כמדומה שבספר על חנוכה (באר החיים) יש חלק על שובביםלרב בידרמן יש על שובבים ?
מי אמר שצריך למסור דרשות לבחורים בישיבה גדולה על זה? התייעצת עם גדול בתורה שאישר לדרוש בישיבה בנושאים הללו? למיטב ידיעתי ההנהגה בעולם הישיבות לא למסור דרשות בנושאים אלו רק לחזק פה ושם על שמירת העינים וכדו' וגם זה על ידי חכם שיודע מה לומר ואיך לומר ולא כל הרוצה ליטול את השם יבוא ויטולמחפש ספר שעוסק בנושאים הנ"ל, דרשות עם מקורות בחז"ל ומעשיות מגדולי ישראל וכו
מיועד לדרשות לבחורים בישיבה גדולה.
תודה רבה.
נ.ב
לרב בידרמן יש על שובבים ?
ובעיקר מה לא לומר.מי אמר שצריך למסור דרשות לבחורים בישיבה גדולה על זה? התייעצת עם גדול בתורה שאישר לדרוש בישיבה בנושאים הללו? למיטב ידיעתי ההנהגה בעולם הישיבות לא למסור דרשות בנושאים אלו רק לחזק פה ושם על שמירת העינים וכדו' וגם זה על ידי חכם שיודע מה לומר ואיך לומר ולא כל הרוצה ליטול את השם יבוא ויטול
לגבי הספרים שמדברים בזה, יש לי הרבה מה לומר, אבל לא מצאתי לגוף טוב אלא שתיקה
מי אמר שצריך למסור דרשות לבחורים בישיבה גדולה על זה? התייעצת עם גדול בתורה שאישר לדרוש בישיבה בנושאים הללו? למיטב ידיעתי ההנהגה בעולם הישיבות לא למסור דרשות בנושאים אלו רק לחזק פה ושם על שמירת העינים וכדו' וגם זה על ידי חכם שיודע מה לומר ואיך לומר ולא כל הרוצה ליטול את השם יבוא ויטול
לא כדאי להגיב בצורה כ"כ אמוציונלית לפני שהתחלת אפילו בירור קצר.מי אמר שצריך למסור דרשות לבחורים בישיבה גדולה על זה? התייעצת עם גדול בתורה שאישר לדרוש בישיבה בנושאים הללו? למיטב ידיעתי ההנהגה בעולם הישיבות לא למסור דרשות בנושאים אלו רק לחזק פה ושם על שמירת העינים וכדו' וגם זה על ידי חכם שיודע מה לומר ואיך לומר ולא כל הרוצה ליטול את השם יבוא ויטול
אולי נשים את הדברים על השולחן אחת ולתמידלא כדאי להגיב בצורה כ"כ אמוציונלית לפני שהתחלת אפילו בירור קצר.
היה מספיק לשאול - האם התייעצתם עם דעת תורה בנושא והתשובה שהיית מקבל שאנחנו מקבלים הדרכה צמודה ומדברים בזהירות ורק על מה שצריך.
מתגובתך בפורום נראה שאתה מתעסק בחינוך, וכאחד כזה אנא התנהג בהתאם.
תודה רבה לכל מי שענה בצורה עניינית. בע"ה אבדוק את ההמלצות.
נשמח לדעת מה הגדולים שאתה מתייעץ איתם אמרו לך בענין!!!קצת מצחיק שאתה כותב בלי להכיר אותי ובלי להכיר איזה בחורים אני מחזק בנושא ושוב, עם הרבה אמוציות ורגש שכמו שציינת לא קשורים אליי כלל גם לא לנושא המדובר. ייתכן וכדאי לפתוח נושא בו חברי הפורום יביעו את דעתם בנושא עליו אתה כותב - כמו שכבר ראית ישנם כאלו שאינם מסכימים עם דעתך.
הסר דאגה מלבך לא רק לך יש דעת תורה וגדולים שאיתם אפשר להתייעץ בנושאים הללו וב"ה מעולם לא יצאה תקלה על ידינו בנושא זה - להפך. אנא מעט ענווה. מודה לך על ההמלצה בחלק האחרון. בע"ה אבדוק.
בספר לדעת דרכיך מועדים וזמנים יש מאמר ארוך העוסק בנושא זה, וקיבל את הסכמת גדולי ראשי הישיבות (גם הליטאים).מחפש ספר שעוסק בנושאים הנ"ל, דרשות עם מקורות בחז"ל ומעשיות מגדולי ישראל וכו
מיועד לדרשות לבחורים בישיבה גדולה.
תודה רבה.