• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

רבם דקרו!!! - מחאה אדירה על ביזוי כבוד התורה!! - נבלה נעשתה בישראל! - רבותינו למרמס א"א לשתוק!!!

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
מקימי הרשת היו חכם יהודה צדקה וחכם בן ציון נ"ע, לאחר מכן הם צירפו את חכם עובדיה ז''ל לנשיאות משותפת ברשת
כבוד הרב פשוט אולי זה נכון
אבל אי אפשר להכחיש שמרן היה הדמות הראשית שסחף אחריו את כולם
וכולם הולכים אחריו
ושס זה תנועת מרן או שכבר לא??

חושבני שיש לחדד את הנקודה.
ודאי שכל חברי המועצת, הרב אלבז, הרב מאיה, הרב יהודה כהן, הרב מחפוד וכו', מעוניינים שמרן יכנס למועצת, וזה מובן מאליו כבר שנים רבות לכולם, הם רואים איך שהוא מנהיג את הציבור הספרדי הרחב ביד רמה. הם מכבדים ומוקירים אותו ברמה שא"א לתאר. עד היום תמיד עמד לנגד עיני חברי המועצת, מה מרן זצוק"ל היה אומר כאן, ומה היה אומר שם, והם תלמידיו שהיו כפופים לו בביטול גמור. אין ספק שזה רצונו של מרן זצוק"ל, ואין ספק שזה רצונם אחריו.
אחר מיליוני המחילות, אם הגאון הגדול הרב ... לא עומד על זה שמרן הראשון לציון יכנס למועצת, צריך עיון גדול.
(ואם הוא כן עומד על זה שיכנס, אשרינו שזכינו, ולמה המינוי מתעכב?...)
ואם הוא עומד על זה שלא ייכנס ואף מאיים שיצא, ורק מנסה להכניס אחרים כמותו, מה נאמר ומה נדבר...
נלחמו בש"ס שנים, עד שנה שעברה לא היה אומר לבחור ש"ס, ופתאום קמנו בבוקר והוא "מנהיג" אותה!
ה' ימחל לנו, ויהי רעוא שנזכה להבין מה שקורה כאן.
אחר נשיקת כפות רגליו אלף פעמים.
מה שברור שמרן הוא מנהיג את הציבור בפועל, ובעיני רוב ככל הציבור בארץ ומחוצה לה הוא הנשיא ש"מעל" המועצת.
אבל זה לא סותר שעל אותם פעולות מכוערות של העסקנים נגד גדול הדור, חלה חובת המחאה.
ולכל המוחים למיניהם, עם כל הכבוד לכל מיני רבנים, גאונים ככל שיהיו, אין רשות לאף אחד לפגוע בציפורנו של מורנו ורבנו! ולאיים כל מיני איומים על מי שייתן למרן את הכבוד הראוי לו. זה לא על חשבון אף אחד, זה מגיע לו בדין!
אנחנו לא פוגעים בהם, אבל גם לא נלך אחריהם. פוליטיקאים לא יחליפו לנו את גדול הדור!

אם ההיסטוריה חוזרת, מבחינתנו השמות הארגונים לא מעלים ולא מורידים, נתייחס ל"ש"ס" כמו היחס שהגיע אז ל"מרביצי".

לפני שאתה מדבר על שכתוב היסטוריה לך תעשה שיעורי בית.
מקימי הרשת היו חכם יהודה צדקה וחכם בן ציון נ"ע, לאחר מכן הם צירפו את חכם עובדיה ז''ל לנשיאות משותפת ברשת.
ראובן דנגור למיטב ידיעתי עדיין חי ואתה יכול לברר מולו, וכן אצל הרב יהודה כהן שליט"א ראש ישיבת יקירי ירושלים.
גם באחד הספרים שהוציאו על חכם בן ציון ז''ל יש הרבה חומר בענין. צא וראה.
מטרתי היא היסטורית נטו.
אני לא זכיתי מה הנפק"מ מי הקים? שהאלה היא מי קיים אותה! אין תועלת להקים דבר שאין מי שיקיים אותו, זה כמו לזרוע בשדה וללכת...מה אז? אלא כל כוח הזריעה בא מחמת ההשקיה והטיפול.
ואם גם את זה עשו הרבנים הצדיקים ענקי הרוח שהזכרת, אז אני מסכים איתך, אבל אם הם הקימו אבל מרן גידל וטיפח, אז זה לא כל כך משנה [זה כן משנה, כי בלעדיהם גם גידול וטיפוח לא היה עוזר, כי לא היה את מה, אבל זה לא 'כל כך' משנה כי בלי הטיפוח והגידול, לא היה לזה קיום] מי הקים מבחינה היסטורית, השאלה מי גידל וטיפח, כך נראה לענ"ד.
אבל חשוב לי לאמר לך הרב @פשוט שאני מאוד אוהב אותך, על אף שהרבה פעמים אני לא מסכים עם מה שאתה כותב. אז נא אל תחשוד אותי שאני רוצה לעורר מידנים.

כבוד הרב פשוט אולי זה נכון
אבל אי אפשר להכחיש שמרן היה הדמות הראשית שסחף אחריו את כולם
וכולם הולכים אחריו
ושס זה תנועת מרן או שכבר לא??
תעזוב אותו, מה משנה מי המציא את הרשת, מרן בעשר אצבעותיו יצר את הדור, הקיא דם על זיכוי הרבים ומי כמוהו הסתובב בארץ ובעולם שבעים שנה והתחנן על ילד ילד שיעבירו אותו לחינוך תורני.
אבל חשוב לי לאמר לך הרב @פשוט שאני מאוד אוהב אותך, על אף שהרבה פעמים אני לא מסכים עם מה שאתה כותב. אז נא אל תחשוד אותי שאני רוצה לעורר מידנים.
גם אני אוהב אותו. אבל שיהיה בריא, הוא רק כותב נגד מרן, בהלכה ובהשקפה ובהכל. למה. ולמה כאן.

נערך לאחרונה:
אני לא זכיתי מה הנפק"מ מי הקים? שהאלה היא מי קיים אותה! אין תועלת להקים דבר שאין מי שיקיים אותו, זה כמו לזרוע בשדה וללכת...מה אז? אלא כל כוח הזריעה בא מחמת ההשקיה והטיפול.
ואם גם את זה עשו הרבנים הצדיקים ענקי הרוח שהזכרת, אז אני מסכים איתך, אבל אם הם הקימו אבל מרן גידל וטיפח, אז זה לא כל כך משנה [זה כן משנה, כי בלעדיהם גם גידול וטיפוח לא היה עוזר, כי לא היה את מה, אבל זה לא 'כל כך' משנה כי בלי הטיפוח והגידול, לא היה לזה קיום] מי הקים מבחינה היסטורית, השאלה מי גידל וטיפח, כך נראה לענ"ד.
דיברתי היסטוריה נטו.

תעזוב אותו, מה משנה מי המציא את הרשת, מרן בעשר אצבעותיו יצר את הדור, הקיא דם על זיכוי הרבים ומי כמוהו הסתובב בארץ ובעולם שבעים שנה והתחנן על ילד ילד שיעבירו אותו לחינוך תורני.
אמת ויציב, וכבר כתבתי כעי"ז לעיל. עיי"ש.

גם אני אוהב אותו.
תבורך, וכמים הפנים וגו'
אבל שיהיה בריא,
אמן.
הוא רק כותב נגד מרן, בהלכה ובהשקפה ובהכל.
לא חושב שאתה צודק, אני ביקורתי כלפי כל מה שזז... וגם מה שלא... ואני לא נגד!
מעולם לא אמרתי קבלו דבריי, ורק אני צודק והאחר חלילה טועה, הרוצה לקבל שיקבל הרוצה לחלוק שיחלוק.
וכמדומני שאני כותב בעוד נושאים רבים שאינם קשורים למו"ר ז''ל ולבנו שליט"א
למה. ולמה כאן.
זה טבעי שבאתר שעיקר הנידונים בו הוא בתורתו של מו"ר ז''ל ובנו שליט"א, אז התייחסותי תהיה לדבריהם.
וגם אם דרך משל ידונו בדברי הגרח"ק ז''ל באתר זה, אזי גם בדבריו נדון ונפלפל.

תבורך, וכמים הפנים וגו'

אמן.

לא חושב שאתה צודק, אני ביקורתי כלפי כל מה שזז... וגם מה שלא... ואני לא נגד!
מעולם לא אמרתי קבלו דבריי, ורק אני צודק והאחר חלילה טועה, הרוצה לקבל שיקבל הרוצה לחלוק שיחלוק.
וכמדומני שאני כותב בעוד נושאים רבים שאינם קשורים למו"ר ז''ל ולבנו שליט"א

זה טבעי שבאתר שעיקר הנידונים בו הוא בתורתו של מו"ר ז''ל ובנו שליט"א, אז התייחסותי תהיה לדבריהם.
וגם אם דרך משל ידונו בדברי הגרח"ק ז''ל באתר זה, אזי גם בדבריו נדון ונפלפל.
אבל תמיד אתה נגדם, אף פעם לא תביא ראיה או סיוע לדבריהם, לא תיישב קושיות עליהם, ואפילו תקפיד לא לסמן לטובה מי שכתב דבר יפה בעדם (גם אם כן, בטל בששים וחבל על הזמן).
רק להפך, תביא ראיה או סיוע נגדם, תקשה עליהם קושיות, ותתן סיוע להרבה כאלה שכותבים נגדם, ופתאום נראה אותך הרבה ותתעקש שוב ושוב ושוב על דבריך.
אה"נ אתה עוסק גם בדברים שלא קשורים לרבותינו מארי דאתרין, בהרבה זכרונות נעימים ודברים נחמדים, אבל במה שקשור תמיד נגד.
אתה מבין כבודו?

כעת שוחחתי עם אחד מבאי ביתו של מרן שליט"א הרב ז.
ואמר לי שבדק ביומן של הרב באותו בוקר ולא ראה את האירוע של לבקר כלל, ולכן היה ברור לו שמרן לא היה אמור להגיע
כמו"כ כידוע מראשי לבקר זה הרב ש. י. מהעירייה, והוא למד בחזון עובדיה ותלמיד של מרן, ומארגן את פרס הראשל"צ, וברור שאין לו כונה לפגוע במרן, והוא אמר שהכל רכילות ושקר וכזב
הכל התחיל ונגמר במייל שקרי, יתכן שהיו עוד דין ודברים כדרכה של תורה אבל ודאי שלא דברים שלא לכבוד גדולי ישראל

ולכן כדאי לתת לצביקה כהן ואנשי לשכת מרן לטפל בדברים בצורה מכובדת שלא תגרום ריב ומדון בפרט בימים אלו
מבדיקה שערכתי עם אחד מראשי לבקר הרב ר. אמר לי שאחרים נתלים באירוע כדי לעורר ויכוחים שלא קשורים ללבקר והוא עושה כל מאמץ להוציא את לבקר מהסיפור הזה, ואין לו כל כוונה להיגרר לנידון המדובר כלל וכלל והם מכבדים ורוצים לקבל ולהיות שייכים לכל גדולי ישראל
ואת הבעיות משאירים למקומות אחרים, בחורי הישיבות זה קודש קדשים אסור להכניס לנושאים כאלו
כבר השבנו על כך בהודעות הקודמות,
הסיפור היה!
עיין שם.

אני גבאי של בית הכנסת בא' מערי המרכז שנפתח כנגד החניכי -מרביצי
ככה שאין לכם לחושדני כמשתכנז
תפסיקו לניות ספרדים נחיתים
עשו לי
גנבו לי
לקחו לי
לא כל דבר זה פגיעה במישהו או במשהו
תהיו ספרדים נורמלים ןחזקים ובראיאם בנפשותכם
כבודו לא רואה את הניסיון הברור למחוק את מרן רבינו הראש"ל?

מה קשה להבין
אריה לא רוצה שיהיה הנהגה אחת לש''ס
כיון שזה יעשה פיצוץ
אם הרב יצחק יהיה אז יהיה מלחמות של המרביצי על חינוך וכיו''ב
ואם הרב סאלים יהיה תלמידי הרב יצחק יעשו הפגנות
לכן הוא מדיר את שניהם
ובעניני הלכה מסתמא יכריע הרב יצחק
ועניני השקפה וישיבות הרב סאלים
ואף אחד לא נשיא המועצת
ותשקוט הארץ ארבעים שנה
גם אני הייתי עושה כך
לפני שנה גם היית סבור כך?

אני לא מכיר את פרטי המקרה מקרוב (ולכן אני לא מצטרף למחאה או מסביר שהכול היה בסדר) ורק אציין: לעיתים עצם המחאה מעלה למודעות את הבזיון שארע ובכול מקום יש לשקול היטב את התועלת מול הנזק,
אני לדוגמה כלל לא ידעתי מהמאורע המתואר לפני שראיתי את הפורום
זאת המטרה!

אבל תמיד אתה נגדם, אף פעם לא תביא ראיה או סיוע לדבריהם, לא תיישב קושיות עליהם, ואפילו תקפיד לא לסמן לטובה מי שכתב דבר יפה בעדם (גם אם כן, בטל בששים וחבל על הזמן).
רק להפך, תביא ראיה או סיוע נגדם, תקשה עליהם קושיות, ותתן סיוע להרבה כאלה שכותבים נגדם, ופתאום נראה אותך הרבה ותתעקש שוב ושוב ושוב על דבריך.
אה"נ אתה עוסק גם בדברים שלא קשורים לרבותינו מארי דאתרין, בהרבה זכרונות נעימים ודברים נחמדים, אבל במה שקשור תמיד נגד.
אתה מבין כבודו?
אני חושב שאתה טועה, אבל אין טעם בויכוח.

ממחלוקת לא מרויחים כלום
נניח שש"ס פחות מרניסטית ולכן מה?
הרי יש את הרב מאיה ויש את הרב אלבז והרב יהודה כהן שלא חשודים בהשתכנזות
אז בגלל שמרן הראשל"צ לא בראש אז פותחים מפלגה
לענ"ד לא זה דרכה של תורה
אם מרן רבינו הראש"ל יפתח מפלגה הרבנים הנ"ל יבואו איתו ללא כל ספק!

הסיפור ברור מאד לדאבון לב.
שהיה צריך את מרן שליט"א במערכות הבחירות שירמוז ויקרוץ בשביל ש"ס הוא היה טוב.
שהיה צריך את הלויין בשביל הבוחרים הוא היה מצוין.
שהיה צריך גלימה ומצנפת הוא היה טוב.
ועכשיו הכושי עשה את שלו ומרן המרביצי הוא המחליט ומרן גדול הדור הוא לא ראוי להנהיג כי הוא מדי...
זה הסיפור של תנועת ש"ס שנת תשפ"ד
לדאבון לב.
אין עכשיו בחירות ולא צריך את מרן, אבל שיהיו בחירות ה' יתברך יראה מי המנהיג של העם.
לפני 32 שנה אמרו על מרן זיע"א שהוא "לא ראוי להנהיג".
ובהלווייתו אמר הגרב"מ אזרחי זצ"ל "ידע כל העם מי הם מנהיגיו, למי הם שומעים בכל מצב, אחרי מי הם ילכו, אחרי מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל".
תעשו העתק הדבק להבחל"ח למרן שליט"א

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון