נא לא להכניס דעות ציוניות בפורום קדוש זה!נראה ספר יפה מאוד
רק נקודה קטנה,הרב כתב בתשובה לעניין להתחמק ממילואים שעד שהתחילה הציונות היהודים בארצות ערב חיו בכבוד ובשלווה,ואחר המחילה האמת היא שלכאורה זה אינו,לצערינו הרב היו לא מעט פרוגרומים,רדיפות,המרות דת בכפייה וכו' גם בארצות ערב לפני הציונות.אמנם ודאי לא בהיקף של מה שהיה בארצות אירופה המקוללת,אבל קשה לומר שחיינו על מי מנוחות בגלות ישמעאל
קבל האמת ממי שאמרה - שים רגע בצד מה דעתי הציונית או לא(ולהזכירך אנחנו בפורום של מי שהיה הרב הראשי לישראל,וב"ה גם 2 בניו,לא פורום סאטמר,אבל אכמ"ל) בוא תתרכז בדברים שאמרתי ולא בקנקן שמסביב - מדובר האם היה או לא היה פרוגרומים ומעשים קשים ביהודי ארצות ערב. וזה היה וגם היה. אתה חולק על הקביעה הזו? במידה וכן תאמר,וארשום פה במפורש מעשי טבח ושנים בהם בוצעו,עוד הרבה שמושג ציונות בכלל נולד. מה בין זה לבים האם אני ציוני או לא בכלל? אני לא אמציא עובדות כדי לחזק את השפת עולמי. אטו מי שלא ציוני לא יודה שכבר בימי הביניים היו מסעי הצלב?!נא לא להכניס דעות ציוניות בפורום קדוש זה!
אחר המחילה,
אתה מכניס את זה בכל פינה אפשרית,
די!
בכוונה תחילה לא נכנסתי לגוף הדברים,קבל האמת ממי שאמרה - שים רגע בצד מה דעתי הציונית או לא(ולהזכירך אנחנו בפורום של מי שהיה הרב הראשי לישראל,וב"ה גם 2 בניו,לא פורום סאטמר,אבל אכמ"ל) בוא תתרכז בדברים שאמרתי ולא בקנקן שמסביב - מדובר האם היה או לא היה פרוגרומים ומעשים קשים ביהודי ארצות ערב. וזה היה וגם היה. אתה חולק על הקביעה הזו? במידה וכן תאמר,וארשום פה במפורש מעשי טבח ושנים בהם בוצעו,עוד הרבה שמושג ציונות בכלל נולד
אם אתה דן במה שאני עושה בפורום אז מן הראוי שתשלח לי הודעה בפרטי. כשאתה מגיב לי על ההודעה הנל - נא להגיב על ההודעה הנל :)בכוונה תחילה לא נכנסתי לגוף הדברים,
אני מעיר בכללות על דעתך שאתה מנסה להכניס כל הזמן בפורום,
ציונות.
יתכן (ואולי גם לא) שזו היתה דעתו של מרן הגר"מ אליהו זצ"ל, הנמצא על הניק שלך,
אבל לא זו היתה דעתו של מרן רבינו עובדי' ע"ה,
ולא של שני בניו אחריו ממשיכי דרכו מרנן הראשונים לציונים שליט"א.
כשאתה מפרסם הודעות רבות בנושא מסויים, וכולם שותקים,אם אתה דן במה שאני עושה בפורום אז מן הראוי שתשלח לי הודעה בפרטי. כשאתה מגיב לי על ההודעה הנל - נא להגיב על ההודעה הנל :)
שעת מרן ידועה ואין עליה ויכוח,לעניין הציונות
קודם כל אני לא אפתח דיון מה דעת מרן,אין לי עוד זמן להקדיש לדיון ארוך(ובכלל,המטרה שלי היא ממש לא להפיץ ציונות חח.. אם כבר הפוך,אני בא מהעולם הדתי לאומי ונכנסתי לעולם החרדי,זה בדיוק להיפך ממה שאני באמת) והאמת אחר האשכול הקודם שפתחתי בפורום הזה לצערי אני מקבל תוצאה שזה לא מקום לדיוני עומק(כאמור מי אמר ולא מה אומר) אבל מספיק שתראה את השיעור שהעביר נכד מרן הרה"ג סיני שליט"א אם אתה באמת מעוניין לדעת מה דעת מרן
אשכול שלם, עכשיו כאן, התמונה של מרן הגר"מ זיע"א, (שכבר כתבתי שיש לדון ע"ז),דבר שני,מניין לכבודו שאני "כל הזמן" מנסה להכניס ציונות בפורום? למעט סה"כ אשכול אחד,וגם שם - מה בין לשחרר חטופים במצב מלחמה לבין ציונות?דעתי הייתה אותה דעה גם אם היינו מקימים מדינה באוגנדה,איפה הקשר לציונות בכלל..(וכן פה,כמו שכתבתי בהודעה האחרונה כנל)
אבל זה מראה שאתה לא רק בדעתו של מרן.דבר שלישי ,זה שבניק שלי יש 2 רבנים עם כיוונים שונים זה רק מראה כמה אני לא מקובע מחשבתית,ולא נוטה לכיוון מסויים אחד(וממילא לא מנסה להטות אף אחד לכיוון אחד מסויים)
אמן ואמן, וכן למר בכפל כפליים.דבר רביעי ואחרון - שתהיה שנה טובה ומתוקה! מאחל לך ולכל עמ"י רק ברכה וטוב
כשאתה מפרסם הודעות רבות בנושא מסויים, וכולם שותקים,
רציתי לעורר מחאה על העניין.
אמרתי,לצערי הרב לא מאמין בדיונים אמיתיים בפורום.כל אחד אומר את דעתו ולא באמת מוכן לשמוע דעה אחרתשעת מרן ידועה ואין עליה ויכוח,
אם אתה חושב אחרת,
תפתח אשכול בעניין, ורק שם ידונו בזה.
אבל אמרתי בפירוש,כאן דנתי מצד העובדה מה היה המצב ביהדות ערב במאות השנים האחרונות,ובאשכול שם בכלל לא דנו על ארץ ישראל,דיברנו על האם מדינה(גם אם זאת מקסיקו) שפועלת על פי ערכי התורה צריכה להפסיד מלחמות וכו' והעיקר להחזיר חטופים,צטט לי הודעה "ציונית" אחת שלי..(כן יש אחת כזו,למי שהגיב באשכול שם ועלה מדבריו שהפיגועים הם בגלל יהודים שגרים ליד ערבים.וגם שם,לא מצד שאני ציוני - באמת רציתי לשאול איך הוא מסביר שכל גדולי הדור גרים וגרו בירושלים וכו')אשכול שלם, עכשיו כאן, התמונה של מרן הגר"מ זיע"א, (שכבר כתבתי שיש לדון ע"ז),
ז"א פה אסור גם להעלות דעות שונות מסברא,לדון ולפלפל? מדבריך עולה שאפילו לאשכנזים אסור להכנס לפורום,פה זה רק מרן ובניו!!אבל כאן זה פורום מורשת מרן הרב עובדיה ובניו הראשונים לציונים אחריו.
אמן!אמן ואמן, וכן למר בכפל כפליים.
ישועות נחמות בכל העניינים.
"ואת והב בסופה" :)ועוד משהו,
דע לך שאני מאוד אוהב ומעריך אותך!!
לדון ולפלפל כן, רק בדרך כבוד גדול, למרנן,ז"א פה אסור גם להעלות דעות שונות מסברא,לדון ולפלפל? מדבריך עולה שאפילו לאשכנזים אסור להכנס לפורום,פה זה רק מרן ובניו!!
לא נכנס לחיים האישיים של אף אחד,כמו כן,מניין לך שאני לא הולך אחר מרן?
כל החיים הפסיקה שלי וההלכות וכו' הם אך ורק על פי מרן. אפילו פפושדו בפסח ב"מ.. עד כדי כך אני מרניסט!
באמת יש בעיה של צעירים שחולקים על גדולי הדור,וזו אכן בעיה קשהלדון ולפלפל כן, רק בדרך כבוד גדול, למרנן,
מרן תמיד אומר שיש צעירים שחולקים בבטחון על גדולי הדור, וזו בעיה קשה.
כבודו חולק על עניין הפפושודו?? או שכבודו יאמר בפירוש שהוא אוכל פפושדו בפסח,או שמשטרת הפורום תוזעק על סמך אישום חמור בהעלאת דעה שונה ממרן בפורום מורשת מרן הרב עובדיה ובניו הראשונים לציונים אחריו. :)לא נכנס לחיים האישיים של אף אחד,
רק בכתיבה בפורום, שהיא בפורום גדול למאות אלפי אנשים ואפילו יותר,
ובענין הפפושודו, לא אכנס לזה.
ח"ו איני חולק על ענין הפפושדו, ולא יחשוב מישהו שיש לי הו"א לחלוק על מרן ורב רבנן ובניו ממשיכי דרכו אחריו עד ביאת גאו"צ,כבודו חולק על עניין הפפושודו?? או שכבודו יאמר בפירוש שהוא אוכל פפושדו בפסח,או שמשטרת הפורום תוזעק על סמך אישום חמור בהעלאת דעה שונה ממרן בפורום מורשת מרן הרב עובדיה ובניו הראשונים לציונים אחריו. :)
סתם צחקתי,אני כמובן מבין .ח"ו איני חולק על ענין הפפושדו, ולא יחשוב מישהו שיש לי הו"א לחלוק על מרן ורב רבנן ובניו ממשיכי דרכו אחריו עד ביאת גאו"צ,
אבל, כמו שהעלו בעבר, יש לדון האם זה מותר או חובה, ובפרט שאינה מן השמורה, ולכן כתבתי שלא אאריך בענין, אבל כת"ר הכריחני.