• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

עסקת שבויים ע"פ ההלכה

כן ובעיקר שזה נוגע לחיי בני משפחתך (ומשפחתי) אנחנו מאמינים ברבנים יותר מאשר רופאים וכשיש שאלה של רפואה לכאן או לכאן ל''ע מתייעצים עם גדולי ישראל לא כך ?
כן. אני מתייעץ עם רבנים, ולפני שהרבנים מכריעים לי, הם שומעים אותי.

דורון קדוש: סיכום חדשות השבת: הממשלה אישרה במהלך הלילה את העסקה להשבת החטופים, פרטיה המלאים של העסקה פורסמו: שלוש חטופות ראשונות ישובו מחר לישראל, הפסקת האש תיכנס לתוקף מחר ב-8:30 בבוקר פורסמו שמותיהם של 734 מהמחבלים שישוחררו במסגרת העסקה: בהם זכריא זביידי, יד ימינו של מרוואן ברגותי, ומחבלים בכירים בחמאס ובג׳יהאד האסלאמי שאחראים לפיגועי התאבדות ותופת קשים בהם נרצחו עשרות ישראלים
אמיר אטינגר: רשימת המחבלים המשוחררים קשה מאוד מאוד לעיכול. מחיר כבד ביותר.

משרד המשפטים פרסם רשימה של 735 אסירים ועצורים ביטחוניים המיועדים לשחרור במסגרת העסקה. בין הרוצחים המשוחררים מחבלים שדם מאות ישראלים על ידיהם, כולל זכריה זביידי וחוליית סילוואן שרצחה 35 ישראלים.

עוד שאלה מטרידה מאוד בעיסקה הנוכחית, איך זה יתכן שהמחיר על החטופים החיים הוא אותו מחיר על גופות?!
מה זה משדר לחמאס? שאין למה לשמור את החטופים בחיים, כי מקבלים עליהם אותו מחיר.
וזה טיפשות כ"כ גדולה, כי איזה אינטרס יש עכשיו לחמאס להחזיר את החטופים שבעיסקה, חיים ולא ח"ו בארונות?! הרי הם יקבלו את אותם דברים, כי אין סעיף על זה!!!

בין הרוצחים המשוחררים מחבלים שדם מאות ישראלים על ידיהם, כולל זכריה זביידי, חוליית סילוואן שרצחה 35 ישראלים ועוד מחבלים רבים.

אמס: ביום ו' שרים החלו לעזוב את ישיבת הממשלה, אחרי שהשאירו פתק 'בעד' בין היתר השר מיקי זוהר השרים - מלכיאלי, גולדקנופף, ארבל, בוסו, וביטון. השאירו פתק בעד העסקה.

1737122476300.jpeg

שר ירושלים, מאיר פרוש, עזב גם הוא את משרד ראש הממשלה לפני כניסת השבת והשאיר מעטפה ובה פתק בעד העסקה.

מלשכתו נמסר: "לאחר שבדק באופן אישי ושמע את עמדתם של חברי מועצת גדולי התורה - השר מאיר פרוש השאיר פתק הצבעה בממשלה בעד שחרור החטופים".
(כל רגע)

האם משהו מגדולי ישראל ראה את העיסקה הנוכחית? וא"כ מי??
מרן הראש"ל שליט"א אמר למקורביו שלא נשאל כלל על העיסקה הנוכחית. וכל דבריו בעד עיסקה היו בכללי, ולא בעד עסקה מופקרת כזאת באמצע מלחמה.

מרן הראש"ל שליט"א אמר למקורביו שלא נשאל כלל על העיסקה הנוכחית. וכל דבריו בעד עיסקה היו בכללי, ולא בעד עסקה מופקרת כזאת באמצע מלחמה.
בניגוד לכך שמעתי (לא מוסמך ממש) שאף גדולי ישראל אחדים (ובניהם מרן רבינו שליט"א) היו מעורבים בפרטי העסקה בסודיות כבר מלפני כמה חודשים.
אם ידיעתך ברורה בעניין באופן ודאי נשמח לדעת.

בניגוד לכך שמעתי (לא מוסמך ממש) שאף גדולי ישראל אחדים (ובניהם מרן רבינו שליט"א) היו מעורבים בפרטי העסקה בסודיות כבר מלפני כמה חודשים.
אם ידיעתך ברורה בעניין באופן ודאי נשמח לדעת.
איך ידע מלפני חדשיים, בעוד שרי הממשלה עודכנו בפרטיה רק בליל שב"ק?!

לא נשמע הגיוני.
מרן שליט"א דיבר בראש כל חוצות בעדהעסקה והפיקוח נפש העכשוי. אבל בפועל הוא לא בעד ורק דיבר בקווים כללים? נשמע הזוי. אל תמעיט בכבודו של מרן שליט"א. אם מרן דיבר בעד העיסקה בפרהסיא הוא הבין שצריכה להיות עיסקה ומספרים לפה ולשם לא נראה לי שהיו משנים את דעתו. אי אפשר לדרבן בראש כל חוצות אבל להסתייג, קשה לי להאמין.

לא נשמע הגיוני.
מרן שליט"א דיבר בראש כל חוצות בעדהעסקה והפיקוח נפש העכשוי. אבל בפועל הוא לא בעד ורק דיבר בקווים כללים? נשמע הזוי. אל תמעיט בכבודו של מרן שליט"א. אם מרן דיבר בעד העיסקה בפרהסיא הוא הבין שצריכה להיות עיסקה ומספרים לפה ולשם לא נראה לי שהיו משנים את דעתו. אי אפשר לדרבן בראש כל חוצות אבל להסתייג, קשה לי להאמין.
מה הצד להתיר שחרור אפי' של מחבל אחד עבור חטוף מת?! כאן משחררים עבורם מאות!!!

נושאים דומים בפורום

חזור
חלק עליון