ע"ה ס"ט
Well-known member
מנין לך שהסכים, אם לא שמעת ממנו, אלא רק מהתקשורת?אין בזה נפק''מ אם נשמע ממנו ישירות או מהתקשורת סוף סוף הוא הסכים עם ההסכם
מנין לך שהסכים, אם לא שמעת ממנו, אלא רק מהתקשורת?אין בזה נפק''מ אם נשמע ממנו ישירות או מהתקשורת סוף סוף הוא הסכים עם ההסכם
אחרת הוא היה מכחיש זאת וגם פירסמו זאת בעיתון הדרך אני מאמין שאם זה לא היה נכון לא היו מעיזים לכתוב דבר שאינו נכון בפרט על מרן הראש'"ל שליט"אמנין לך שהסכים, אם לא שמעת ממנו, אלא רק מהתקשורת?
נראה לי שהכותרת של האשכול זה עפ"י ההלכה. מה אתה מצטט מכתב פוליטי?
נראה לי שהכותרת של האשכול זה עפ"י ההלכה. מה אתה מצטט מכתב פוליטי?
ואני שואל האם יש פסק הלכה של רבותינו בעניין הזה של העסקה הנוכחית האם היתייעצו עם מועצת חכמי התורה בעניין איך כך הם מסכמים זה שאלה שצריך התייעצות הלכתית לכאן ולכאן
היום פרסמו הסרטה של מרן שליט"א שתומך בעסקת החטופיםואני שואל האם יש פסק הלכה של רבותינו בעניין הזה של העסקה הנוכחית האם היתייעצו עם מועצת חכמי התורה בעניין איך כך הם מסכמים זה שאלה שצריך התייעצות הלכתית לכאן ולכאן
איזו השקפה טהורה. לא חת ולא זע מפני איש. אומר בפרצוף שישחררו אותם ואז יהרגו את המחבלים מחדש.
איזה ספרים יצאו?ספרי הרב הרצוג
שו"ת אוהל יצחק של הרב הרצוג הרב הראשיאיזה ספרים יצאו?
הכוונה היכל יצחק? או תורת האהל?שו"ת אוהל יצחק של הרב הרצוג הרב הראשי
העירוני עוד בענין העיסקה הנוכחית, שכלולים בה גם מתים, ומשחררים תמורתם מחבלים, שבזה ודאי אין היתר של ספק מפני ודאי, ואין כאן פיקו"נ כלל."לשחרר את החטופים עכשיו - פיקוח נפש"?!
שלום לכולם ראשית חשוב לציין שאני יודע שמרן שליטא לעומתי זה יותר מזבוב לעומת נשר גדול,אין צורך להאריך והדברים ברורים.אני שואל רק כי תורה היא וללמוד אני צריך(אם הייתי רה"מ הייתי חותם על עסקה בהוראת מרן גם אם אני מתנגד אליה) אתמול בשיעור השבועי מרן שליטא שוב אמר שצריך לשחרר את החטופים עכשיו וזה...forum.moreshet-maran.com
ב. שם היה סיכון מידי לחטופים כיון שהציבו אולטימטום של 48 שעות, עד להוצאתם להורג, משא"כ הכא שאין אולטימטום ואדרבה הם משתדלים לשמור עליהם בחיים, ויש להם אינטרס בזה, וכמו ששמרו על גלעד שליט במשך 5 שנים ו4 חודשים. (אף שלא תמיד מצליחים).
במסמך הראשון ציטט רב המרצחים סינוואר את הקוראן וקרא לשמור על חיי החטופים: “יש להקפיד על חיי אסירי האויב ולהבטיחם, כי הם מהווים קלף לחץ בידינו”.העיתון הפלסטיני "אל-קודס" פרסם את מה שכינה כ"צוואות סינוואר ללוחמים שלו בשטח", שבו נכתבו לכאורה פרטים בכתב ידו על החטופים. המסמכים נכתבו כנראה לפני יותר משנה, עוד לפני עסקת הפעימות. בעיתון פורסמו שלושה מסמכים בכתב ידו של מנהיג חמאס שחוסל יחיא סינוואר, הכוללים לכאורה הנחיות למחבלי ארגון הטרור לאבטח את החטופים, פרטים שונים עליהם - וגם שמות 11 חטופות, שכולן שוחררו בינתיים מהשבי. המסמך הראשון כולל פסוקים מהקוראן הרומזים לכאורה כיצד לנהוג בחטופים, וסינוואר מדגיש בו: "יש לשמור עליהם, הם קלף חשוב שלנו".
09:26
ההוא בממון דווקא.מה אם הא דקיי"ל שאין משחררים את השבויים יותר מכדי דמיהם?