אינני יודעשמעתי בעבר שיש תשובות בציץ אליעזר דפוס ראשון שלא מופיעות בדפוס לאחר מכן.... זה נכון?....
אינני יודעשמעתי בעבר שיש תשובות בציץ אליעזר דפוס ראשון שלא מופיעות בדפוס לאחר מכן.... זה נכון?....
מרן שליט"א אמר פעם בשיעור (ממש מזמן אני לא זוכר אפילו ממתי יכול להיות שמעתי אותו אפילו בשכונה אצלנו לפני שנבחר לראשון לציון) שזה היה כרכים גדולים שחורים....אינני יודע
נכון.מרן שליט"א אמר פעם בשיעור (ממש מזמן אני לא זוכר אפילו ממתי יכול להיות שמעתי אותו אפילו בשכונה אצלנו לפני שנבחר לראשון לציון) שזה היה כרכים גדולים שחורים....
ומאז לא יוצא במהדו' חדשהנכון.
אח"כ הפך למהדורת פנינים וצירף כמה וכמה חלקים לכל כרך.
לאחרונה יצא במהדורה חדשה כך מופיע כאן: https://www.sefer.org.il/items/3727526-שו-ת-ציץ-אליעזר-י-כרכים-הרב-אליעזר-יהודה-ולדנברג-זצוק-ל-הוצאה-לאור-ספרייתי-גיטלרומאז לא יוצא במהדו' חדשה
זה לא מהדורה חדשה אלא הדפסה חדשה.לאחרונה יצא במהדורה חדשה כך מופיע כאן: https://www.sefer.org.il/items/3727526-שו-ת-ציץ-אליעזר-י-כרכים-הרב-אליעזר-יהודה-ולדנברג-זצוק-ל-הוצאה-לאור-ספרייתי-גיטלר
[לא משנה אם במלאי או לא. רואים שהוציאו מהדורה חדשה]
באותו ענייןתראה בספרו הלכות מדינה
מה נעשה שהחרדים הפכו את "מצוות" ישוב הארץ ל"עבירה"...באותו עניין
יש לו גם בציץ אליעזר ח"ז סי' מח' תשובה ארוכה בעניין מצוות יישוב ארץ ישראל האידנא
?! תגיד לו שיסתכל ביביע אומר חלק יא יש תשובה ארוכה...מה נעשה שהחרדים הפכו את "מצוות" ישוב הארץ ל"עבירה"...
אנקדוטה קטנה, כשנכנסתי לישיב"ק המשגיח היה מוסר לנו שיעור הלכה קצר מידי פעם בפעם, ובזמן אלול דיבר בשיעור על מצוות סוכה, ואמר שהמצווה היחידה שמקיימים את עם כל הגוף זה מצוות סוכה, וכשהערתי שגם מצוות יישוב הארץ, זכיתי למבט מיוחד במינו...
לא יודע מה המצב שם היום, אז לא הסכימו להכניס.?! תגיד לו שיסתכל ביביע אומר חלק יא יש תשובה ארוכה...
ע"מ כוונתך שלא הסכימו להכניסאז לא הסכימו להכניס
הישיבה לא הסכימו להכניס את ספרי מרן זיע"א (אז היה שליט"א)ע"מ כוונתך שלא הסכימו להכניס
על מרן זיע"א?? [שמרן לא הסכים להכניס?]
ואם כוונתך "לישיבה", א"כ מה הכוונה להכניס?
או שלא הבנתי
אם כבר הועלה עניין זהגם בציץ אליעזר ז''ל יש נגיעות של תנועת המזרחי...
אם זה נגיעות מזרחי, מה נאמר על ד' החזו"א במכתב שכתב לרב קוק "הוד קדושת מרן", ולגרשז"א במעדני ארץ שמזכירו פעמים רבות בכבוד?אם כבר הועלה עניין זה
יש להזכיר, שבעל הציץ אליעזר מביא ומזכיר בשאר ספריו וחיבוריו הרבה מאוד "מהראי"ה קוק".
וליקטתי כמה עלים ולשונות שמזכירו בלשונות תואר וטוהר, וכבוד רבתי
הליכות מדינה ח"א- שער ו' עמ' ר"ס- ומה עמוקים בתכנם ונעלים בהגיונם המה דברי מרן הגריא"ה הכהן קוק ז"ל".
הליכות מדינה ח"ב- עמ' ל"ד- ומה נפלאים המה דברי מרן הגראי"ה קוק ז"ל בהגדירו במלים קצרות וקולעות.
שם שער ג' עמ' צ"ח- וכבר כתב לבאר האי כהנא רבא מרן הגאון מוהרא"י הכהן קוק ז"ל.
שם עמ' ק"ז- עוד זאת מצאנו לרבינו הגדול מאורן של ישראל הגראי"ה הכהן קוק ז"ל.
שם שער ז' עמ' קפ"ה- ונחבר קדש אל קדש בהבאת גם דברי הגאון הגרא"י קוק ז"ל.
ציץ אליעזר ח"ד סי' י' עמ' נ"ז- והדברים מבוארים ביתר הסברא וביאור בספר שבת הארץ למרן הגראי"ה קוק זצ"ל.
ציץ אליעזר ח"ה סי' ט"ו עמ' ס'- מביא ראיות לדבריו שם ואז מביא ראיה מהר' קוק וכך כותב "ועד אחרון אני בא אל האי כהנא רבא מרן הגרא"י קוק ז"ל בספרו וכו'.
ציץ אליעזר ח"ו סי' מב' עמ' רצ"ד- ומה עמוקים בתכנם ונעלים בהגיונם דברי הגרא"י קוק ז"ל.
ציץ אליעזר ח"י סי' א' עמ' כ'- והגדיל לעשות בזה הגאון הגראי"ה קוק ז"ל בספרו משפט כהן סי' צ"ו שבהשכל ודעת כיד ה' הטובה עליו ביאר שיטות הש"ס והפוסקים בזה וכו'
שביתת הים- עמ' 10- יבוא האוהב ישראל הגדול אשר כל ימיו היוו שלשלת ארוכה של צמאון וכמיהה ומסירות נפש להקמת מלכות ישראל בארץ קדשו ויעיד עליהם, ה"ה מרן הגאון הגרא"י הכהן קוק זצ"ל
מה שידוע לי שזה היה משנתו הראשונה של החזו"א, ולאחמ"כ...מה נאמר על ד' החזו"א במכתב שכתב לרב קוק "הוד קדושת מרן"
אשמח לדברים ברורים ממשנתו האחרונה של החזו"א. וכידוע המוציא מחבירו עליו הראיה. וחזקה קמייתא...מה שידוע לי שזה היה משנתו הראשונה של החזו"א, ולאחמ"כ...
ע"ז נאמר עליו "הראי"ה" תרתי משמעוכידוע המוציא מחבירו עליו הראיה.
אין שום ראיות חותכות, בדקתי הנושא הדק היטב.ע"ז נאמר עליו "הראי"ה" תרתי משמע
אם תרצה מקורות אני אברר בשבילך בדיוק, [אבל לדעתי זה יקח קצת זמן]