• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

מה החילונים רוצים מאיתנו?

אני מנסה להבין כבר תקופה מה החילונים רוצים מהציבור החרדי
ומה תגיד על זה שהייתי ילד בדרך לת"ת.
עמדתי בצפירה.
חילוניה הסתכלה עלי בעיניים יוקדות והיה נראה שממתינה לאכול אותי חי אחרי הצפירה.
לא הבנתי למה.
אחרי הצפירה נזפה בי קשות על כך שלא עצמתי עיניים בעת הצפירה.
רציתי לשאול אותה מיד; ואת עצמת עיניים? איך ראית שלא עצמתי?
חששתי מכך שזה חילול ה' לשאול אותה את זה.
חייל אחד עם כיפה סרוגה שישב באוטובוס אמר לה; אל תדאגי, כשהוא יגדל- הוא יבין.

גדלתי ואני מבין שמה שלא יהיה- תמיד יחפשו שהחרדי אינו בסדר, מה שלא תעשה.
לפחות אני אמור לקדש שם שמים במה שהתורה אומרת לי לקדש שם שמים ולא במה שהחילוני אומר לי.

הגענו למצב שהחילוני נותן דרשות לחשוש מחילול "השם" שלך שלא תתבזה, הרי יש אצלכם הדתיים מושג כזה... ככה פעם שמעתי!

נערך לאחרונה:
ומה תגיד על זה שהייתי ילד בדרך לת"ת.
עמדתי בצפירה.
חילוניה הסתכלה עלי בעיניים יוקדות והיה נראה שממתינה לאכול אותי חי אחרי הצפירה.
לא הבנתי למה.
אחרי הצפירה נזפה בי קשות על כך שלא עצמתי עיניים בעת הצפירה.
רציתי לשאול אותה מיד; ואת עצמת עיניים? איך ראית שלא עצמתי?
חששתי מכך שזה חילול ה' לשאול אותה את זה.
חייל אחד עם כיפה סרוגה שישב באוטובוס אמר לה; אל תדאגי, כשהוא יגדל- הוא יבין.

גדלתי ואני מבין שמה שלא יהיה- תמיד יחפשו שהחרדי אינו בסדר, מה שלא תעשה.
לפחות אני אמור לקדש שם שמים במה שהתורה אומרת לי לקדש שם שמים ולא במה שהחילוני אומר לי.

הגענו למצב שהחילוני נותן דרשות לחשוש מחילול "השם" שלך שלא תתבזה, הרי יש אצלכם הדתיים מושג כזה... ככה שמעתי!
פשפשת במעשיך
כיון שעמדת.

לא הבנתי הרב שמואל אליהו חולק על אביו בעניין גיוס בנות ???
מעניין. כי זכור לי בהפגנת המיליון נגד הגיוס שהגיע עם מלא כיפות סרוגות ואמר; אנחנו מתגייסים, אבל הם לא ואנחנו מתנגדים לכפייה על מי שלא.

נערך לאחרונה:
אני הייתי שואל, ולדעתי זו השאלה האמיתית - מה הקב"ה מראה לנו בזה??
הרי ודאי שהם בובות על חוט, 70 שנה המדינה קיימת והם זרמו עם זה,למה פתאום עכשיו נזכרו?
ואמנם בגשמיות אפשר לתרץ מלחמה וכו', אבל זה הרי כל המהות של חנוכה,להבין שהכל זה דמיון, רק ה' מנהל את העולם. ולכן זו השאלה שצריכה להישאל לענ"ד, מה אנחנו עשינו לא טוב שה' עורר אותם עלינו

בן גוריון לא חלם שהציבור החרדי יגיע לממדיו הנוכחיים, באותה תקופה הציבור החרדי היה קבוצה קטנה ולאיש לא הפריע לתת פטור לחרדים.
שמעתי שבן גוריון נתן פטור בגלל שבאו"ם הערבים רצו תשובות למה הוא משתלט על המדינה "שלהם" והוא טען שה"קושאן" שלו זה התנך אם כן הוא היה צריך את החרדים במפלגה שלו..

לא מבין מה יש לנסות להבין אותם. השמאלנים הם מאפיה טמאה, שבראש מעיניה זה ליברליות איומה ונוראה, טומאה אחר טומאה. וכל עוד יש פה בארץ ישראל קבוצה שבעצם הליכותיה קוראת תיגר לכל האג'נדה שלהם, ומוכיחה שבן אנוש מסוגל להתגבר על יצרו ותאוותיו, להיות עדין נפש ואציל רוח, ושאור אלוקי יזרח מפניו, מוציאה אותם מדעתם עד כדי טירוף. והם יעשו הכל כדי לעצור את רוח הקדושה והטהרה שמנשבת. היום זה עם הגיוס, מחר זה עם משהו חדש. העיקר שלא תהיה פינה קדושה בארצינו הקדושה.

בחלק של העם-רוב החילונים הנשמה שלהם צועקת והם לא יודעים מה, הם מרגישים את הריקנות, את השפלות, ובכלל אחרי אירועי ה7/10 החרדה והפחד, חוסר היציבות, הכל התערער אצלם, הדעות שלהם, המחשבות והאימה מהלא נודע, הערכים שהתגלו כמעוותים, הם מבולבלים ברמה שנשאר רק לחמול עליהם...
ובין כל התיסבוכים והתהליך הפנימי שהם עוברים ומהעובדה "שאין בית אשר אין שם מת" הם לא מצליחים להבין למה אצלינו מה שנקרא הגוש האמוני יש המון תקווה רוגע ושמחה למרות המכה הכ"כ קשה, הם באמת ובתמים לא מבינים את ערך התורה כמה היא שומרת ומצילה, הם מושפעים מערוצי החדשות והתעמולה שמברברים ומסבירים שכל רצוננו זה רק להשתמט ולהתבטל הם לא מבינים את ההקשר הברור בין לימוד תורה לשמירה ומניעה של אסונות מול עיניהם זה החיילים שמתים, זה הדפיקות בדלת... זה הפצועים, וזה החטופים שאין שם אף לא חרדי וכ"ש בחור ישיבה אחד, והתסכול והכאב יוצא עלינו...

בחלק של החונטה המשפטית, היועמשי"ת הצוררת, הפרקליטות, תקשורת המיינסטרים החילונית, הפוליטיקאים והפירסומאים שנגדינו- מטרתם שהכח לא יאבד מהם, הם מפחדים מעם דתי שנאמן לערכיו ומריבויו שיוציא את השליטה מידם, והם לא יהיו רלוונטים, ולא יהיה המשך לתאוות הבצע והשליטה...

חזור
חלק עליון