• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

מה הנוסח הנכון ל"הנרות הללו"?

אני רוצה לדעת את הנוסח המדויק של הנרות הללו

זה מה שאני חושב שאמר:

הַנֵּרוֹת הַלָּלוּ אָנוּ מַדְלִיקִין, עַל הַנִּסִּים וְעַל הַפֻּרְקָן וְעַל הַגְּבוּרוֹת וְעַל הַתְּשׁוּעוֹת וְעַל הַנִּפְלָאוֹת וְעַל הַנֶּחָמוֹת, שֶׁעָשִׂיתָ לַאֲבוֹתֵינוּ בַּיָּמִים הָהֵם בַּזְּמַן הַזֶּה, עַל יְדֵי כֹּהֲנֶיךָ הַקְּדוֹשִׁים. וְכָל שְׁמוֹנַת יְמֵי חֲנֻכָּה הַנֵּרוֹת הַלָּלוּ קֹדֶשׁ הֵם, וְאֵין לָנוּ רְשׁוּת לְהִשְׁתַּמֵּשׁ בָּהֶם, אֶלָּא לִרְאוֹתָם בִּלְבָד, כְּדֵי לְהוֹדוֹת לְשִׁמְךָ עַל נִסֶּיךָ וְעַל נִפְלְאוֹתֶיךָ וְעַל יְשׁוּעָתֶךָ.

מאיזה בחינה אתה שואל? מצד "אנו" או "אנחנו", מצד "אנו" או "שאנו", או מצד מספר המילים (שיש אומרים שיהיה 36 מילים).

[לשני הדברים הראשונים, תוכל לראות במה שהובא כאן].

מאיזה בחינה אתה שואל? מצד "אנו" או "אנחנו", מצד "אנו" או "שאנו", או מצד מספר המילים (שיש אומרים שיהיה 36 מילים).

[לשני הדברים הראשונים, תוכל לראות במה שהובא כאן].

רציתי להכין עלון לציבור לפי מרן זצ"ל. עם זאת, גיליתי שבסידורים שונים מופיעים נוסחים שונים ל"הנרות הללו". בסידור חזון עובדיה מופיע נוסח של 36 מילים. בסידור האישי שלי, חזון אליהו, מופיע נוסח אחר עם כ-50 מילים. עם זאת, כשאני מסתכל על סרטונים של הרב עובדיה מדליק נרות, הוא מוסיף את המילה "הם" אחרי המילה "קודש". וזה שונה משני הסידורים. אז עכשיו אני מבולבל מהו הנוסח הנכון לפי מרן זצ"ל.

רציתי להכין עלון לציבור לפי מרן זצ"ל. עם זאת, גיליתי שבסידורים שונים מופיעים נוסחים שונים ל"הנרות הללו". בסידור חזון עובדיה מופיע נוסח של 36 מילים. בסידור האישי שלי, חזון אליהו, מופיע נוסח אחר עם כ-50 מילים. עם זאת, כשאני מסתכל על סרטונים של הרב עובדיה מדליק נרות, הוא מוסיף את המילה "הם" אחרי המילה "קודש". וזה שונה משני הסידורים. אז עכשיו אני מבולבל מהו הנוסח הנכון לפי מרן זצ"ל.
חוץ מ"אנו" ו"אנחנו" וכן "אנו" או "שאנו", נראה לי שכל השאר זה רק האם לעשות 36 מילים או לא.
כלומר, אני חושב שיש כאלה שרוצים שיהיה 36 מילים בדווקא, ומי שלא מקפיד על זה, אני לא חושב שזה כ"כ משנה בשאר המילים (אם יאמר "קודש הם" ואם יאמר "הקדושים והטהורים" וכו').
(אגב, בסידור "אביר יעקב" הביאו נוסח של 36 מילים, ומתחתיו הביאו בקטן את הנוסח הארוך).

חזור
חלק עליון