יוסף דוד
Well-known member
שהגמרא אמרה מילתא דעבידא לאיגלויי לא משקריש הרבה יותר מאלפיים חברים בפורום ומשום מה רוב ההודעות הם שלך
של הישיבה הגדולה ויעקב יוסף.......
זה אומר משהו על הסחורה...
היא לא חשבה עליך!
שהגמרא אמרה מילתא דעבידא לאיגלויי לא משקריש הרבה יותר מאלפיים חברים בפורום ומשום מה רוב ההודעות הם שלך
של הישיבה הגדולה ויעקב יוסף.......
זה אומר משהו על הסחורה...
תודות לא-ל גדול העצה, שלא נתן לך להיות יו"ר ש"ס, ולו רק בגלל בחירה כזו עקומה!מה קשה להבין
אריה לא רוצה שיהיה הנהגה אחת לש''ס
כיון שזה יעשה פיצוץ
אם הרב יצחק יהיה אז יהיה מלחמות של המרביצי על חינוך וכיו''ב
ואם הרב סאלים יהיה תלמידי הרב יצחק יעשו הפגנות
לכן הוא מדיר את שניהם
ובעניני הלכה מסתמא יכריע הרב יצחק
ועניני השקפה וישיבות הרב סאלים
ואף אחד לא נשיא המועצת
ותשקוט הארץ ארבעים שנה
גם אני הייתי עושה כך
שאלתי לתומי היום כמה אברכים, אם מרן הראש"ל היה אומר בשיעור השבועי (כשלצידו יושבים כמה מחברי המועצת הספרדים שהוזכרו) ויאמר להצביע ג' האם ישמע למרן שליט"א?אז בגלל שמרן הראשל"צ לא בראש אז פותחים מפלגה
לענ"ד לא זה דרכה של תורה
לשם מליצה בלבד!צריך להקים ועדת רבנים הרצחת וגם ירשת איזה ציבור הם מיצגים חוץ מכמה אברכים שמתפללים נוסח אשכנז ומתרגשים שהבן שלהם בכיתה אם בירינבוים ואברמסקי
א -אתה יכול לנתק את עצמך מהפורום בכל דקה אפשרית אם תרצה בכך, ולא להגיב על כל אחד מלחמה השערה.אף א' לא מנסה להשתיק אותך
פשוט אני מתביש בפורום הזה
אולי כדאי שא' מן הרבנים בפורום כמו הרב ללוש יגיד מה דעתו
דעת תורה -אני מקבל
לא עקבתי בשרשרור אחרי כבודו,אתה צודק
גם אני מצטרף למחות על ביזוי תלמידי חכמים.
לא זו הדרך ולא זו העיר!חברים! הפגנה!! צריך לצאת להפגין!!!
אז בא ותגלה את השקרשהגמרא אמרה מילתא דעבידא לאיגלויי לא משקר
היא לא חשבה עליך!
דיברת עם מרן זיע"א על זה?מה אומרת זאת התמונה?
שמרן זצ"ל רצה שבנו הרב יצחק ימשיך דרכו בהלכה
א. אני אוהב את רוב ככל הפורומים כאן אין כוונתי שאני מתבייש בפורום מורשת מרן אלא בפורום הספציפי הזהא -אתה יכול לנתק את עצמך מהפורום בכל דקה אפשרית אם תרצה בכך, ולא להגיב על כל אחד מלחמה השערה.
ב - אם אני הייתי כמנהל המערכת, הייתי חוסם אותך....
למה אתם נותנים כח במו ידכם לאשכנזים - מהרסיך ומחריביך ממך יצאושאלתי לתומי היום כמה אברכים, אם מרן הראש"ל היה אומר בשיעור השבועי (כשלצידו יושבים כמה מחברי המועצת הספרדים שהוזכרו) ויאמר להצביע ג' האם ישמע למרן שליט"א?
לבנתיים כולם ענו פה אחד, שיצביעו ג'! ולא ש"ס ללא היסוס.
אולי יעשו איזה סקר פנימי ונשמע מה יהיהו תוצאותיו
הרבה מיים זרמו בנהר היה את חכם שלום שכבר בימין הסתדר יותר עם האשכנזים יותר ממרן זצ"לדיברת עם מרן זיע"א על זה?
כי בכל מקום ומכתב נשמע ונכתב ידיו של מרן זיע"א כי בנו מרן הראש"ל שליט"א ממשיך דרכו בהלכה ובהנהגה
אם אתה לא חושב כך.גם אני מצביע שס כל חיי
ויש לי ספר עם הקדשה ממרן הראשל"צ שליט"א
אבל אני לא רואה שום פגיעה במרן שליט"א
מותר לי לחשוב כך??
אולי אתה משתיק אותי??
לא כולם רעים
לא כל השמועות נכונו
למה השמועה הנ"ל לא נראת לה"ר??
הקדמת אותיאני לא מבין אם הרבנים המשוכנזים רוצים להיות בדרך האשכנזים זכותם המלאה. לא ע"ז תלונותינו. אבל למה לתת להם את ההנהגה? וכי הם בדרך של מרן רבינו הגדול? הרב סאלים שליט"א הוא מתבטל לגמרי לגר"ד לנדו שליט"א ממש. ולא יעשה שום דבר נגד הוראותיו. זכותו המלאה להיות בטל לרבו. אבל אנחנו הספרדים צריכים להיות עצמאיים!!!! מה שמרן רבינו הגדול טיפח וריבה כל השנים להיות עצמאיים וללכת בדרך רבותינו הספרדים דור אחר דור. כעת היה למרמס. "מי ביקש מידכם רמוס חצרי?".
לא עליהם התלונות, אלא על מי ששם אותם בראש ההנהגה, רצה למצוא חן בעיני בחורי הישיבות ולכן זה מה שקרה. וכי אם מרן רבינו הגדול היה חי הי קורה הדבר? ודאי שלא! ומאי שנא?...
תמים תהיה פי' אונקלום שלים תהיה - היינו תלך עמו בשלמות ותעשה כל רצונו ואה"נ אני רוצה להיות שלם בעבודת ה' ולא להאמין לרכילות וללה"ראם אתה לא חושב כך.
כנראה אתה תמים למדי.
אבל לא תמימות טובה. כי כבר אמרו, תמים תהיה עם ה' אלוקיך, דייקא.
רבינו, מדבר שקר תרחק, זה איסור תורה לכל דבר. וד"ב.כעת שוחחתי עם אחד מבאי ביתו של מרן שליט"א הרב ז.
ואמר לי שבדק ביומן של הרב באותו בוקר ולא ראה את האירוע של לבקר כלל, ולכן היה ברור לו שמרן לא היה אמור להגיע
כמו"כ כידוע מראשי לבקר זה הרב ש. י. מהעירייה, והוא למד בחזון עובדיה ותלמיד של מרן, ומארגן את פרס הראשל"צ, וברור שאין לו כונה לפגוע במרן, והוא אמר שהכל רכילות ושקר וכזב
הכל התחיל ונגמר במייל שקרי, יתכן שהיו עוד דין ודברים כדרכה של תורה אבל ודאי שלא דברים שלא לכבוד גדולי ישראל
ולכן כדאי לתת לצביקה כהן ואנשי לשכת מרן לטפל בדברים בצורה מכובדת שלא תגרום ריב ומדון בפרט בימים אלו
מבדיקה שערכתי עם אחד מראשי לבקר הרב ר. אמר לי שאחרים נתלים באירוע כדי לעורר ויכוחים שלא קשורים ללבקר והוא עושה כל מאמץ להוציא את לבקר מהסיפור הזה, ואין לו כל כוונה להיגרר לנידון המדובר כלל וכלל והם מכבדים ורוצים לקבל ולהיות שייכים לכל גדולי ישראל
ואת הבעיות משאירים למקומות אחרים, בחורי הישיבות זה קודש קדשים אסור להכניס לנושאים כאלו
שו הדאועניני השקפה וישיבות הרב סאלים
אחרי חשבון נפש ארוך....א. אני אוהב את רוב ככל הפורומים כאן אין כוונתי שאני מתבייש בפורום מורשת מרן אלא בפורום הספציפי הזה
ב.למה היית חוסם אותי? כי אני משמיע דעה אחרת נגדך -א"כ תעשה קצת חשבון נפש
השוואה מגוחכת בין מרביצי לאמנון יצחק.אני בטוח שמרן לא נשאר חייב!
וידוע הדבר (ומי כמו אריה יודע זאת) כל מי שיצא נגד מרן - ובעיקר נגד התנועה לא מצינו לו שן ורגל ונעלם מעיני הציבור! אלי ישי, אמנון יצחק, ועוד
ועכשיו אחרי שגם מרביצי ירדו ממקומם, בא אריה ונותן להם את ההנהגה
לתת מקום מכובד וראוי אדרבה, אבל למה לתת את ההנהגה, מה שמוחק כבר את דרכו של מרן