מרפסן איגרי
Well-known member
ויש מקראי קודש של הרב פרנקמקראי קודש הררי
ויש מקראי קודש של הרב פרנקמקראי קודש הררי
מה שאני כתבתי נגיעות מזרחי אין כוונתי מחמת התארים לראי"ה קוק ז''ל, עיין בספרו הלכות מדינה וראה.נגיעות מזרחי
תלמידיו הקרובים של החזו"א ז''ל ידעו דעתו יותר טוב ממעכ"ת ומינאי...אין שום ראיות חותכות, בדקתי הנושא הדק היטב.
אלא שאנשי חוג חזו"א והמסתעף מסבירים כל מיני הסברים בכל מיני מעשים שעשה החזו"א.
והחזו"א ידע יותר טוב מהם...תלמידיו הקרובים של החזו"א ז''ל ידעו דעתו יותר טוב ממעכ"ת ומינאי...
כתב פעם אחת מסיבה מסוימת, ונהג בצורה אחרת פעמים רבות, הם חיו אותו ואיתו הם יודעים יותר טוב מאיתנו.והחזו"א ידע יותר טוב מהם...
החזו"א כתב דברים ברורים, המוציא מדבריו עליו הראיה.
לא מופקע כלל וכלל.שמעתי בעבר שיש תשובות בציץ אליעזר דפוס ראשון שלא מופיעות בדפוס לאחר מכן.... זה נכון?....
מחילה לא דנו כלל על הראי"ה קוק ז''ל ומי אנו שנדון כלל, דננו על היחסים וההתייחסות עם החזו"א ז''ל ותול"מלא מופקע כלל וכלל.
שמעתי מהגאון הגר"ש פישר (שהיה ידי"נ של הגר"ש אוירבעך) שנשלחה יד בכתבי הגרש"ז אוירבעך, וקוצצו שם כמה עלים, בפרט שדיבר על מצוות התלויות בארץ, היות וזה לא היה מתאים לרוחם של... ואז אמר בכעס " מעשה רשע,הם יתנו את הדין!".
פעם היה צנזורה בגלל הנצרות, היום יש צנזורה בגלל רח"ל
לגבי הראי"ה קוק זצוק"ל שהיה הכהן הגדול מאחיו, מריה דארעא דא"י ע"פ לשון החפץ חיים, שמרן זיע"א בסרטון הדגיש וחזר כמה פעמים שהיה מלאך אלוקים, למה לנו להכנס לוויכוחים בין גדול"י? ואף אם זה נכון שהחזו"א בסוף ימיו חלק על דרכו, לפעמים יש מחלוקות בין גדול"י, וגם חריפות ביותר, וזה ניסיון הוא לנו, מי יצליח לשתוק ולא להתערב כלל וכלל, וק"ו לא להתבוסס בלשון הרע על אף אחד מהצדדים? מה לנו ולצרה זו?
היזהרו בגחלתן חברים, זה לא בצחוק, זה אמיתי.
מה הקשר? זה לא נוגע למרן וגם לגבי מרן, הראי"ה זה לא חידוש כלל וכללאם כבר הועלה עניין זה
יש להזכיר, שבעל הציץ אליעזר מביא ומזכיר בשאר ספריו וחיבוריו הרבה מאוד "מהראי"ה קוק".
וליקטתי כמה עלים ולשונות שמזכירו בלשונות תואר וטוהר, וכבוד רבתי
הליכות מדינה ח"א- שער ו' עמ' ר"ס- ומה עמוקים בתכנם ונעלים בהגיונם המה דברי מרן הגריא"ה הכהן קוק ז"ל".
הליכות מדינה ח"ב- עמ' ל"ד- ומה נפלאים המה דברי מרן הגראי"ה קוק ז"ל בהגדירו במלים קצרות וקולעות.
שם שער ג' עמ' צ"ח- וכבר כתב לבאר האי כהנא רבא מרן הגאון מוהרא"י הכהן קוק ז"ל.
שם עמ' ק"ז- עוד זאת מצאנו לרבינו הגדול מאורן של ישראל הגראי"ה הכהן קוק ז"ל.
שם שער ז' עמ' קפ"ה- ונחבר קדש אל קדש בהבאת גם דברי הגאון הגרא"י קוק ז"ל.
ציץ אליעזר ח"ד סי' י' עמ' נ"ז- והדברים מבוארים ביתר הסברא וביאור בספר שבת הארץ למרן הגראי"ה קוק זצ"ל.
ציץ אליעזר ח"ה סי' ט"ו עמ' ס'- מביא ראיות לדבריו שם ואז מביא ראיה מהר' קוק וכך כותב "ועד אחרון אני בא אל האי כהנא רבא מרן הגרא"י קוק ז"ל בספרו וכו'.
ציץ אליעזר ח"ו סי' מב' עמ' רצ"ד- ומה עמוקים בתכנם ונעלים בהגיונם דברי הגרא"י קוק ז"ל.
ציץ אליעזר ח"י סי' א' עמ' כ'- והגדיל לעשות בזה הגאון הגראי"ה קוק ז"ל בספרו משפט כהן סי' צ"ו שבהשכל ודעת כיד ה' הטובה עליו ביאר שיטות הש"ס והפוסקים בזה וכו'
שביתת הים- עמ' 10- יבוא האוהב ישראל הגדול אשר כל ימיו היוו שלשלת ארוכה של צמאון וכמיהה ומסירות נפש להקמת מלכות ישראל בארץ קדשו ויעיד עליהם, ה"ה מרן הגאון הגרא"י הכהן קוק זצ"ל
מביאו גם בחזון עובדיה טו בשבט שמה ובטהרת הביתעלה לי בעקבות אשכול סמוך.
כידוע מרן זצ"ל ראה רק תורה, ולא נמנע מלצטט את האמת ממי שאמרה, אפי' אם השקפתם לא היתה הכי מקובלת.
אני לא מדבר על חכמי הדור הקודם (כגון הגראי"ה קוק, או הרב קפאח), אלא על אלו שחיו בדור האחרון, כמדומני שגם מהם הביא מעט בספריו.
אתחיל עם אחד:
שו"ת בני בנים (בחיפוש מצאתי רק בגיליון ליחוה דעת ח"ב עמ' ט, ומגיליונות כמובן אין להביא ראיה, אבל זכור לי עוד)
היכן הרב סופר פקפק בזה בספריו?!כתב פעם אחת מסיבה מסוימת, ונהג בצורה אחרת פעמים רבות, הם חיו אותו ואיתו הם יודעים יותר טוב מאיתנו.
אגב, פעם מישהו כתב לי בנוגע למעשה של אליהו הנביא והכהן הצולע המוזכר במהדורה מסוימת של ספר חסידים, והגרי"ח סופר שליט"א פקפק טובא במעשה זה, ואיזה תלמיד חכם חשוב טען לי שדיבר ודן בזה עם החכם וחזר בו, לשיטתך למי עלי להאמין ועל מי אסמוך על דברי החכם הכתובים או שמא על דברי הת"ח המעיד?
צריך לבדוק בספריוהיכן הרב סופר פקפק בזה בספריו?!
מה שידוע לי בענין זה הוא רק מקור אחד משמו, ומקור זה פירסם אח"כ שהדברים שפירסם לא היו מדוייקים (מצו"ב). אז כנראה שבמקרה הזה אתה צריך לסמוך על המעיד.
לא אמרתי והתכוונתי שזה קשור למרןמה הקשר? זה לא נוגע למרן
הבנתי שהפסיקו להדפיס את הספר הלכות מדינה.שמעתי בעבר שיש תשובות בציץ אליעזר דפוס ראשון שלא מופיעות בדפוס לאחר מכן.... זה נכון?....
תראה לי פעם אחת!בעיקר נושא האשכול - מרן מזכיר כמה פעמים מספרי פרופ' נחום רקובר.
הדברים הכתובים מפורסמים לכל, ומן הסתם שלא ישקפו את כל השקפותיו ודעותיו,והחזו"א ידע יותר טוב מהם...
החזו"א כתב דברים ברורים, המוציא מדבריו עליו הראיה.
תראה לי פעם אחת!
נו... ראיה לסתור?!וזכור לי עוד כמה פעמים. [אולי יש אופציה לחפש רק רקובר, או רק את שמות ספריו].