• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

המכתב ההיסטורי של מרן מנהיג הדור שליט"א

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חברים בו נרגיע כל ההתקפה שלנו זה על הרדיו המשוקץ הזה ''קול ברמה'' נשמע בללה כמו שאמר נשיא מועצת חכמי התורה מרן חכם שלום זצוק''ל וכן היבדל''ח מרן שליט''א ועל הרדיו הזה אנחנו כועסים לא על רבנים וגם שבמקום שיש חילול ה' לא חולקים כבוד לרב אך אין זה כאן מקומו לדבר נגד רבנים זה פורום תורני ציבורי

חברים בו נרגיע כל ההתקפה שלנו זה על הרדיו המשוקץ הזה ''קול ברמה'' נשמע בללה כמו שאמר נשיא מועצת חכמי התורה מרן חכם שלום זצוק''ל וכן היבדל''ח מרן שליט''א ועל הרדיו הזה אנחנו כועסים לא על רבנים וגם שבמקום שיש חילול ה' לא חולקים כבוד לרב אך אין זה כאן מקומו לדבר נגד רבנים זה פורום תורני ציבורי
רק פשוט שאנשים פה לא ידברו על הרבנים.....
אני כותב זאת בתור תלמיד מרן שליט"א.
וכ"א ואחד יחשוב עם עצמו באמת, זה מה שמרן שליט"א רוצה שאעשה כעת?!
אני בטוח שהתשובה האמיתית היא: לא! לא למחלוקת! למחלוקת צריך שני צדדים, אנחנו לא צד ונגמר הסיפור.

תספר מה יש כאן, ב"ה איננו רואים את זה ואין לנו יכולת לו רצינו....
איך חכם שלום מדבר בתקיפות על הרדיו הזה שלא יספרו לי סיפורים לא זה הרב צמח או הרב רחמים או משהו אחר הרדיו הזה כבר מוחרם במשך כעשר שנים ע''י גדולי ישראל !

יש במערכת דרך המלך בשלוחה - 666 שלוחה שלימה עם דברים נגד הרדיו הטמא 'קול בעורמה' המחרחר ריב ומחלוקת
בהודעות הראשונות שומעים איך ברדיו הטמא הנ"ל מבזים את מרן פאר הדור ענוותן כהילל רבינו שמעון בעדני זצוק"ל בשידור חי!
לא יכולתי לשמוע יותר מדקה וניתקתי!
עזי פנים מאז ולעולם!

הודעות הראשונות שומעים איך ברדיו הטמא הנ"ל מבזים את מרן פאר הדור ענוותן כהילל רבינו שמעון בעדני זצוק"ל בשידור חי
את זה שמעתי פעם, ובכיתי, באמת, איך אפשר להגיע לשפל כזה, (אגב, אינני יודע חשבונות שמים, אך אותו אדם נענש).

ולכן נשאל את @ישיבישער של מרן שאלה פשוטה:
ממ''נ הרי קי''ל שרדיו קול ברמה הוא טמא ומושקץ ואסור לשמוע אותו, אז מה הנפק''מ שרב תלמיד חכם עצום יגיד שם כמה דברי תורה במוצ''ש
לפי ההלכה אין שום איסור בזה, ואין שום אפשרות למנוע ממנו זאת.
הרי ממילא אין לחשוש כ''כ כיון דבלא''ה אסור (לשיטתכם) לשמוע קול ברמה ? מה אתה רוצה שישדרו שם במוצ''ש ? דברים בטלים ?
ואין כאן חשש לכבודו של מרן, כי ממילא לטענך מדובר ברדיו טמא וכו' ואף אחד אסור לשמוע אותו
תמים תהיה עם ה' אלוקיך ולא תמים עם איזה רדיו שגדולי ישראל יצאו נגדו

לעניות דעתי אנחנו צריכים לקחת בחשבון שזה שמרן הראש"ל רבי יצחק יוסף שליט"א הפסיק לשדר בקול ברמה והיה חזק עם זה עד הסוף - זה בגלל אמונת החכמים שלו-הוא ציית לגמרי למורינו חכם שלום זיע"א שהורה זאת, כך שמדבר טוב לא יצא דבר רע ולכו תדעו אם זה מה שעוזר לנו למצוא את האמת הנעדרת ולמצוא את הקמח הטוב אחרי @י"ג נפה ונסיונות קשים סביבו של מרן
ודאי לא יצא הפסד והברכה תשרה בשיעורו תמיד!

ולכן נשאל את @ישיבישער של מרן שאלה פשוטה:
ממ''נ הרי קי''ל שרדיו קול ברמה הוא טמא ומושקץ ואסור לשמוע אותו, אז מה הנפק''מ שרב תלמיד חכם עצום יגיד שם כמה דברי תורה במוצ''ש
לפי ההלכה אין שום איסור בזה, ואין שום אפשרות למנוע ממנו זאת.
הרי ממילא אין לחשוש כ''כ כיון דבלא''ה אסור (לשיטתכם) לשמוע קול ברמה ? מה אתה רוצה שישדרו שם במוצ''ש ? דברים בטלים ?
ואין כאן חשש לכבודו של מרן, כי ממילא לטענך מדובר ברדיו טמא וכו' ואף אחד אסור לשמוע אותו
נכתוב שוב פעם שהכאב שלנו מאש המחלוקת וביזוי כבודו של מרן רבינו הגדול זיע"א שיווצר מהמהלך הזה

אז מה איכפת לך מה התכנים שיש שם ? הרי ממיל זה מקום פסול
כמו שלא תתערב בערוץ משאלני להגיד להם מה לשדר,
לא אכפת לי שיעשו מה שרוצים אני מפריע לי שיש עסקנים שחושבים לפגוע ורוצים לפגוע וגם פוגעים במרן שליט''א ואם תגיד לי שהשיעור החדש הזה לא פוגע בשביל זה הביאו את המכתב של מרן שליט''א לחכם דוד ושם תראה במפורש איך זה פוגע

רק פשוט שאנשים פה לא ידברו על הרבנים.....
אני כותב זאת בתור תלמיד מרן שליט"א.
וכ"א ואחד יחשוב עם עצמו באמת, זה מה שמרן שליט"א רוצה שאעשה כעת?!
אני בטוח שהתשובה האמיתית היא: לא! לא למחלוקת! למחלוקת צריך שני צדדים, אנחנו לא צד ונגמר הסיפור.
כל מחלוקת שהיא לשם שמיים סופה להתקיים.
אם ההכרח מחייב מחלוקת, חובה לעשות מחלוקת. אנחנו לא שוטים.
זה לא חכמה לשתוק ולשתוק עד שכל הערב רב האלה יורידו את מרן שליט"א מטה מטה ח"ו, איפה העיניים.
הצדיקים פה באים להגן על מרן הגרי"צ שליט"א, אין מה לעשות, לפעמים זה ההכרח. (רק צריך לא לבזות ולדבר על שום רב ח"ו על זה אני מסכים).

אז מה איכפת לך מה התכנים שיש שם ? הרי ממיל זה מקום פסול
כמו שלא תתערב בערוץ משאלני להגיד להם מה לשדר,
כשביזו את מרן זיע"א בערוץ שמאלני מול עשרות אלפי יהודים גם אז כאב לנו!
וכ"ש כעת שישנם מאזינים חרדיים ומסורתיים.

מבלי להתייחס לכוונות של אותו הרדיו שכבר מזמן אינו רדיו חרדי כלל
אין מה לחשוש כלל משיעור באותם שעות של מרן הרב, כמו שלא היה לחשוש מכך שאותו הרדיו החליט לשדר את שיעוריו של מרן הגאון הרב מזוז באותם השעות של מרן הרב, אדרבא, מתוך כך כולנו נחזה מיהו מנהיגו האמיתי של הציבור הספרדי, לדבריו של מי הציבור צמא, אחר פסיקותיו של מי הציבור נמשך וספרים של מי אוזלים בחנויות עוד לפני שהספיקה לצאת המהדורה הבאה.
ויהי רצון שבמקרה זו יצרף הקב"ה מחשבה רעה למעשה ויפרע מכל אותם בעלי אינטרסים ובעלי מחלוקות שזורעים שנאה קנאה ותחרות בעם ישראל ובגללם מתרבים האסונות בעם ישראל. והוא רחום יכפר עוון.

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון