• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • הודפס מחדש ע"י 'המרכז למורשת מרן' הספר "ילקוט יוסף - פורים משולש", עם מגילת אסתר בתוספת ביאורים ממנהיג הדור מרן הראש"ל שליט"א. מחיר מיוחד לזיכוי הרבים: 15 ש"ח בלבד. >> לרכישה ישירה באתר לחצו כאן

ספרי ת"ח מהציבור החרדי לאומי, שמרן הביא מדבריהם בספריו

חכם

Active member
עלה לי בעקבות אשכול סמוך.
כידוע מרן זצ"ל ראה רק תורה, ולא נמנע מלצטט את האמת ממי שאמרה, אפי' אם השקפתם לא היתה הכי מקובלת.
אני לא מדבר על חכמי הדור הקודם (כגון הגראי"ה קוק, או הרב קפאח), אלא על אלו שחיו בדור האחרון, כמדומני שגם מהם הביא מעט בספריו.

אתחיל עם אחד:
שו"ת בני בנים (בחיפוש מצאתי רק בגיליון ליחוה דעת ח"ב עמ' ט, ומגיליונות כמובן אין להביא ראיה, אבל זכור לי עוד)

עלה לי בעקבות אשכול סמוך.
כידוע מרן זצ"ל ראה רק תורה, ולא נמנע מלצטט את האמת ממי שאמרה, אפי' אם השקפתם לא היתה הכי מקובלת.
אני לא מדבר על חכמי הדור הקודם (כגון הגראי"ה קוק, או הרב קפאח), אלא על אלו שחיו בדור האחרון, כמדומני שגם מהם הביא מעט בספריו.

אתחיל עם אחד:
שו"ת בני בנים (בחיפוש מצאתי רק בגיליון ליחוה דעת ח"ב עמ' ט, ומגיליונות כמובן אין להביא ראיה, אבל זכור לי עוד)
לא הבנתי למה אין ראיה מגיליון?

למה נראה לך שמרן ידע כל ספר האם חיבר אותו דתי לאומי או חרדי?
ידע טוב מאוד מי המחבר של כל ספר, ולא כל אחד הוא מזכיר, אני עצמי הבאתי לו ספרים וראיתי זאת בעיני, וכעת זה לא משנה מה היה הסיפור שלי

גם בציץ אליעזר ז''ל יש נגיעות של תנועת המזרחי...
לא יודע עד כמה זה נכון ומה זה מזרחי, זכינו להכיר את הרב זצ"ל והיה חרדי פי אלף מהרבה חרדים היום, ואל תשכח שהבן שלו בכלל נהיה קיצוני נגד המדינה

לא יודע עד כמה זה נכון ומה זה מזרחי,
תראה בספרו הלכות מדינה
זכינו להכיר את הרב זצ"ל והיה חרדי פי אלף מהרבה חרדים היום,
נכון מאוד
ואל תשכח שהבן שלו בכלל נהיה קיצוני נגד המדינה
ועוד יותר נכון

חזור
חלק עליון