• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

טיפול רגשי על פי התורה

מרפסן איגרי

Well-known member
מאוד נפוץ היום לעשות טיפול רגשי, על חרדות, פחדים, מתחים וכו'
הרבה דרכים ששמעתי עליהם לא ברור אם יש להם מקור בתורה (אולי אינם אסורים)

מכירים ספרים או הרצאות שמדברים על 'טיפול רגשי' ע"פ התורה?

כמדומני שכוונת כב' לשאול על הטיפולים באמצעות אנרגיות וכדו' שנקרא קינסולוגיה ויש בזה הרבה שיטות [מימדים, מח אחד מטוטלת] שבהם יש הרבה דעות לאסור, וזכורני שמוה"ר הראש"ל שליט"א כתב בזה במכתב
ויש את הטיפולים הרגשיים שרובם ככולם מעוגנים בתורתנו הקדושה, וכפי מה שאני עוקב מקרוב כל השיטות טיפול עם השמות הכי מפוצצים כמו NLP סימבולציות , מודל לבנ"ה, מיינפולס, וכו' וכו' הכל כתוב בתורה וכבר היו דברים מעולם

מאוד נפוץ היום לעשות טיפול רגשי, על חרדות, פחדים, מתחים וכו'
הרבה דרכים ששמעתי עליהם לא ברור אם יש להם מקור בתורה (אולי אינם אסורים)

מכירים ספרים או הרצאות שמדברים על 'טיפול רגשי' ע"פ התורה?
אשמח לשמוע אם הגיע לידך איזה טיפול מועיל.
[בני יש לו פחדים, קם בלילות בבהלה בבקשה שאני ישכב לידו, וכו', ניסינו כבר הרבה טיפולי 'תרפיה', ולא כ"כ עזר].

בעיקרון כל ספרי המוסר מלאים בזה כג' אור ישראל מסלאנט, עלי שור, מכתב מאליהו ועוד המון ספרים נפלאים אבל הדברים לא מסודרים כטיפול רגשי אלא יש בפנים המון יסודות שמתבססים עליהם.
ספרי הרה"ג איתמר שוורץ סדרת "דע את".
ספרי הרב משה בויאר.
גם בספרים של הרב פנגר יש המון כלים.
אבל אם צריך משהו ספציפי אין טעם לדעתי לקרוא בספרים אלא ללכת לכמה טיפולים עניינים וזהו, אחרת קשה מאוד להוציא תוצאות מספרים, אני כותב זאת מידיעה ברורה בנושא.
לגבי הרצאות אפשר לשמוע ביוטיוב יש המון אבל אני ממליץ על משהו מאוד פרקטי "מכון הדרכה ברורה" יש לרב המון שיעורים מעשיים ומומלצים מאוד.

האמת שלא התכוונתי לדון האם כל הטיפולים האלו מותרים
אלא איזה 'טיפול' אפשר למצוא בצורה תורנית? כמו שיעורים ממוקדים על נושא מסויים או ספר שסיכם את הנושאים הללו
מכיר את הנושאים הללו מקרוב.
ואת החומרים המוצעים היום בשוק.

לדעתי 'אחת היא לאמה' - שיעורי וספרי הגאון רבי משה בויאר שליט"א - ביהמ"ד 'ויועצינו כבתחילה',
ששיעוריו רק ע"פ חכמת התורה ונותן מענה לכל התמודדות שהיא, ויצק מים ע"י גדול"י האמיתיים.
(גילוי נאות - הלכתי לשמוע אצלו פעם אחת שיעור ומאז כבר ד' שנים ת"ל. אין דומה לו בירא"ש ובבהירות.)

מס' המשרד לבירורים - 02-5002464
ניתן לקלב שם גם פרטים על הספרים, גם על השיעורים,
וגם על יועצים/ות עם ניסיון וכשרון בסביבת מגוריך.

CBT אין בו עקש ופתלתול.
עבודה מעשית על עיוותי חשיבה.
כמו ללמוד מוסר הלכה למעשה.
במחילה מכבודו, עיקרי השיטה מגיעים מהגויים, והשיטה המקורית מלאה בכפירה ובעיותים נוראיים. ובא הרב שמחה צישינסקי והוציא יקר מזולל. אך מכאן ועד אין בו עקש ופתלתול הדרך רחוקה...

במחילה מכבודו, עיקרי השיטה מגיעים מהגויים, והשיטה המקורית מלאה בכפירה ובעיותים נוראיים. ובא הרב שמחה צישינסקי והוציא יקר מזולל. אך מכאן ועד אין בו עקש ופתלתול הדרך רחוקה...
השיטה לא הומצאה ע”י הרב צישינסקי, אלא ידועה וותיקה היא.
ואין בה שום דבר הנוגד את ההלכה כלל.
עניינה הוא שינוי החשיבה השלילית ע”י חשיבה חיובית או התנהגות חיובית, ואדרבה היא כספר מוסר עם עבודה מעשית.
אשמח לשמוע מה כפירה מצא בה מר.

חזור
חלק עליון