• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

רבם דקרו!!! - מחאה אדירה על ביזוי כבוד התורה!! - נבלה נעשתה בישראל! - רבותינו למרמס א"א לשתוק!!!

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
מה קשה להבין
אריה לא רוצה שיהיה הנהגה אחת לש''ס
כיון שזה יעשה פיצוץ
אם הרב יצחק יהיה אז יהיה מלחמות של המרביצי על חינוך וכיו''ב
ואם הרב סאלים יהיה תלמידי הרב יצחק יעשו הפגנות
לכן הוא מדיר את שניהם
ובעניני הלכה מסתמא יכריע הרב יצחק
ועניני השקפה וישיבות הרב סאלים
ואף אחד לא נשיא המועצת
ותשקוט הארץ ארבעים שנה
גם אני הייתי עושה כך
תודות לא-ל גדול העצה, שלא נתן לך להיות יו"ר ש"ס, ולו רק בגלל בחירה כזו עקומה!
וכי מרן הראש"ל שליט"א אין לו יד ורגל בהשקפה? אינו יכול להיות (אע"פ שהוא כבר כזה ב"ה בלי לשאול אותך או את אריה...) מנהיג הציבור?
ויותר קשה מזה - וכי אריה יכול להחליט אם להדיר או לא?
אמרו עליו בזמנו שהוא ממליך מלכים, אבל הכוונה הייתה על ביבי ובני גנץ, לא על רבנים ובמיוחד לא על מורנו הראש"ל, ובמיוחד שיש מה לפחד מכך שהוא יהיה נשיא מועצת, מאחר ויש לו דעה צרופה, ואינו חוסך לשונו ושבטו מאף אחד (לא אריה, לא בג"ץ, ולא מדינה, וכמובן לא יועמשי"ת וכדו' כל מרעין בישין!!!) ורק בגלל זה פוחדים ממנו!

לכן תחשוב טוב אם הייתה יו"ר התנועה מה הייתה עושה
אולי תכיר עוד קצת את מרן שליט"א, ואז תקבל החלטה אחרת

אז בגלל שמרן הראשל"צ לא בראש אז פותחים מפלגה
לענ"ד לא זה דרכה של תורה
שאלתי לתומי היום כמה אברכים, אם מרן הראש"ל היה אומר בשיעור השבועי (כשלצידו יושבים כמה מחברי המועצת הספרדים שהוזכרו) ויאמר להצביע ג' האם ישמע למרן שליט"א?
לבנתיים כולם ענו פה אחד, שיצביעו ג'! ולא ש"ס ללא היסוס.

אולי יעשו איזה סקר פנימי ונשמע מה יהיהו תוצאותיו

צריך להקים ועדת רבנים הרצחת וגם ירשת איזה ציבור הם מיצגים חוץ מכמה אברכים שמתפללים נוסח אשכנז ומתרגשים שהבן שלהם בכיתה אם בירינבוים ואברמסקי
לשם מליצה בלבד!
אהבתי את השמות "בירינבוים, ואברמסקי" מתנוסס תחת הכותב "יעקובוביץ":D

אף א' לא מנסה להשתיק אותך
פשוט אני מתביש בפורום הזה
אולי כדאי שא' מן הרבנים בפורום כמו הרב ללוש יגיד מה דעתו
דעת תורה -אני מקבל
א -אתה יכול לנתק את עצמך מהפורום בכל דקה אפשרית אם תרצה בכך, ולא להגיב על כל אחד מלחמה השערה.
ב - אם אני הייתי כמנהל המערכת, הייתי חוסם אותך....

העניין מתחיל מהמהפכה הגדולה שמרן רבינו הגדול זצוק"ל עשה של ויגבה ליבו של הספרדים אך כעת זה בא לנו כבומרנג שהספרדים הלכו ללמוד בישיבות ליטאיות. ולכן הם ינקו מהם מפיתם אכלו ומיינם שתו. ולכן השקפתם בהתאם. הם רואים במרן רבינו הגדול זצוק"ל וכ"ש ביבדל לחיים אורכים מרן הראשון לציון שליט"א אנשים ששייכים לעלי בתים.
אני לא מבין אם הרבנים המשוכנזים רוצים להיות בדרך האשכנזים זכותם המלאה. לא ע"ז תלונותינו. אבל למה לתת להם את ההנהגה? וכי הם בדרך של מרן רבינו הגדול? זכותם המלאה להיות בטלים לרבותיהם. אבל אנחנו הספרדים צריכים להיות עצמאיים!!!! מה שמרן רבינו הגדול טיפח וריבה כל השנים להיות עצמאיים וללכת בדרך רבותינו הספרדים דור אחר דור. כעת היה למרמס. "מי ביקש מידכם רמוס חצרי?".
לא עליהם התלונות, אלא על מי ששם אותם בראש ההנהגה, רצה למצוא חן בעיני בחורי הישיבות ולכן זה מה שקרה. וכי אם מרן רבינו הגדול היה חי הי קורה הדבר? ודאי שלא! ומאי שנא?...

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
חברים! הפגנה!! צריך לצאת להפגין!!!
לא זו הדרך ולא זו העיר!
(וכ"ש שזה לא האיש - אריה זה רק יעזור למה לא לתת לרב צריך לדעת להיות ממלכתיים כמו מרן שליט"א לא להיגרר לכל מילה שמרביצי מנסים להדליק את תלמידי מרן!!)

ההפגנה היחידה לדעתי שתעשה ה-מ-ו-ן זה בקלפי כשמרן יאמר להצביע ג' פעם אחת ונראה כמה שווה מילה אחת של מרן שליט"א

שהגמרא אמרה מילתא דעבידא לאיגלויי לא משקר
היא לא חשבה עליך!
אז בא ותגלה את השקר
אתה צודק ששכחתי גם את כתב הבית יצחק כהן הי"ו
ומכאן תמשיך אתה
הדבר ברור שאין כאן אלא ברברת מילים של מחלוקת הרסנית
באיצטלא של שם שמיים ונקיות

א -אתה יכול לנתק את עצמך מהפורום בכל דקה אפשרית אם תרצה בכך, ולא להגיב על כל אחד מלחמה השערה.
ב - אם אני הייתי כמנהל המערכת, הייתי חוסם אותך....
א. אני אוהב את רוב ככל הפורומים כאן אין כוונתי שאני מתבייש בפורום מורשת מרן אלא בפורום הספציפי הזה
ב.למה היית חוסם אותי? כי אני משמיע דעה אחרת נגדך -א"כ תעשה קצת חשבון נפש

שאלתי לתומי היום כמה אברכים, אם מרן הראש"ל היה אומר בשיעור השבועי (כשלצידו יושבים כמה מחברי המועצת הספרדים שהוזכרו) ויאמר להצביע ג' האם ישמע למרן שליט"א?
לבנתיים כולם ענו פה אחד, שיצביעו ג'! ולא ש"ס ללא היסוס.

אולי יעשו איזה סקר פנימי ונשמע מה יהיהו תוצאותיו
למה אתם נותנים כח במו ידכם לאשכנזים - מהרסיך ומחריביך ממך יצאו

דיברת עם מרן זיע"א על זה?
כי בכל מקום ומכתב נשמע ונכתב ידיו של מרן זיע"א כי בנו מרן הראש"ל שליט"א ממשיך דרכו בהלכה ובהנהגה
הרבה מיים זרמו בנהר היה את חכם שלום שכבר בימין הסתדר יותר עם האשכנזים יותר ממרן זצ"ל
למה עכשיו להחזיר את הגלגל אחרונית

גם אני מצביע שס כל חיי
ויש לי ספר עם הקדשה ממרן הראשל"צ שליט"א
אבל אני לא רואה שום פגיעה במרן שליט"א
מותר לי לחשוב כך??
אולי אתה משתיק אותי??
לא כולם רעים
לא כל השמועות נכונו
למה השמועה הנ"ל לא נראת לה"ר??
אם אתה לא חושב כך.
כנראה אתה תמים למדי.
אבל לא תמימות טובה. כי כבר אמרו, תמים תהיה עם ה' אלוקיך, דייקא.

אני לא מבין אם הרבנים המשוכנזים רוצים להיות בדרך האשכנזים זכותם המלאה. לא ע"ז תלונותינו. אבל למה לתת להם את ההנהגה? וכי הם בדרך של מרן רבינו הגדול? הרב סאלים שליט"א הוא מתבטל לגמרי לגר"ד לנדו שליט"א ממש. ולא יעשה שום דבר נגד הוראותיו. זכותו המלאה להיות בטל לרבו. אבל אנחנו הספרדים צריכים להיות עצמאיים!!!! מה שמרן רבינו הגדול טיפח וריבה כל השנים להיות עצמאיים וללכת בדרך רבותינו הספרדים דור אחר דור. כעת היה למרמס. "מי ביקש מידכם רמוס חצרי?".
לא עליהם התלונות, אלא על מי ששם אותם בראש ההנהגה, רצה למצוא חן בעיני בחורי הישיבות ולכן זה מה שקרה. וכי אם מרן רבינו הגדול היה חי הי קורה הדבר? ודאי שלא! ומאי שנא?...
הקדמת אותי
הרב סאלים התייעץ עם הרב אדלשטין כמדומני אם להיכנס למועצת חכמי התורה!!! וזו זכותו וחובתו כי הוא רואה בו את מורו ורבו

העניין כאן הוא לא שאלה על דרכם של הרב סאלים או כל ר"י אחר ההולך בדרך זו
השאלה היא למה אריה דרעי נותן יד לכזה מהלך????

אני בטוח שמרן לא נשאר חייב!
וידוע הדבר (ומי כמו אריה יודע זאת)
כל מי שיצא נגד מרן - ובעיקר נגד התנועה לא מצינו לו שן ורגל ונעלם מעיני הציבור! אלי ישי, אמנון יצחק, ועוד
ועכשיו אחרי שגם מרביצי ירדו ממקומם, בא אריה ונותן להם את ההנהגה
לתת מקום מכובד וראוי אדרבה, אבל למה לתת את ההנהגה, מה שמוחק כבר את דרכו של מרן

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
אם אתה לא חושב כך.
כנראה אתה תמים למדי.
אבל לא תמימות טובה. כי כבר אמרו, תמים תהיה עם ה' אלוקיך, דייקא.
תמים תהיה פי' אונקלום שלים תהיה - היינו תלך עמו בשלמות ותעשה כל רצונו ואה"נ אני רוצה להיות שלם בעבודת ה' ולא להאמין לרכילות וללה"ר
הספרדים של היום למדו מהאשכנזים איך לריב ולהשמיץ -אתם המשתכנזים

כעת שוחחתי עם אחד מבאי ביתו של מרן שליט"א הרב ז.
ואמר לי שבדק ביומן של הרב באותו בוקר ולא ראה את האירוע של לבקר כלל, ולכן היה ברור לו שמרן לא היה אמור להגיע
כמו"כ כידוע מראשי לבקר זה הרב ש. י. מהעירייה, והוא למד בחזון עובדיה ותלמיד של מרן, ומארגן את פרס הראשל"צ, וברור שאין לו כונה לפגוע במרן, והוא אמר שהכל רכילות ושקר וכזב
הכל התחיל ונגמר במייל שקרי, יתכן שהיו עוד דין ודברים כדרכה של תורה אבל ודאי שלא דברים שלא לכבוד גדולי ישראל

ולכן כדאי לתת לצביקה כהן ואנשי לשכת מרן לטפל בדברים בצורה מכובדת שלא תגרום ריב ומדון בפרט בימים אלו
מבדיקה שערכתי עם אחד מראשי לבקר הרב ר. אמר לי שאחרים נתלים באירוע כדי לעורר ויכוחים שלא קשורים ללבקר והוא עושה כל מאמץ להוציא את לבקר מהסיפור הזה, ואין לו כל כוונה להיגרר לנידון המדובר כלל וכלל והם מכבדים ורוצים לקבל ולהיות שייכים לכל גדולי ישראל
ואת הבעיות משאירים למקומות אחרים, בחורי הישיבות זה קודש קדשים אסור להכניס לנושאים כאלו
רבינו, מדבר שקר תרחק, זה איסור תורה לכל דבר. וד"ב.

א. אני אוהב את רוב ככל הפורומים כאן אין כוונתי שאני מתבייש בפורום מורשת מרן אלא בפורום הספציפי הזה
ב.למה היית חוסם אותי? כי אני משמיע דעה אחרת נגדך -א"כ תעשה קצת חשבון נפש
אחרי חשבון נפש ארוך....
לא בגלל דעתך האחרת ביקשתי לחסום אותך, כי הרבה משמיעים את דעתך כאן (לצערי) ולא ביקשתי לחסום אותם, אדרבה טוב לשמוע את דעות השני
ואני מעודד לשמוע צד שני בכל דבר!
אבל נשמע מדבריך
כי אתה מתבייש בפורום, אז בכבוד אפשר לצאת,

טוב שחזרת בך או דייקת דבריך, וכתבת שאתה אוהב את שאר הדברים בפורום, ייש"כ עצום, אתה יכול להישאר עמנו, וגם להשמיע דעה אחרת

אבל העיקר, להגיע לאמת לא לחזור על דברים חלולים

אני בטוח שמרן לא נשאר חייב!
וידוע הדבר (ומי כמו אריה יודע זאת)
כל מי שיצא נגד מרן - ובעיקר נגד התנועה לא מצינו לו שן ורגל ונעלם מעיני הציבור! אלי ישי, אמנון יצחק, ועוד
ועכשיו אחרי שגם מרביצי ירדו ממקומם, בא אריה ונותן להם את ההנהגה
לתת מקום מכובד וראוי אדרבה, אבל למה לתת את ההנהגה, מה שמוחק כבר את דרכו של מרן
השוואה מגוחכת בין מרביצי לאמנון יצחק.
אל תשכח שרוב עולם הישיבות הספרדי התהווה על ידי רבנים מתנועת המרביצי, שפעלו כך בהוראת רבותיהם גדולי הדור האשכנזים.
אין גזירת הכתוב שאסור לחלוק על מרן.
כן יש איסור לאנשים בלי רמה תורנית מספיקה כדוג' אמנון יצחק וכדו' לחלוק ברגל גסה על הנהגת הדור.

זה נכון שמפלגות ספרדיות נגד מרן לא צלחו ואף מפלגת המרביצי.
אבל אין זה נכון כלפי עצם הנהגת הציבור הספרדי כשבפועל רוב רובו של צורת עולם הישיבות הספרדי הוקם על ידי רבנים שבעשרות השנים האחרונות לא הצביעו למפלגת ש"ס .

נערך לאחרונה:
סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון