• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

רבי משה שפירא זצ''ל

בניהו שמש

Active member
חשוב לי לדעת, האם מישהו ידע/שמע שהיה איזשהו קשר מכתבים פגישות וכדו' בין מרן הרב עובדיה זצ''ל, לבין הגר''מ שפירא זצ''ל מבית וגן (לא רמ''ש שהיה ראש ישיבה באחת הישיבות הליטיות - אינני זוכר איזה, אלא רמ''ש שהיה בעל מחשבה, היה גאון עולם)
למישהו יש סרטונים, מכתבים, סיפורים, שמועות, מקורות,וכדו'?

אני מאמן שלא היה קשר.
רבי משה היה יותר עסוק במחשבה ובקבלה, פחות בהלכה, הגם שבלימוד הוא היה גאון עולם, יש לו ספרים נפלאים על חולין ועל משניות כלים [אם איני טועה], אך לא נראה לי שעסק בהלכה.

חשוב לי לדעת, האם מישהו ידע/שמע שהיה איזשהו קשר מכתבים פגישות וכדו' בין מרן הרב עובדיה זצ''ל, לבין הגר''מ שפירא זצ''ל מבית וגן (לא רמ''ש שהיה ראש ישיבה באחת הישיבות הליטיות - אינני זוכר איזה, אלא רמ''ש שהיה בעל מחשבה, היה גאון עולם)
אתה מתכון הגרמ''ש ולא הגרמש''ש.

מו'ר רב היח'ס שליט'א קורא לו מורי ורבי בסוף ספריו ב "לזכרון בהיכל ה'"
שולמית בת מו'ר הג'ר משה שפירא זצוק'ל
זה פשוט לא יאומן, אמר לי תלמידו הגאון רבי רפאל יפעי שליט"א ר"מ בישיבות מבקשי תורה, כי רוב ראשי הישיבות בדור הם תלמידיו, היו לו כמה שיעודים שבועיים לרבנים וראשי ישיבות.
מה שידוע לי, הם:
הגאון רבי אליהו ציון סופר זצ"ל.
ויבדל"א:
הגאון רבי אליעזר סילבר ראש ישיבת דרך חכמה.
הגאון רבי מנשה תופיק אביעזרי ראש ישיבת באר יצחק טלז סטון.

יבואו היודעים ויוסיפו עוד.

אני מאמן שלא היה קשר.
רבי משה היה יותר עסוק במחשבה ובקבלה, פחות בהלכה, הגם שבלימוד הוא היה גאון עולם, יש לו ספרים נפלאים על חולין ועל משניות כלים [אם איני טועה], אך לא נראה לי שעסק בהלכה.
בגלל זה שאלתי, מי יודע האם היה כזה קשר בכלל ?

נערך לאחרונה:
אני התפעלתי שראיתי הסרטה של הגרמ''ד הלוי מדבר על הרב זצ''ל
היה גאון מופלא, בכל חלקי התורה, משהוא נדיר.
מו'ר רב היח'ס שליט'א קורא לו מורי ורבי בסוף ספריו ב "לזכרון בהיכל ה'"
שולמית בת מו'ר הג'ר משה שפירא זצוק'ל
זה פשוט לא יאומן, אמר לי תלמידו הגאון רבי רפאל יפעי שליט"א ר"מ בישיבות מבקשי תורה, כי רוב ראשי הישיבות בדור הם תלמידיו, היו לו כמה שיעודים שבועיים לרבנים וראשי ישיבות.
מה שידוע לי, הם:
ויבדל"א:

יבואו היודעים ויוסיפו עוד.
אפשר להבין איך כל זה קשור לשאלת פותח האשכול???

מה שידוע לי, הם:
ויבדל"א:

יבואו היודעים וי

זכיתי בעניי להיות מלוקחי שמעו של ר' משה זצוק"ל בעצמו, וכן תלמיד של תלמידיו המובהקים, ר' דוד כהן ראש ישיבת חברון הוא ג"כ אחד מתלמידיו, נתן עליו הספד מבהיל נמצא בקול הלשון.
ולעניינינו, מידיעה ברורה, לר' משה היה קשר טוב ואמיץ עם מרן זצוק"ל, התבטא על מרן ביטויים מבהילים, עלה למרן כמה וכמה פעמים בעיקר להיוועץ בו בדיני עגונות. יש כל מיני סיפורים ששמעתי מכלי ראשון, בהזדמנות בעז"ה.

ספר אביר הרועים בית מידות עמ' 180 וז"ל:
ושמעתי מפי מגידי אמת, שבאחד משיעוריו של הגאון המקובל רבי משה שפירא זצ"ל, עלה שמו של הרב א"ז. ניצל אחד התלמידים את ההזדמנות ושאל, איך יש להתייחס באופן כללי להרב עובדיה יוסף? הרצינו פניו של רבי משה והשיב בהאי לישנא, שמע היטב, אם יש מישהו בדור הזה שאנו מחוייבים בכבודו, זה הרב עובדיה יוסף כי אין כמוהו, ע"כ.
ובהערה קל"ג שם: אחר פטירת הרב א"ז, ביקש הגאון רבי משה שפירא ז"ל ממקורבו ידידי הרב אהרן דהאן שליט"א שיקנה עבורו ספרי יביע אומר. ובמשך ימים רבים ישב הגאון ועסק בספרי יביע אומר.

ספר אביר הרועים בית מידות עמ' 180 וז"ל:
ושמעתי מפי מגידי אמת, שבאחד משיעוריו של הגאון המקובל רבי משה שפירא זצ"ל, עלה שמו של הרב א"ז. ניצל אחד התלמידים את ההזדמנות ושאל, איך יש להתייחס באופן כללי להרב עובדיה יוסף? הרצינו פניו של רבי משה והשיב בהאי לישנא, שמע היטב, אם יש מישהו בדור הזה שאנו מחוייבים בכבודו, זה הרב עובדיה יוסף כי אין כמוהו, ע"כ.
ובהערה קל"ג שם: אחר פטירת הרב א"ז, ביקש הגאון רבי משה שפירא ז"ל ממקורבו ידידי הרב אהרן דהאן שליט"א שיקנה עבורו ספרי יביע אומר. ובמשך ימים רבים ישב הגאון ועסק בספרי יביע אומר.
מי זה הרב א"ז ?

חזור
חלק עליון