• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

יצא לאור ספר שערי יוסף הלכות מלחמה מאת הגאון רבי יוסף אביטבול שליט"א

נראה ספר יפה מאוד
רק נקודה קטנה,הרב כתב בתשובה לעניין להתחמק ממילואים שעד שהתחילה הציונות היהודים בארצות ערב חיו בכבוד ובשלווה,ואחר המחילה האמת היא שלכאורה זה אינו,לצערינו הרב היו לא מעט פרוגרומים,רדיפות,המרות דת בכפייה וכו' גם בארצות ערב לפני הציונות.אמנם ודאי לא בהיקף של מה שהיה בארצות אירופה המקוללת,אבל קשה לומר שחיינו על מי מנוחות בגלות ישמעאל

נראה ספר יפה מאוד
רק נקודה קטנה,הרב כתב בתשובה לעניין להתחמק ממילואים שעד שהתחילה הציונות היהודים בארצות ערב חיו בכבוד ובשלווה,ואחר המחילה האמת היא שלכאורה זה אינו,לצערינו הרב היו לא מעט פרוגרומים,רדיפות,המרות דת בכפייה וכו' גם בארצות ערב לפני הציונות.אמנם ודאי לא בהיקף של מה שהיה בארצות אירופה המקוללת,אבל קשה לומר שחיינו על מי מנוחות בגלות ישמעאל
נא לא להכניס דעות ציוניות בפורום קדוש זה!

אחר המחילה,
אתה מכניס את זה בכל פינה אפשרית,
די!

נא לא להכניס דעות ציוניות בפורום קדוש זה!

אחר המחילה,
אתה מכניס את זה בכל פינה אפשרית,
די!
קבל האמת ממי שאמרה - שים רגע בצד מה דעתי הציונית או לא(ולהזכירך אנחנו בפורום של מי שהיה הרב הראשי לישראל,וב"ה גם 2 בניו,לא פורום סאטמר,אבל אכמ"ל) בוא תתרכז בדברים שאמרתי ולא בקנקן שמסביב - מדובר האם היה או לא היה פרוגרומים ומעשים קשים ביהודי ארצות ערב. וזה היה וגם היה. אתה חולק על הקביעה הזו? במידה וכן תאמר,וארשום פה במפורש מעשי טבח ושנים בהם בוצעו,עוד הרבה שמושג ציונות בכלל נולד. מה בין זה לבים האם אני ציוני או לא בכלל? אני לא אמציא עובדות כדי לחזק את השפת עולמי. אטו מי שלא ציוני לא יודה שכבר בימי הביניים היו מסעי הצלב?!

קבל האמת ממי שאמרה - שים רגע בצד מה דעתי הציונית או לא(ולהזכירך אנחנו בפורום של מי שהיה הרב הראשי לישראל,וב"ה גם 2 בניו,לא פורום סאטמר,אבל אכמ"ל) בוא תתרכז בדברים שאמרתי ולא בקנקן שמסביב - מדובר האם היה או לא היה פרוגרומים ומעשים קשים ביהודי ארצות ערב. וזה היה וגם היה. אתה חולק על הקביעה הזו? במידה וכן תאמר,וארשום פה במפורש מעשי טבח ושנים בהם בוצעו,עוד הרבה שמושג ציונות בכלל נולד
בכוונה תחילה לא נכנסתי לגוף הדברים,
אני מעיר בכללות על דעתך שאתה מנסה להכניס כל הזמן בפורום,
ציונות.
יתכן (ואולי גם לא) שזו היתה דעתו של מרן הגר"מ אליהו זצ"ל, הנמצא על הניק שלך,
אבל לא זו היתה דעתו של מרן רבינו עובדי' ע"ה,
ולא של שני בניו אחריו ממשיכי דרכו מרנן הראשונים לציונים שליט"א.

בכוונה תחילה לא נכנסתי לגוף הדברים,
אני מעיר בכללות על דעתך שאתה מנסה להכניס כל הזמן בפורום,
ציונות.
יתכן (ואולי גם לא) שזו היתה דעתו של מרן הגר"מ אליהו זצ"ל, הנמצא על הניק שלך,
אבל לא זו היתה דעתו של מרן רבינו עובדי' ע"ה,
ולא של שני בניו אחריו ממשיכי דרכו מרנן הראשונים לציונים שליט"א.
אם אתה דן במה שאני עושה בפורום אז מן הראוי שתשלח לי הודעה בפרטי. כשאתה מגיב לי על ההודעה הנל - נא להגיב על ההודעה הנל :)
שים לב שאתה עדיין מתמחק מלענות על גופם של דברים,האם אכן היו פרעות ביהודי ערב גם טרום הציונות או לא.
אחת הבעיות בדור הזה (לא רק במחנה הקודש,ואני מצטער שזה גולש גם אלינו) זה שמתייחסים יותר ל "מי אמר" במקום ל "מה אמר",וזה חבל.

לעניין הציונות
קודם כל אני לא אפתח דיון מה דעת מרן,אין לי עוד זמן להקדיש לדיון ארוך(ובכלל,המטרה שלי היא ממש לא להפיץ ציונות חח.. אם כבר הפוך,אני בא מהעולם הדתי לאומי ונכנסתי לעולם החרדי,זה בדיוק להיפך ממה שאני באמת) והאמת אחר האשכול הקודם שפתחתי בפורום הזה לצערי אני מקבל תוצאה שזה לא מקום לדיוני עומק(כאמור מי אמר ולא מה אומר) אבל מספיק שתראה את השיעור שהעביר נכד מרן הרה"ג סיני שליט"א אם אתה באמת מעוניין לדעת מה דעת מרן (תחת השם "הרב יעקב סיני יחסו של מרן הרב עובדיה יוסף למדינת ישראל" בבן זכאי,בכושר טיוב)

דבר שני,מניין לכבודו שאני "כל הזמן" מנסה להכניס ציונות בפורום? למעט סה"כ אשכול אחד,וגם שם - מה בין לשחרר חטופים במצב מלחמה לבין ציונות?דעתי הייתה אותה דעה גם אם היינו מקימים מדינה באוגנדה,איפה הקשר לציונות בכלל.. אטו הרב יעקב סיני זצ"ל היה חשוד בציוניות ,שהוא היה מגדולי המתנגדים לעסקת שליט?(וכן פה,כמו שכתבתי בהודעה האחרונה כנל)
אני דן לכף זכות,אולי אתה חושש שבפורום יופצו דעות רעות שלא על טהרות הקודש וכו' ,אבל קצת בן אדם לחברו חח.. סהכ ציינתי עובדה,ובאשכול שם בכלל לא דיברתי על ציונות,אני לא חושב שראוי להתקיף במקרה כזה(ובכל מקרה כמובן מוחל וכו' ח"ו לא מקפיד או משהו,בטח לא לפני ר"ה)

דבר שלישי ,זה שבניק שלי יש 2 רבנים(שהם גדולי הדור שלנו הספרדים!) עם כיוונים שונים זה רק מראה כמה אני לא מקובע מחשבתית,ולא נוטה לכיוון מסויים אחד(וממילא לא מנסה להטות אף אחד לכיוון אחד מסויים)

דבר רביעי ואחרון - שתהיה שנה טובה ומתוקה! מאחל לך ולכל עמ"י רק ברכה וטוב

נערך לאחרונה:
אם אתה דן במה שאני עושה בפורום אז מן הראוי שתשלח לי הודעה בפרטי. כשאתה מגיב לי על ההודעה הנל - נא להגיב על ההודעה הנל :)
כשאתה מפרסם הודעות רבות בנושא מסויים, וכולם שותקים,
רציתי לעורר מחאה על העניין.
לעניין הציונות
קודם כל אני לא אפתח דיון מה דעת מרן,אין לי עוד זמן להקדיש לדיון ארוך(ובכלל,המטרה שלי היא ממש לא להפיץ ציונות חח.. אם כבר הפוך,אני בא מהעולם הדתי לאומי ונכנסתי לעולם החרדי,זה בדיוק להיפך ממה שאני באמת) והאמת אחר האשכול הקודם שפתחתי בפורום הזה לצערי אני מקבל תוצאה שזה לא מקום לדיוני עומק(כאמור מי אמר ולא מה אומר) אבל מספיק שתראה את השיעור שהעביר נכד מרן הרה"ג סיני שליט"א אם אתה באמת מעוניין לדעת מה דעת מרן
שעת מרן ידועה ואין עליה ויכוח,
אם אתה חושב אחרת,
תפתח אשכול בעניין, ורק שם ידונו בזה.
דבר שני,מניין לכבודו שאני "כל הזמן" מנסה להכניס ציונות בפורום? למעט סה"כ אשכול אחד,וגם שם - מה בין לשחרר חטופים במצב מלחמה לבין ציונות?דעתי הייתה אותה דעה גם אם היינו מקימים מדינה באוגנדה,איפה הקשר לציונות בכלל..(וכן פה,כמו שכתבתי בהודעה האחרונה כנל)
אשכול שלם, עכשיו כאן, התמונה של מרן הגר"מ זיע"א, (שכבר כתבתי שיש לדון ע"ז),
דבר שלישי ,זה שבניק שלי יש 2 רבנים עם כיוונים שונים זה רק מראה כמה אני לא מקובע מחשבתית,ולא נוטה לכיוון מסויים אחד(וממילא לא מנסה להטות אף אחד לכיוון אחד מסויים)
אבל זה מראה שאתה לא רק בדעתו של מרן.
זו לא בעיה כלל, ודאי כ"א ילך אחר רבותיו,
אבל כאן זה פורום מורשת מרן הרב עובדיה ובניו הראשונים לציונים אחריו.
דבר רביעי ואחרון - שתהיה שנה טובה ומתוקה! מאחל לך ולכל עמ"י רק ברכה וטוב
אמן ואמן, וכן למר בכפל כפליים.
ישועות נחמות בכל העניינים.

כשאתה מפרסם הודעות רבות בנושא מסויים, וכולם שותקים,
רציתי לעורר מחאה על העניין.

אבל אמרתי בפירוש,כאן דנתי מצד העובדה מה היה המצב ביהדות ערב במאות השנים האחרונות,ובאשכול שם בכלל לא דנו על ארץ ישראל,דיברנו על האם מדינה(גם אם זאת מקסיקו) שפועלת על פי ערכי התורה צריכה להפסיד מלחמות וכו' והעיקר להחזיר חטופים,צטט לי הודעה "ציונית" אחת שלי..(כן יש אחת כזו,למי שהגיב באשכול שם ועלה מדבריו שהפיגועים הם בגלל יהודים שגרים ליד ערבים.וגם שם,לא מצד שאני ציוני - באמת רציתי לשאול איך הוא מסביר שכל גדולי הדור גרים וגרו בירושלים וכו')
שעת מרן ידועה ואין עליה ויכוח,
אם אתה חושב אחרת,
תפתח אשכול בעניין, ורק שם ידונו בזה.
אמרתי,לצערי הרב לא מאמין בדיונים אמיתיים בפורום.כל אחד אומר את דעתו ולא באמת מוכן לשמוע דעה אחרת
אשכול שלם, עכשיו כאן, התמונה של מרן הגר"מ זיע"א, (שכבר כתבתי שיש לדון ע"ז),
אבל אמרתי בפירוש,כאן דנתי מצד העובדה מה היה המצב ביהדות ערב במאות השנים האחרונות,ובאשכול שם בכלל לא דנו על ארץ ישראל,דיברנו על האם מדינה(גם אם זאת מקסיקו) שפועלת על פי ערכי התורה צריכה להפסיד מלחמות וכו' והעיקר להחזיר חטופים,צטט לי הודעה "ציונית" אחת שלי..(כן יש אחת כזו,למי שהגיב באשכול שם ועלה מדבריו שהפיגועים הם בגלל יהודים שגרים ליד ערבים.וגם שם,לא מצד שאני ציוני - באמת רציתי לשאול איך הוא מסביר שכל גדולי הדור גרים וגרו בירושלים וכו')
אבל כאן זה פורום מורשת מרן הרב עובדיה ובניו הראשונים לציונים אחריו.
ז"א פה אסור גם להעלות דעות שונות מסברא,לדון ולפלפל? מדבריך עולה שאפילו לאשכנזים אסור להכנס לפורום,פה זה רק מרן ובניו!!
כמו כן,מניין לך שאני לא הולך אחר מרן?
כל החיים הפסיקה שלי וההלכות וכו' הם אך ורק על פי מרן. אפילו פפושדו בפסח ב"מ.. עד כדי כך אני מרניסט!

אמן ואמן, וכן למר בכפל כפליים.
ישועות נחמות בכל העניינים.
אמן!

ועוד משהו,
דע לך שאני מאוד אוהב ומעריך אותך!!
"ואת והב בסופה" :)
גם אני,במיוחד אחרי ההודעות שלך באשכול על החטופים,בגלל זה הופתעתי מההודעה שלך כאן חחח
כמו כן אני יודע שאני עוף מוזר בפורום,אולי בגלל זה אני מאריך בדברים ומנסה להצטדק, להרגיע את הציבור שיראו שפניי אך ורק לאמת לאמיתה ותו לא!

ז"א פה אסור גם להעלות דעות שונות מסברא,לדון ולפלפל? מדבריך עולה שאפילו לאשכנזים אסור להכנס לפורום,פה זה רק מרן ובניו!!
לדון ולפלפל כן, רק בדרך כבוד גדול, למרנן,
מרן תמיד אומר שיש צעירים שחולקים בבטחון על גדולי הדור, וזו בעיה קשה.
כמו כן,מניין לך שאני לא הולך אחר מרן?
כל החיים הפסיקה שלי וההלכות וכו' הם אך ורק על פי מרן. אפילו פפושדו בפסח ב"מ.. עד כדי כך אני מרניסט!
לא נכנס לחיים האישיים של אף אחד,
רק בכתיבה בפורום, שהיא בפורום גדול למאות אלפי אנשים ואפילו יותר,
ובענין הפפושודו, לא אכנס לזה.

לדון ולפלפל כן, רק בדרך כבוד גדול, למרנן,
מרן תמיד אומר שיש צעירים שחולקים בבטחון על גדולי הדור, וזו בעיה קשה.
באמת יש בעיה של צעירים שחולקים על גדולי הדור,וזו אכן בעיה קשה
אבל שם מדובר על אברכים מבריקים וכו'
אני? אני אפילו לא אוחז שאני יכול להיות הנעליים של מרן, רק המחשבה על כך שאחלוק על גדול בדור היא מצחיקה ..
כמו שאמרתי בהודעות למעלה,אני פועל רק ממניע אחד - אני מחפש את האמת (מסתדר עם מי שיצא מעולם דתי לאומי ונוטה לחרדי) ותו לא. ואני מבין שכך דרכה של תורה,לחפש את האמת לאמיתה (קבל האמת ממי שאמרה,תורה מונחת בקרן זווית,ועוד ועוד)
ותמיד מנחה אותי הפירוש הנפלא למשנה באבות "הווי מתאבק בעפר רגליהם" - מצד אחד דע וזכור שאתה עפר רגליהם(וכאמור אצלי,אני גם הרבה פחות לצערי הרב) ומצד שני - הווי מתאבק! אם אתה לא מצליח להבין משהו,אז אתה מחוייב לשאול. הקב"ה לא רוצה שיהיה לך תימה גדולה אבל תשתיק את עצמך ותגיד "אם הרב אמר כך אז זהו זה,אני לא צריך להבין"(כמובן במעשה בפועל כן צריך לומר כך,אבל לא לנסות להבין את הדברים כדרכה של תורה?ח"ו,אנחנו לא בק.ג.ב)

לא נכנס לחיים האישיים של אף אחד,
רק בכתיבה בפורום, שהיא בפורום גדול למאות אלפי אנשים ואפילו יותר,
ובענין הפפושודו, לא אכנס לזה.
כבודו חולק על עניין הפפושודו?? או שכבודו יאמר בפירוש שהוא אוכל פפושדו בפסח,או שמשטרת הפורום תוזעק על סמך אישום חמור בהעלאת דעה שונה ממרן בפורום מורשת מרן הרב עובדיה ובניו הראשונים לציונים אחריו. :)

כבודו חולק על עניין הפפושודו?? או שכבודו יאמר בפירוש שהוא אוכל פפושדו בפסח,או שמשטרת הפורום תוזעק על סמך אישום חמור בהעלאת דעה שונה ממרן בפורום מורשת מרן הרב עובדיה ובניו הראשונים לציונים אחריו. :)
ח"ו איני חולק על ענין הפפושדו, ולא יחשוב מישהו שיש לי הו"א לחלוק על מרן ורב רבנן ובניו ממשיכי דרכו אחריו עד ביאת גאו"צ,
אבל, כמו שהעלו בעבר, יש לדון האם זה מותר או חובה, ובפרט שאינה מן השמורה, ולכן כתבתי שלא אאריך בענין, אבל כת"ר הכריחני.

ח"ו איני חולק על ענין הפפושדו, ולא יחשוב מישהו שיש לי הו"א לחלוק על מרן ורב רבנן ובניו ממשיכי דרכו אחריו עד ביאת גאו"צ,
אבל, כמו שהעלו בעבר, יש לדון האם זה מותר או חובה, ובפרט שאינה מן השמורה, ולכן כתבתי שלא אאריך בענין, אבל כת"ר הכריחני.
סתם צחקתי,אני כמובן מבין .
גם אני התחבטתי עם עצמי במקרה הזה, שמצד אחד למה להכנס לספק חמץ בפסח מול הרבה פוסקים,ומצד שני אולי יש הידור ללכת דווקא אחר הוראת הרב שלך כמו שהרב נקי אמר. וכך נראה קצת גם מהמעשה בפסחים קיד: מַאי שְׁנֵי תַבְשִׁילִין אָמַר רַב הוּנָא סִלְקָא וְאָרוֹזָא רָבָא הֲוָה מְהַדַּר אַסִּלְקָא וְאָרוֹזָא הוֹאִיל וְנָפֵק מִפֻּמֵּהּ דְּרַב הוּנָא

נושאים דומים בפורום

חזור
חלק עליון