• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ו. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

ספר בנושא שמירת הברית והקדושה

s.cohen

Active member
מחפש ספר שעוסק בנושאים הנ"ל, דרשות עם מקורות בחז"ל ומעשיות מגדולי ישראל וכו
מיועד לדרשות לבחורים בישיבה גדולה.
תודה רבה.

נ.ב
לרב בידרמן יש על שובבים ?

תודה רבה.

נ.ב
לרב בידרמן יש על שובבים ?
מי אמר שצריך למסור דרשות לבחורים בישיבה גדולה על זה? התייעצת עם גדול בתורה שאישר לדרוש בישיבה בנושאים הללו? למיטב ידיעתי ההנהגה בעולם הישיבות לא למסור דרשות בנושאים אלו רק לחזק פה ושם על שמירת העינים וכדו' וגם זה על ידי חכם שיודע מה לומר ואיך לומר ולא כל הרוצה ליטול את השם יבוא ויטול
לגבי הספרים שמדברים בזה, יש לי הרבה מה לומר, אבל לא מצאתי לגוף טוב אלא שתיקה

מי אמר שצריך למסור דרשות לבחורים בישיבה גדולה על זה? התייעצת עם גדול בתורה שאישר לדרוש בישיבה בנושאים הללו? למיטב ידיעתי ההנהגה בעולם הישיבות לא למסור דרשות בנושאים אלו רק לחזק פה ושם על שמירת העינים וכדו' וגם זה על ידי חכם שיודע מה לומר ואיך לומר ולא כל הרוצה ליטול את השם יבוא ויטול
ובעיקר מה לא לומר.

1737500617485.png

מחד, חד משמעית צריך לדבר ע"ז [שלא יהיה ח"ו תביעה שהסתרנו הכל מתחת לשטיח].
ומאידך, חד משמעית צריך לדעת איך לדבר ע"ז
אסור להתעלם מהנושא, בפרט בדורנו...
מאידך, פעמים רבות שהנזק שיצא מזה, יהיה גדול מהתועלת

לכן יש לדבר ע"ז בצורה מאוזנת, מבוקרת, בניסוח נכון וכו'
ולזה צריך הדרכה נכונה מגדולי הרבנים, המחנכים, והמבינים בתחום.
מרן החזו"א אמר שהעיקר הוא לא לעשות מזה "עסק"...
יש מעט ישיבות מצוינות שמחזקים בנושא זה בימי השובבי"ם... וחבל שכך... ומהם ילמדו וכן יעשו (במתכונת הנ"ל)

לא כדאי להגיב בצורה כ"כ אמוציונלית לפני שהתחלת אפילו בירור קצר.
היה מספיק לשאול - האם התייעצתם עם דעת תורה בנושא והתשובה שהיית מקבל שאנחנו מקבלים הדרכה צמודה ומדברים בזהירות ורק על מה שצריך.
מתגובתך בפורום נראה שאתה מתעסק בחינוך, וכאחד כזה אנא התנהג בהתאם.

תודה רבה לכל מי שענה בצורה עניינית. בע"ה אבדוק את ההמלצות.

לא כדאי להגיב בצורה כ"כ אמוציונלית לפני שהתחלת אפילו בירור קצר.
היה מספיק לשאול - האם התייעצתם עם דעת תורה בנושא והתשובה שהיית מקבל שאנחנו מקבלים הדרכה צמודה ומדברים בזהירות ורק על מה שצריך.
מתגובתך בפורום נראה שאתה מתעסק בחינוך, וכאחד כזה אנא התנהג בהתאם.

תודה רבה לכל מי שענה בצורה עניינית. בע"ה אבדוק את ההמלצות.
אולי נשים את הדברים על השולחן אחת ולתמיד
א אם הייתם מתייעצים עם ת''ח לא היה צריך לשאול כאן איזה ספר מומלץ
ב האמוציות שלי לא קשורות אליך ח''ו אלא למציאות שנוכחתי לראות בעיני שהרבה מאלה שמדברים ע''ז יותר מדאי הם פגומים מן היסוד והנזק שנגרם מהם בסוף אי אפשר לתקן
ג פוק חזי אם מרן רבינו עובדיה היה מדבר ע''ז וכמה, וכן בנו מרן שליט''א שהיה ראש ישיבה שנים רבות, למרות שבידיעה ברורה ליבם היה חם ובוער בעניינים אלה ועיני ראו ואזני שמעו מפיהם לפידים יהלוכו אבל רק לאוזניים שצריכות לשמוע
ד לענ''ד מי שמדבר ע''ז בהכי רגישות וחכמה הוא הרב פולק מאז נדברו, בחוברותיו, בגובה העינים של הבחורי ישיבות ובשפה שלהם
כמובן גם הגה''צ ר' ראובן שרבאני זצ''ל שהיה קודש קדשים האריך בזה בס' דרש בחכמה כמ''ש הרב לא @פשוט שליט''א , אבל כן בהחלט אני עומד על דעתי בתוקף שמי שלא יודע לדבר עדיף שלא ידבר בכלל, וידע שהנזק שהוא יכול לגרום ח''ו יהיה בלתי הפיך וקבל האמת ממי שאמרה

קצת מצחיק שאתה כותב בלי להכיר אותי ובלי להכיר איזה בחורים אני מחזק בנושא ושוב, עם הרבה אמוציות ורגש שכמו שציינת לא קשורים אליי כלל גם לא לנושא המדובר. ייתכן וכדאי לפתוח נושא בו חברי הפורום יביעו את דעתם בנושא עליו אתה כותב - כמו שכבר ראית ישנם כאלו שאינם מסכימים עם דעתך.
הסר דאגה מלבך לא רק לך יש דעת תורה וגדולים שאיתם אפשר להתייעץ בנושאים הללו וב"ה מעולם לא יצאה תקלה על ידינו בנושא זה - להפך. אנא מעט ענווה. מודה לך על ההמלצה בחלק האחרון. בע"ה אבדוק.

קצת מצחיק שאתה כותב בלי להכיר אותי ובלי להכיר איזה בחורים אני מחזק בנושא ושוב, עם הרבה אמוציות ורגש שכמו שציינת לא קשורים אליי כלל גם לא לנושא המדובר. ייתכן וכדאי לפתוח נושא בו חברי הפורום יביעו את דעתם בנושא עליו אתה כותב - כמו שכבר ראית ישנם כאלו שאינם מסכימים עם דעתך.
הסר דאגה מלבך לא רק לך יש דעת תורה וגדולים שאיתם אפשר להתייעץ בנושאים הללו וב"ה מעולם לא יצאה תקלה על ידינו בנושא זה - להפך. אנא מעט ענווה. מודה לך על ההמלצה בחלק האחרון. בע"ה אבדוק.
נשמח לדעת מה הגדולים שאתה מתייעץ איתם אמרו לך בענין!!!

לענ"ד ממעט נסיון, מאוד לחזק את ההצלחות, שהרחוב היום מאוד פרוץ, ואשרי הזוכה לשמור עיניו ולהתגבר על עבירה, כי הציל עצמו ממצב של כמעט אנוס.
וחלילה לומר הדברים שרק מפילים, שאין מועילה תשובה וכו'.
בקיצור: לרומם!
להזכיר ש"ולא תתורו", אינו ייעוד בפני עצמו אלא יש המשך וייעוד, והוא "למען תזכרו... ועשיתם... והייתם קדושים וגו'"

תודה רבה.
בספר לדעת דרכיך מועדים וזמנים יש מאמר ארוך העוסק בנושא זה, וקיבל את הסכמת גדולי ראשי הישיבות (גם הליטאים).

חזור
חלק עליון