• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

עסקת שבויים ע"פ ההלכה

לא נשמע הגיוני.
מרן שליט"א דיבר בראש כל חוצות בעדהעסקה והפיקוח נפש העכשוי. אבל בפועל הוא לא בעד ורק דיבר בקווים כללים? נשמע הזוי. אל תמעיט בכבודו של מרן שליט"א. אם מרן דיבר בעד העיסקה בפרהסיא הוא הבין שצריכה להיות עיסקה ומספרים לפה ולשם לא נראה לי שהיו משנים את דעתו. אי אפשר לדרבן בראש כל חוצות אבל להסתייג, קשה לי להאמין.
כבודו מוזמן לשאול אותו. אני כתבתי מה ששמעתי מהמקורבים אליו מאוד.

מרן הראש"ל שליט"א אמר למקורביו שלא נשאל כלל על העיסקה הנוכחית. וכל דבריו בעד עיסקה היו בכללי, ולא בעד עסקה מופקרת כזאת באמצע מלחמה.
לא נשמע כלל
הרי נימוקיו נשמעו פעם אחר פעם:
א'. פיקוח נפש עכשוי ועתידי...
ב'. בריא ושמא...
ודימה זאת לתשובת יבי"א
א"כ אין הבדל כלל בין העסקה של היום לעסקאות שהיו לפני כמה חודשים...
אם הרב לא ידבר ע"ז בשיעור היום, זה יתכן מאד יכול להיות הוכחה שהרב לא דיבר על עסקא מופקרת שכזאת...

לא נשמע כלל
הרי נימוקיו נשמעו פעם אחר פעם:
א'. פיקוח נפש עכשוי ועתידי...
ב'. בריא ושמא...
ודימה זאת לתשובת יבי"א
אם הרב לא ידבר ע"ז בשיעור היום, זה יתכן מאד יכול להיות הוכחה שהרב לא דיבר על עסקא מופקרת שכזאת...
ביביע אומר מדבר על 40 מחבלים כנגד מעל 100 יהודים.
כאן זה ברי וברי, ואין דוחין נפש מפני נפש, כי משחררים מחבלים ממש, לעומת העיסקה הקודמת שזה לא היה בדיוק כך.

ביביע אומר מדבר על 40 מחבלים כנגד מעל 100 יהודים.
כאן זה ברי וברי, ואין דוחין נפש מפני נפש, כי משחררים מחבלים ממש, לעומת העיסקה הקודמת שזה לא היה בדיוק כך.
כל זה פשוט... ואני מסכים בודאי ואף יש עוד כמה חילוקים...
אני מדבר לשיטת הרב יצחק שעם כל החילוקים האלה, בכ"ז רואה לנכון לדמות את הדברים לתשובת יבי"א...

אדרבה, הרב יצטרך לדבר נגד או לפחות לסייג דבריו הקודמים. ומכך שלא דיבר ע"ז בשיעור, נראה שתומך. וכ"ש אם ידע מזה כבר מזמן...

כל זה פשוט... ואני מסכים בודאי ואף יש עוד כמה חילוקים...
אני מדבר לשיטת הרב יצחק שעם כל החילוקים האלה, בכ"ז רואה לנכון לדמות את הדברים לתשובת יבי"א...
ביבי"א לא דיבר על שחרור מתים, וגם מרן הראש"ל שליט"א לא דיבר אף פע יל שחרור גופות תמורת מחבלים, שבודאי אין בזה היתר פיקו"נ, אלא רק מכניס עצמינו לפיקו"נ.

ביבי"א לא דיבר על שחרור מתים, וגם מרן הראש"ל שליט"א לא דיבר אף פע יל שחרור גופות תמורת מחבלים, שבודאי אין בזה היתר פיקו"נ, אלא רק מכניס עצמינו לפיקו"נ.
בודאי
אני מדבר על עצם הדמיון לתשובת יבי"א שצריכה עיון גדול גם בלי הטענה של שחרור גופות

בודאי
אני מדבר על עצם הדמיון לתשובת יבי"א שצריכה עיון גדול גם בלי הטענה של שחרור גופות
טענתי היא, שמה שהרב יצחק דימה זה את העיסקאות הקודמות, אבל לא מצינו שדימה את העיסקה הנוכחית בה שילמו גם עבור גופות.

קבצים מצורפים

• WhatsApp Video 2025-01-18 at 21.40.48.zip
    2.6 MB · צפיות: 3
עוד שאלה על העסקא המופקרת הזו
נניח שאכן יש כאן ודאי מפני ספק וכו' וכו' [טענה שהיא שלולת יסוד לחלוטין ביודעינו ומכירינו שלא כך הם פני הדברים]
אבל נניח שכן, הרי בין רשימת המשוחררים יש גוי אחד בדואי האשם סייד, אותו מי התיר לשחרר תמורת 50 רוצחים
ושלא יגידו שזה עסקא כוללת וכו' וכו', מה הבעיה לדחות את השיבה שלו לשלב הב' ובינתיים לשחרר חטוף יהודי
מי יכול לענות על זה?

טענתי היא, שמה שהרב יצחק דימה זה את העיסקאות הקודמות, אבל לא מצינו שדימה את העיסקה הנוכחית בה שילמו גם עבור גופות
גם בעסקאות הקודמות, בפירוש דנו על גופות... ואין כל חדש בעסקא זו מהבחינה הזאת... רק שהחמאס ימ"ש סרב...

נושאים דומים בפורום

חזור
חלק עליון