודעה הקבועה, רק בגלל שמתפעלי המערכת נאמנים לדרכו של מרן הרב עובדיה זצוק"ל.
(ניסן עציוני)

רוצים להבין כמה הדרמה הפנים ספרדית היא גדולה? עיתון הדרך שבעבר היה מפרסם באופן קבוע את דרכי ההצטרפות לתפוצת דרך המלך של המפלגה, הפסיק לאחרונה לפרסם את המודעה הקבועה, רק בגלל שמתפעלי המערכת נאמנים לדרכו של מרן הרב עובדיה זצוק"ל.
(ניסן עציוני)
מי שיודע יודע עד כמה דרך המלך חטפו מאותו ... ובכ"ז נשארו נאמנים למרן.

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
שלום וברכה לכל הרבנים
ידוע דברי מרן הגר"ש בעדני זצ"ל בשם רב רבנן רבינו עזרא עטיה זיע"א
שלספרדים את מסורת במחלוקת
בימים אלו שאנו אבלים על חורבן הבית, אין ספק שאנחנו צריכים להיזהר יותר ויותר
אך, אני מבין שיש כאלו שמעוניינים למחות וכו' והדבר מובן כמובן לאור מה שנעשה ואולי אפילו מחייב
לאור זאת ראיתי חובה בעצמי לבדוק את הדברים לאשורם, וכפי דרכם של גדולי התורה לא לפסוק את הדין בלי בירור מעמיק קודם
והנהע, מה שמצאתי היה פשוט לא יאומן
עיקר הנושא מתבסס על פרסום מייל שטוען שמרן הראשל"צ לא הוזמן בגלל ראש הישיבה הרב סלים
אולם, במענה לשאלתי את ראש לבקר בהיכלו, טענו בפני שלא ידוע להם כלל מי כתב מייל זה, ובכלל לא היה נושא כזה
במענה לשאלתי את משפחת הרב סלים, טענו בפני כי הרב סלים היה בכלל במירון באותו ערב, ולא ידוע להם על וטו כלשהו על רב כזה או אחר ח"ו
משכך, נפלא בעני איך אדם מסויים, עשה שימוש כזה נרחב בגדולי ישראל, וגרם למחלוקת כ"כ קשה
בלימוד זכות על כולם ניתן לומר שיש כאן רגישות יתר לנושא, בעיקר אנחנו כמעריכים ומעריצים את מורשת מרן תרתי משמע
ולכן, מי שיודע עוד פרטים לאשורם, שיעדכן
אגב, כתוב באותו מייל אנונימי שאברכים עוזבים את הכנס, לשאלתי כמה אברכים שהיו במקום התברר שלא מיניה ולא מקצתיה, בכלל לא ידעו על הנושא שכנראה לא היה
ואף אחד לא יצא באמצע האירוע

נקרא מכאן לכל בני התורה, להתעלות ולהיזהר בימים אלו, ולהמשיך לשקוד על דלתות התורה והיראה ברוח גדולי ישראל אשר לאורן נמשיך לילך כאיש אחד בלב אחד לעשות רצון אבינו שבשמים אמן ואמן
כעת שוחחתי עם אחד מבאי ביתו של מרן שליט"א הרב ז.
ואמר לי שבדק ביומן של הרב באותו בוקר ולא ראה את האירוע של לבקר כלל, ולכן היה ברור לו שמרן לא היה אמור להגיע
כמו"כ כידוע מראשי לבקר זה הרב ש. י. מהעירייה, והוא למד בחזון עובדיה ותלמיד של מרן, ומארגן את פרס הראשל"צ, וברור שאין לו כונה לפגוע במרן, והוא אמר שהכל רכילות ושקר וכזב
הכל התחיל ונגמר במייל שקרי, יתכן שהיו עוד דין ודברים כדרכה של תורה אבל ודאי שלא דברים שלא לכבוד גדולי ישראל

ולכן כדאי לתת לצביקה כהן ואנשי לשכת מרן לטפל בדברים בצורה מכובדת שלא תגרום ריב ומדון בפרט בימים אלו
מבדיקה שערכתי עם אחד מראשי לבקר הרב ר. אמר לי שאחרים נתלים באירוע כדי לעורר ויכוחים שלא קשורים ללבקר והוא עושה כל מאמץ להוציא את לבקר מהסיפור הזה, ואין לו כל כוונה להיגרר לנידון המדובר כלל וכלל והם מכבדים ורוצים לקבל ולהיות שייכים לכל גדולי ישראל
ואת הבעיות משאירים למקומות אחרים, בחורי הישיבות זה קודש קדשים אסור להכניס לנושאים כאלו

ומכאן תצא הקריאה למנהלי הפורום אשר יודעים מה נעשה בבית מרן
אנא אנא גלו דעתכם האם הכצעקתה אם לאו
ותשקוט הארץ ארבעים שנה

1722788551203-png.23523
1722788805012.png
את התמונה הזאת הם רוצים להשכיח מהציבור,
לא נשכח ולא נסלח!!!!! למי שרוצה להשכיח אותם. בושה!

אני גבאי של בית הכנסת בא' מערי המרכז שנפתח כנגד החניכי -מרביצי
ככה שאין לכם לחושדני כמשתכנז
תפסיקו לניות ספרדים נחיתים
עשו לי
גנבו לי
לקחו לי
לא כל דבר זה פגיעה במישהו או במשהו
תהיו ספרדים נורמלים ןחזקים ובראיאם בנפשותכם

מה קשה להבין
אריה לא רוצה שיהיה הנהגה אחת לש''ס
כיון שזה יעשה פיצוץ
אם הרב יצחק יהיה אז יהיה מלחמות של המרביצי על חינוך וכיו''ב
ואם הרב סאלים יהיה תלמידי הרב יצחק יעשו הפגנות
לכן הוא מדיר את שניהם
ובעניני הלכה מסתמא יכריע הרב יצחק
ועניני השקפה וישיבות הרב סאלים
ואף אחד לא נשיא המועצת
ותשקוט הארץ ארבעים שנה
גם אני הייתי עושה כך

אבל מכאן ולספר סיפורים שלא הזמינו או הזמינו וביטלו וכל כה"ג
צריך להתרחק מדברים הללו מאוד
ודרך אגב בעצם טענתכם שהכל זה אריה דרעי והוא רשע וכו' אז אתם מצדקים את הרב הנאמ"ן וכל מי שיצא נגד ש"ס בראשות אריה דרעי ושמים את מרן זיע"א כטועה ח"ו שהרי כביכול אריה דרעי הצליח לגנוב את ליבו של מרן

אני לא מכיר את פרטי המקרה מקרוב (ולכן אני לא מצטרף למחאה או מסביר שהכול היה בסדר) ורק אציין: לעיתים עצם המחאה מעלה למודעות את הבזיון שארע ובכול מקום יש לשקול היטב את התועלת מול הנזק,
אני לדוגמה כלל לא ידעתי מהמאורע המתואר לפני שראיתי את הפורום

מצטרף למחאה אבל בצורה שקטה ופנימית
אין ענין לעורר דובים מרבצם ולהוציא את הכביסה המלולכת החוצה
ולחמם סתם את הלבבות בניפוח דברים בלי פופרציות
יש כאן טענות צודקות ויש גם תשובות זה לא הענין ולא מתפקידינו ללבות את האש
שימו לב שיש כאן כמה שמתדלקים את הענין שוב ושוב
דוגמת הרב ישיבה גדולה [שרגליים לדבר שאף לפעמים נקרא בשם יעקב יוסף] ועוד
רוב חו"ר הפורום מקיימים בעצמם והמשכיל בעת ההיא ידום
וכך נאה וכך יאה

וכן הגר"מ מאזוז והגרש"מ עמאר הרב יצחק כהן הגר"מ צדקה וכד'
ממחלוקת לא מרויחים כלום
נניח שש"ס פחות מרניסטית ולכן מה?