• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • הודפס מחדש ע"י 'המרכז למורשת מרן' הספר "ילקוט יוסף - פורים משולש", עם מגילת אסתר בתוספת ביאורים ממנהיג הדור מרן הראש"ל שליט"א. מחיר מיוחד לזיכוי הרבים: 15 ש"ח בלבד. >> לרכישה ישירה באתר לחצו כאן

דרמה!! בחור ישיבה נעצר כעריק! האם מרן מנהיג הדור שליט"א קורא לצאת להפגנות ענק

תרשה לי לחלוק עליך ר' יצחק:

בלי חיילים לא היה מדינה, אין חולק על דבר פשוט שכזה. מרן זצ"ל צווח את זה שנים בשיעורים. הדיון ע בחורי שייבה הוא דיון אחר, שהלומדים יפטרו מגיוס, אבל מכאן להסיק מסקנא שללא חיילים היה אפשר להסתדר.
הן אמת שהמערכת בישראל מעוותת, השמאל הדיקטטורי שולט במדינה, אבל אין זה אומר שללא חיילים היינו מצליחים להתמודד. תחשוב בשמחת תורה (ללא קשר למחדל, אלא לבסוף) ללא חיילים, איך היו הודפים את מחבלי החאמס? איך היו נכנסים לעזה?
לכן הנני להבהיר שחיילנו הם אלו ששומרים עלינו. הדיון על בחורי ישיבה זה נתון לוויכוח, בין מגזרים שונים, אינני נכנס לזה, אבל להעמיד את הדברים הנכונים כתבתי.
**
ר' יצחק - אמצע זמן חורף - זה הזמן לטייל? אתה מטייל באמצע הזמן? רבינו יצחק רצה לבטל את בין הזמנים, אז ק"ו בנידון זה... ובפרט שהדבר גורם לחילול השם. אתמהמה על כבודו.
@משה דדון היקר אין בדעתי להתווכח בענין הזה בפרט שנקודת המוצא של שנינו שונה ואין טעם וסיכוי לנסות לשנות את הדעות
אין חולק שאנו חייבים הכרת הטוב לחיילי ישראל, אבל יש כמה נקודות שמי שרוצה להתעלם מהם מתעלם [כמו כב' שהבין טוב מאוד על מה אני מדבר] ומי שיודע משתדל לא לדבר כדי לא לקטרג ח"ו, כך שאם אני יאמר שהרבה חיילים נפטרים בגלל הטיפשות של המפקדים זה לא יהיה טעות, והנה רק הערב פרסמו שהערבים בעזה התחילו עוד הפעם להתגרות בחיילים בגלל שהם יודעים שלא יפתחו עליהם באש, ולמרבה הבושה אפילו אלו שכלואים אצלינו מעיזים לחלל את כבוד הסוהרות שם, ועל אחת כמה וכמה עוד תופעות מבישות שקיימות בהסכמה ובשתיקה כאילו זה נורמה [ואם היית פעם במחנה צבאי תבין על מה אני מדבר], ומה נעשה שהציבור הדתי לאומי שחושב שזה מצות עשה דאורייתא להתגייס מתעלם מכל הבעיות שיש מסביב והעיקר להתגייס, וזה אפילו שהם מקבלים יריקות בפרצוף פעם אחר פעם, וללא ספק אם גם הציבור הנכבד הזה היה עומד על שלו ומסרב להתגייס בתוקף עד שיסדרו את הבעיות הרוחניות שיש בצבא לא היה היום כזה שנאה נגד החרדים בתחום הזה
לגבי הטיול, כן אני עומד על דעתי שהבחורים יצאו לטייל אם זה מה שיתן להם כוח לחזור ללמוד במרץ, וזה לא קשור בכלל למה שיש שרצו לבטל את בין הזמנים אם בכלל רצו, שבוודאי צריך להחליף כח ולא צריך להיות בת יענה כי אדרבא הטיול שעושים הבחורים זה חלק מהעבודת ה' שלהם ומהלימוד, וזה מה שמגן על המדינה גם כן!
ודי בדברי אלו כי ב"ה דעותי מוצקות כראי ודיברתי בצורה ברורה ואין זמני בידי להתווכח ללא תועלת

ואצל חזקיהו המלך שצבא שלם עמד מחוץ לירושלים, הוא הורה ״בטעות״ לכל העם לאכול את הפסח וללכת לישון בבטחה?
הדור שלנו כמו שלו? כל עמ"י יושבים ועוסקים בתורה? לא. במצב של הדור אנחנו צריכים את החיילם
השוואות מהסיפורים מהתנ״ך גם לא תואמים למציאות זמנינו,
כל מילה..
הצבא שלהם היה מורכב בדווקא מת״ח.
ויתרה מזו נראה שלא הבנת את דבריי. לא אמרתי שלא צריך חיילים כלל ועיקר. אך ודאי שאם היה המצב שכל עם ישראל היו ספונים על התורה, ייתכן שהטבח הנורא לא היה בא עלינו.
אז על זה אנחנו מסכימים
(אני לא מאלו ש״מתנבא״ על הסיבות שהביאו לטבח, אך הם (החמאס) בעצמם הודו שהם ראו את המחלוקות הנוראות ששרר בארץ, וזה דירבן אותם למבצע)
זה לא דרבן אותם על עצם הטבח אלא על זמנו.

@משה דדון היקר אין בדעתי להתווכח בענין הזה בפרט שנקודת המוצא של שנינו שונה ואין טעם וסיכוי לנסות לשנות את הדעות
אין חולק שאנו חייבים הכרת הטוב לחיילי ישראל, אבל יש כמה נקודות שמי שרוצה להתעלם מהם מתעלם [כמו כב' שהבין טוב מאוד על מה אני מדבר] ומי שיודע משתדל לא לדבר כדי לא לקטרג ח"ו, כך שאם אני יאמר שהרבה חיילים נפטרים בגלל הטיפשות של המפקדים זה לא יהיה טעות, והנה רק הערב פרסמו שהערבים בעזה התחילו עוד הפעם להתגרות בחיילים בגלל שהם יודעים שלא יפתחו עליהם באש,
אז לעדכן אותך, פתחו עליהם באש והרגו בהם כמה ופצעו עוד יותר
ולמרבה הבושה אפילו אלו שכלואים אצלינו מעיזים לחלל את כבוד הסוהרות שם, ועל אחת כמה וכמה עוד תופעות מבישות שקיימות בהסכמה ובשתיקה כאילו זה נורמה [ואם היית פעם במחנה צבאי תבין על מה אני מדבר], ומה נעשה שהציבור הדתי לאומי שחושב שזה מצות עשה דאורייתא להתגייס מתעלם מכל הבעיות שיש מסביב והעיקר להתגייס, וזה אפילו שהם מקבלים יריקות בפרצוף פעם אחר פעם, וללא ספק אם גם הציבור הנכבד הזה היה עומד על שלו ומסרב להתגייס בתוקף עד שיסדרו את הבעיות הרוחניות שיש בצבא לא היה היום כזה שנאה נגד החרדים בתחום הזה
הייתה והייתה. היא לא קשורה בגיוס.
לגבי הטיול, כן אני עומד על דעתי שהבחורים יצאו לטייל אם זה מה שיתן להם כוח לחזור ללמוד במרץ, וזה לא קשור בכלל למה שיש שרצו לבטל את בין הזמנים אם בכלל רצו, שבוודאי צריך להחליף כח ולא צריך להיות בת יענה כי אדרבא הטיול שעושים הבחורים זה חלק מהעבודת ה' שלהם ומהלימוד, וזה מה שמגן על המדינה גם כן!
שיטה מעניינת. כל בחור יעשה את זמניו ובין זמניו כרצונו וחסל סדר עולם הישיבות. ה"י.
ודי בדברי אלו כי ב"ה דעותי מוצקות כראי ודיברתי בצורה ברורה ואין זמני בידי להתווכח ללא תועלת
והוא הדין לכותב השורות.

עכשיו פורסם על האסון שהיה בסוף שבוע שעבר בגבול עזה שנפל מנוף והרג 2 חיילים ופצע עוד 8, שאחד החיילים מגולני אמר למפקד שהמנוף רופף והוא לא יחזיק מעמד ברוחות, אבל המפקד זלזל בו ונפנף אותו
בלוויה עמד ראש הישיבה ובכה איזה בחור טהור איך הוא היה אוהב ללמוד וכו', סליחה אדוני ראש הישיבה אולי אתה הרוצח שלו?! למה שלחת את הבחור הטהור הזה לצבא שאתה יודע איזה מפקדים יהירים יש בו, הרי זה לא פעם ראשונה שאנחנו רואים את היהירות שלהם והזלזול בהתרעות של הפיקודים הנמוכים (ויעידו התצפיתניות ועוד הרבה שמשתיקים אותם), האם אתה יכול לומר בלב נקי ידי לא שפכו את הדם הזה בגלל המצווה שאתם המצאתם לעצמכם שחייבים להתגייס לצה''ל, לא חבל על בחור שיכל להיות ת''ח שכעת הוא קבור באדמה?!
צודקים רבני החרדים שלא מתרגשים מכל הדמגוגיה של נשיאה בנטל וכניסה תחת האלונקה, אנחנו לא נשלח את הבחורים שלנו כצאן לטבח יובל לצבא שראשיו חסרי דעת ואי אפשר לתת בהם אמון.

בלוויה עמד ראש הישיבה ובכה איזה בחור טהור איך הוא היה אוהב ללמוד וכו', סליחה אדוני ראש הישיבה אולי אתה הרוצח שלו?!
סליחה אני לא בא להצדיק את הראש ישיבה ששלח את הבחור המסכן לצבא, אבל בתור מאמינים בני מאמינים, אנו צריכים להאמין כי כל דבר שבא על האדם הכל מדוד ומושגח בהשגחה פרטית. אם לא היה נופל עליו מנוף בצבא, היה נופל במדרגות. או חלילה משהו אחר. זה שהיה התרשלות לא בא בגלל טיפשות של המפקד, אלא כי יש כאן חשבונות שמים שאולי אנחנו לא מבינים. (ויתכן שגם וגם)
ייתכן כי בחשבונות שמיים אכן בגלל שנכנס לצבא וייתכן שהדרדר ברוחניות, והחטא הוא הגורם, אך לבוא ולהאשים את הראש ישיבה ברצח, צריך מלהזהר מלומר.

זה לא דרבן אותם על עצם הטבח אלא על זמנו.
מדרש מפורש שמביא הח״ח בספריו, כשעם ישראל היו במחלוקת בימי דוד המע״ה, היה מלחמה על עם ישראל. כשעם ישראל היו באחדות בימי המלכים הרשעים, הם נשמרו.

עריכה:
הנה כמה מקומות שדיבר בזה הח״ח בשמירת הלשון:

1. וּגְדוֹלָה הַזְּכוּת שֶׁל הָאָדָם, שֶׁאֵינוֹ מְקַבֵּל לָשׁוֹן הָרָע אֲפִלּוּ עַל סְתַם אָדָם מִיִּשְׂרָאֵל, וְכָל שֶׁכֵּן אִם סִפְּרוּ לוֹ עַל אָדָם חָשׁוּב, שֶׁיִּזָּהֵר מִלְּקַבֵּל עָלָיו, וּזְכוּתוֹ יוֹתֵר גְּדוֹלָה עֲבוּר זֶה, וְכִדְאִיתָא בְּתָנָא דְּבֵי אֵלִיָּהוּ חֵלֶק ב' פֶּרֶק ז' וְזֶה לְשׁוֹנוֹ: וְכֵן בְּמִדַּת הַטּוֹב, כְּשֶׁאָדָם עוֹשֶׂה קוֹנְסִין עָלָיו טוֹבָה עַד ד' דוֹרוֹת, שֶׁנֶּאֱמַר וְגוֹ' אָמְרוּ עָלָיו עַל יָרָבְעָם בֶּן יוֹאָשׁ, שֶׁהוּא הָיָה בֶּן אָדָם שֶׁהָיָה נוֹהֵג כָּבוֹד בַּנְּבִיאִים, לָכֵן אוֹתָן הָעַמִּים, מַה שֶּׁלֹּא מָסַר הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא בְּיַד יְהוֹשֻׁעַ בֶּן נוּן וְלֹא בְּיַד דָּוִד מֶלֶךְ יִשְׂרָאֵל, מָסַר הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא בְּיַד יָרָבְעָם בֶּן יוֹאָשׁ, שֶׁנֶּאֱמַר {מלכים ב' י''ד כ''ה}: ''הוּא הֵשִׁיב אֶת גְּבוּל יִשְׂרָאֵל מִלְּבֹא חֲמָת עַד יָם הָעֲרָבָה'' וְגוֹ', וְכִי מַה טִּיבוֹ שֶׁל יָרָבְעָם בֶּן יוֹאָשׁ שֶׁהוּא הֵשִּׁיב אֶת גְּבוּל יִשְׂרָאֵל וַהֲלֹא הָיָה עוֹבֵד עֲבוֹדָה זָרָה? אֶלָּא מִשּׁוּם שֶׁלֹּא קִבֵּל לָשׁוֹן הָרָע עַל עָמוֹס, שֶׁנֶּאֱמַר וְגוֹ' לְכָךְ נֶאֱמַר: ''הוּא הֵשִׁיב אֶת גְּבוּל יִשְׂרָאֵל'' וְגוֹ', מִכָּאן אָמְרוּ: מְגַלְגְּלִין זְכוּת עַל יְדֵי זַכַּאי וְחוֹבָה עַל יְדֵי חַיָּב. וְכֵן בַּמִּדָּה הַזֹּאת הוּא נוֹהֵג בְּכָל יִשְׂרָאֵל בְּכָל מְקוֹמוֹת מוֹשְׁבוֹתָם וּבְכָל הָעוֹבְדֵי כּוֹכָבִים וּמַזָּלוֹת וּבְכָל מִשְׁפְּחוֹת הָאֲדָמָה, עַד כָּאן לְשׁוֹנוֹ.

2. [וּכְמוֹ שֶׁאָמְרוּ חֲזַ''ל {ויקרא רבה כ''ו}: דּוֹרוֹ שֶׁל אַחְאָב, אַף שֶׁהָיָה בְּיָדָם עֲוֹן עֲבוֹדָה זָרָה, הָיוּ יוֹרְדִין לְמִלְחָמָה וְנוֹצְחִין, מִפְּנֵי שֶׁלֹּא הָיָה בָּהֶן דֵּלָטוֹרְיָא. דּוֹרוֹ שֶׁל דָּוִד, וְהַיְנוּ בִּימֵי שָׁאוּל, אַף שֶׁהָיָה בָּהֶן תִּינוֹקוֹת, שֶׁהָיוּ יוֹדְעִין מ''ט פָּנִים לַתּוֹרָה, הָיוּ יוֹרְדִין לְמִלְחָמָה וְנוֹפְלִין, מִפְּנֵי שֶׁהָיָה בָּהֶן דֵּלָטוֹרְיָא]

נערך לאחרונה:
מדרש מפורש שמביא הח״ח בספריו, כשעם ישראל היו במחלוקת בימי דוד המע״ה, היה מלחמה על עם ישראל. כשעם ישראל היו באחדות בימי המלכים הרשעים, הם נשמרו.

עריכה:
הנה כמה מקומות שדיבר בזה הח״ח בשמירת הלשון:

1. וּגְדוֹלָה הַזְּכוּת שֶׁל הָאָדָם, שֶׁאֵינוֹ מְקַבֵּל לָשׁוֹן הָרָע אֲפִלּוּ עַל סְתַם אָדָם מִיִּשְׂרָאֵל, וְכָל שֶׁכֵּן אִם סִפְּרוּ לוֹ עַל אָדָם חָשׁוּב, שֶׁיִּזָּהֵר מִלְּקַבֵּל עָלָיו, וּזְכוּתוֹ יוֹתֵר גְּדוֹלָה עֲבוּר זֶה, וְכִדְאִיתָא בְּתָנָא דְּבֵי אֵלִיָּהוּ חֵלֶק ב' פֶּרֶק ז' וְזֶה לְשׁוֹנוֹ: וְכֵן בְּמִדַּת הַטּוֹב, כְּשֶׁאָדָם עוֹשֶׂה קוֹנְסִין עָלָיו טוֹבָה עַד ד' דוֹרוֹת, שֶׁנֶּאֱמַר וְגוֹ' אָמְרוּ עָלָיו עַל יָרָבְעָם בֶּן יוֹאָשׁ, שֶׁהוּא הָיָה בֶּן אָדָם שֶׁהָיָה נוֹהֵג כָּבוֹד בַּנְּבִיאִים, לָכֵן אוֹתָן הָעַמִּים, מַה שֶּׁלֹּא מָסַר הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא בְּיַד יְהוֹשֻׁעַ בֶּן נוּן וְלֹא בְּיַד דָּוִד מֶלֶךְ יִשְׂרָאֵל, מָסַר הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא בְּיַד יָרָבְעָם בֶּן יוֹאָשׁ, שֶׁנֶּאֱמַר {מלכים ב' י''ד כ''ה}: ''הוּא הֵשִׁיב אֶת גְּבוּל יִשְׂרָאֵל מִלְּבֹא חֲמָת עַד יָם הָעֲרָבָה'' וְגוֹ', וְכִי מַה טִּיבוֹ שֶׁל יָרָבְעָם בֶּן יוֹאָשׁ שֶׁהוּא הֵשִּׁיב אֶת גְּבוּל יִשְׂרָאֵל וַהֲלֹא הָיָה עוֹבֵד עֲבוֹדָה זָרָה? אֶלָּא מִשּׁוּם שֶׁלֹּא קִבֵּל לָשׁוֹן הָרָע עַל עָמוֹס, שֶׁנֶּאֱמַר וְגוֹ' לְכָךְ נֶאֱמַר: ''הוּא הֵשִׁיב אֶת גְּבוּל יִשְׂרָאֵל'' וְגוֹ', מִכָּאן אָמְרוּ: מְגַלְגְּלִין זְכוּת עַל יְדֵי זַכַּאי וְחוֹבָה עַל יְדֵי חַיָּב. וְכֵן בַּמִּדָּה הַזֹּאת הוּא נוֹהֵג בְּכָל יִשְׂרָאֵל בְּכָל מְקוֹמוֹת מוֹשְׁבוֹתָם וּבְכָל הָעוֹבְדֵי כּוֹכָבִים וּמַזָּלוֹת וּבְכָל מִשְׁפְּחוֹת הָאֲדָמָה, עַד כָּאן לְשׁוֹנוֹ.

2. [וּכְמוֹ שֶׁאָמְרוּ חֲזַ''ל {ויקרא רבה כ''ו}: דּוֹרוֹ שֶׁל אַחְאָב, אַף שֶׁהָיָה בְּיָדָם עֲוֹן עֲבוֹדָה זָרָה, הָיוּ יוֹרְדִין לְמִלְחָמָה וְנוֹצְחִין, מִפְּנֵי שֶׁלֹּא הָיָה בָּהֶן דֵּלָטוֹרְיָא. דּוֹרוֹ שֶׁל דָּוִד, וְהַיְנוּ בִּימֵי שָׁאוּל, אַף שֶׁהָיָה בָּהֶן תִּינוֹקוֹת, שֶׁהָיוּ יוֹדְעִין מ''ט פָּנִים לַתּוֹרָה, הָיוּ יוֹרְדִין לְמִלְחָמָה וְנוֹפְלִין, מִפְּנֵי שֶׁהָיָה בָּהֶן דֵּלָטוֹרְיָא]
א. אני דברתי בתפיסת החמאס, הם תכננו את הטבח הזה שנים עוד הרבה לפינ הרפורמה, כידוע וכפי שפורסם.
ב. אתה מכיר תקופה במאות שנים האחרונות+ שלא הייתה מחלוקת בעם ישראל? אם תעדכן.

א. אני דברתי בתפיסת החמאס, הם תכננו את הטבח הזה שנים עוד הרבה לפינ הרפורמה, כידוע וכפי שפורסם.
ב. אתה מכיר תקופה במאות שנים האחרונות+ שלא הייתה מחלוקת בעם ישראל? אם תעדכן.
הדברים שלי באים יותר על רקע ״רעש הגיוס״ שהתחיל כחצי שנה לערך אחרי תחילת המלחמה.
בתחילת המלחמה היה, אפשר לומר בעדינות, מעין ״אחדות״ בין הציבור החרדי לחילוני. הרבה אנשים מהציבור הנ״ל התחיל להתחזק, במיוחד לאור הגיוס המרובה של הציבור החרדי לסייע לחיילי צה״ל. אמהמה, יש אנשים בארץ שלא אוהבים את ה״הדתה״ בארץ, ושונאים את החרדים והדת בדמם ובנפשם, ולכן היה להם כ״כ חשוב להתחיל להעיר על כך שחרדים לא מתגייסים, מה שלא רק הוביל לביטול האחדות הנ״ל, אלא גם שבג״צ במהלך שערורייתי במיוחד לבטל את התקציבים של הישיבות. משם המלחמה התחילה להדרדר הרבה יותר.
וזה ביאור דבריי בנושא הכא.

הדברים שלי באים יותר על רקע ״רעש הגיוס״ שהתחיל כחצי שנה לערך אחרי תחילת המלחמה.
בתחילת המלחמה היה, אפשר לומר בעדינות, מעין ״אחדות״ בין הציבור החרדי לחילוני. הרבה אנשים מהציבור הנ״ל התחיל להתחזק, במיוחד לאור הגיוס המרובה של הציבור החרדי לסייע לחיילי צה״ל. אמהמה, יש אנשים בארץ שלא אוהבים את ה״הדתה״ בארץ, ושונאים את החרדים והדת בדמם ובנפשם, ולכן היה להם כ״כ חשוב להתחיל להעיר על כך שחרדים לא מתגייסים, מה שלא רק הוביל לביטול האחדות הנ״ל, אלא גם שבג״צ במהלך שערורייתי במיוחד לבטל את התקציבים של הישיבות. משם המלחמה התחילה להדרדר הרבה יותר.
וזה ביאור דבריי בנושא הכא.
אז אתה טוען שמה שנאמר עם דוד ואחאב הכוונה על מחלוקת ספציפית? אך לא כך מובן מהכתוב.
אגב על מה אתה מסתמך שאתה אומר המלחמה התחילה להדרדר? אתה מדבר על המלחמה הנוכחית או על משהו מארץ עלומה שלא שמענו עליו?

סליחה אני לא בא להצדיק את הראש ישיבה ששלח את הבחור המסכן לצבא, אבל בתור מאמינים בני מאמינים, אנו צריכים להאמין כי כל דבר שבא על האדם הכל מדוד ומושגח בהשגחה פרטית. אם לא היה נופל עליו מנוף בצבא, היה נופל במדרגות. או חלילה משהו אחר. זה שהיה התרשלות לא בא בגלל טיפשות של המפקד, אלא כי יש כאן חשבונות שמים שאולי אנחנו לא מבינים. (ויתכן שגם וגם)
ייתכן כי בחשבונות שמיים אכן בגלל שנכנס לצבא וייתכן שהדרדר ברוחניות, והחטא הוא הגורם, אך לבוא ולהאשים את הראש ישיבה ברצח, צריך מלהזהר מלומר.
להזכירך יש מצוה בתורה לא תעמוד על דם רעך, ואל תגיד אם עכשיו אני יציל אותו הוא עוד שניה יפול במדרגות
אם יבוא אלי בחור ויגיד לי אני הולך לקפוץ בג'ילבון או לצוד שיטפונות בנגב אני יקשור לו את הידים והרגלים ולא יתן לו ללכת
אבא אחראי על בניו שלא יבואו לידי סכנה, וראש ישיבה אחראי על תלמידיו, וכבר היה ראש ישיבה אחת של הסדר משדרות נראה לי שהכה על חטא ואמר במפורש שהוא מרגיש חסר אחריות ששלח את תלמידיו לצבא
ורק שיהיה ברור לפעמים יש לי ביקורת יותר נוקבת על הראשי ישיבות והמשגיחים שלנו שמסלקים בחורים ולדעתי מגיע להם תוארים הרבה יותר קשים, רק שאני משתדל לשתוק מסיבות ידועות, ולכן כמעט לא כותב כלום בנושא הזה כאן אפילו במקום שיש לי הרבה מה לומר

הדור שלנו כמו שלו? כל עמ"י יושבים ועוסקים בתורה? לא. במצב של הדור אנחנו צריכים את החיילם
ידידי ה @נאמן למרן! הקשב נא לדברי עד תומם!!

יש פסוק מפורש בתורה "ולא יראה בך ערות דבר ושב מאחריך"
זה לא סיפור או מעשה, אלא הוראת התורה מפורשות!

היעלה על הדעת שבמקום שאין יותר ממנו "יראה בך ערות דבר" שהוא הצבא המטונף ביותר בעולם בעניינים הללו (וישראל כשיורדין- יורדין עד התהום) תהיה לנו שמירה והגנה ועד כדי לבא ולומר שאנחנו צריכים אותם?
נכון, כשכל עם ישראל ישב ועסק בתורה- היו ניסים הרבה יותר גדולים, אבל ניתן לומר שהניסים נעלמו לגמרי אפ' שיש כה רבים שיושבים ולומדים?

אם זה אכן ככה- זה רק בגלל ה"שב מאחריך" כי ככה התורה"ק מעידה בעצמה! לא אני! התורה!!!!
אז אנו צריכים אותם?

איך יתכן כדבר הזה?

וחוץ מזה! אם רק ל"ו צדיקים שיש בכל דור- מגנים על הדור כולו, אז כשיש לומדי תורה- לא ק"ו הוא?
יתרה על כך! גם בדורו של חזקיהו- היה את שכנא וסיעתו שחלקו על חזקיהו בגלל חוסר ההיגיון שבמעשה חזקיהו ורק לבסוף הוכח עם מי הצדק היה...

היעלה על הדעת שבמקום שאין יותר ממנו "יראה בך ערות דבר" שהוא הצבא המטונף ביותר בעולם בעניינים הללו (וישראל כשיורדין- יורדין עד התהום) תהיה לנו שמירה והגנה ועד כדי לבא ולומר שאנחנו צריכים אותם?
נכון, כשכל עם ישראל ישב ועסק בתורה- היו ניסים הרבה יותר גדולים, אבל ניתן לומר שהניסים נעלמו לגמרי אפ' שיש כה רבים שיושבים ולומדים?

אם זה אכן ככה- זה רק בגלל ה"שב מאחריך" כי ככה התורה"ק מעידה בעצמה! לא אני! התורה!!!!
כן אמר המקובל הגר"י עדס שליט"א, שלכן זה קרה, בגלל ולא יראה וכו'. והאריך בזה רבות ונצורות.

ידידי ה @נאמן למרן! הקשב נא לדברי עד תומם!!

אז אנו צריכים אותם?

איך יתכן כדבר הזה?
א. אתה בהחלט צריך את המדינה ואת החיילים. בלעדיהם היית עכשיו יושב במרתף עם שקי חול בחלון וקורא תהילים שהפורעים הערבים לא יבחינו בך.
ב. זה לא סותר בכלל שיש עליהם המון בקורת, ואני לא חושב לרגע שזה הוא הצבא האידאלי למדינה יהודית.
ג. זה גם לא סותר בכלל שהעברות מרעות לעולם ושעברה אחת מטה את הכף ואת העולם כולו לכף חובה ועוד.
וחוץ מזה! אם רק ל"ו צדיקים שיש בכל דור- מגנים על הדור כולו, אז כשיש לומדי תורה- לא ק"ו הוא?
יתרה על כך! גם בדורו של חזקיהו- היה את שכנא וסיעתו שחלקו על חזקיהו בגלל חוסר ההיגיון שבמעשה חזקיהו ורק לבסוף הוכח עם מי הצדק היה...
אז מרן וכל הגדולים הם שכנא וסיעתו שחולקים עליך שליט"א ירום הודו?
איזה עוד רב אתה צריך שישכנע אותך ויסביר לך שצריך הרבה הכרת הטוב לחיילים?

אז מרן וכל הגדולים הם שכנא וסיעתו שחולקים עליך שליט"א ירום הודו?
איזה עוד רב אתה צריך שישכנע אותך ויסביר לך שצריך הרבה הכרת הטוב לחיילים?
צדיק,
קיפחת את מה שלא כתבתי לכבודך בפומבי כדי שלא לביישך שדברך סותרים כליל את מרן כדי להציג את דברי מרן כראיה להיפך דעתו!?!
וכי אני אינני סובר שצריך הכרת הטוב למי שבדרך הטבע מבין שעושה את מה שהוא צריך לעשות למעני?! ובפרט כאשר הדברים נשמעים להם ובמצבים רבים- הציבור שאויב לתורה חייב להירתע מלהטיל דופי!?
ומה זה קשור ונוגע לדברי?
מצאת ראיה:geek:...

נערך לאחרונה:
א. אתה בהחלט צריך את המדינה ואת החיילים. בלעדיהם היית עכשיו יושב במרתף עם שקי חול בחלון וקורא תהילים שהפורעים הערבים לא יבחינו בך.
שכחת שבג'נין יש ערבים מסוכנים לא פחות?
אם לא היה את עזה- היה את ג'נין! האמן לי!
ובלעדי הצבא- הערבים שבעזה היו רגועים לחלוטין!
שמעתי מעסיק אומר לסודני: אתה יודע? מה שקרה בשמחת תורה זה היה לחרדים!
והנה הסודני הגוי אומר למעסיק שלו; מה שקרה בשמחת תורה זה היה לחרדים שהתקלקלו, הם עשו שירים ורמקולים בשבת ועוד עברות שאסור לעשות, אז ה' עשה להם ככה.
רעשתי: הסודני מבין את זה יותר מהמעסיק שלו? מי יודע כמה גויים צוחקים על מי שחושב לא ככה!
ואם אתה מאמין אמיתי בביאת המשיח- תאמין שבלי תועבות של צבא אז לא שהיית עם שקי חול, אלא היית במצב שונה לחלוטין!
מסתבר שאף סבותיך הם מארצות המזרח וחיו בין ערבים משך כל הגלות וקיבלו "חכם באשי" מהמלך התורכי כדי שיסדר מריבות וסכסוכים אפ' בין יהודי לגוי!
מה קרה פתאום? עשה טובה.

נערך לאחרונה:
צדיק,
קיפחת את מה שלא כתבתי לכבודך בפומבי כדי שלא לביישך שדברך סותרים כליל את מרן כדי להציג את דברי מרן כראיה להיפך דעתו!?!
וכי אני אינני סובר שצריך הכרת הטוב למי שבדרך הטבע מבין שעושה את מה שהוא צריך לעשות למעני?! ובפרט כאשר הדברים נשמעים להם ובמצבים רבים- הציבור שאויב לתורה חייב להירתע מלהטיל דופי!?
ומה זה קשור ונוגע לדברי?
מצאת ראיה:geek:...
לא יודע איזה מרן יש לך, אבל גם מרן זצ"ל וגם בנו אחריו מברכים אותם ומבקרים אצלם ומחזקים אותם ומדברים על הכרת הטוב להם. בפומבי ובצנעה. ואלו דברים פשוטים.
שכחת שבג'נין יש ערבים מסוכנים לא פחות?
אם לא היה את עזה- היה את ג'נין! האמן לי!
וגם שם יש צבא ב"ה.
ובלעדי הצבא- הערבים שבעזה היו רגועים לחלוטין!
חחח
שמעתי מעסיק אומר לסודני: אתה יודע? מה שקרה בשמחת תורה זה היה לחרדים!
והנה הסודני הגוי אומר למעסיק שלו; מה שקרה בשמחת תורה זה היה לחרדים שהתקלקלו, הם עשו שירים ורמקולים בשבת ועוד עברות שאסור לעשות, אז ה' עשה להם ככה.
אמן ואמן
רעשתי: הסודני מבין את זה יותר מהמעסיק שלו? מי יודע כמה גויים צוחקים על מי שחושב לא ככה!
ברחמים תקיץ
ואם אתה מאמין אמיתי בביאת המשיח- תאמין שבלי תועבות של צבא אז לא שהיית עם שקי חול, אלא היית במצב שונה לחלוטין!
מסתבר שסבותיך הם מארצות המזרח וחיו בין ערבים משך כל הגלות וקיבלו "חכם באשי" מהמלך התורכי כדי שיסדר מריבות וסכסוכים אפ' בין יהודי לגוי!
מה קרה פתאום? עשה טובה.
נכון שבארצות המזרח רוב הזמן השליטים כבדו (והיו חייבים את היהודים, הם היו אוצר של חכמה), אבל שנאו אותם גם שם וכל מי שטיפה מכיר היסטוריה רואה כמה וכמה וכמה צרות (מילה קטנה מידי בכדי להכיל נהרות של דם ויגון) הערבים עשו ליהודים עוד לפני שהרצל חלם להיוולד.
(ובמאמר מוסגר, היה עוד אחד מגאוני הליטאים שאמר לפני תקופה כדבריך, בלי המדינה הערבים היו מכבדים אותנו, ואחר אלף המחילות. לא. זה לא נכון. בכלל בכלל לא.)

חזור
חלק עליון