• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

🔥 השריפה בבית מדרשו של מרן

כולנו מחויבים לתרום.
הכרת הטוב למרן שליט"א.
חבל לא עושים מיצ'ינג
כל עוד הנר דולק אפשר לתקן

בברכת התורה

חבל לא עושים מיצ'ינג
כל עוד הנר דולק אפשר לתקן

בברכת התרה
אני חושב שרק מהפורום הקדוש הזה שמפורסם פה הקישור לנדרים+ אור חביב. התרומות ירקיעו.
אני גם זכיתי לתרום בל"נ.
תחשבו שהלב כעת מוצף בהכרת הטוב למרן, ורצון להודות לו על כל מה שעושה למען התורה ובחורי הישיבות. ואין לנו דרך לרוץ, ולחבק, ולחזק את מרן, וגם להציף אותו במכתבים, לא ממש נראה לי רעיון נח בשבילו.
אבל שיבואו ויגידו למרן שליט,א, הרב תרמו ככה וככה אנשים, והגענו לסכומים יפים. יהיה למרן נחת רוח, ויראה שהציבור מעריך.
אז על כל פנים דרך נדרים+, שפה מפורסם ואני מאמין שבכל מקום כעת ירוץ איכשהו הקישור לתרומה, זה בסדר ולא חייב כל דבר מגינג עם אחוזים ובלאגן.

נראה לי שבמבט של בני תורה (בלי קשר לפוליטקה וכו' וכו') יש פה מסר משמים אלינו תלמידיו ולכל הציבור
וב"ה שכילה חמתו על עצים ואבנים, וצריך להתחזק בצריך חיזוק!!!
ולא להמשיך הלאה בחיים כאילו לא קרה כלום
ולא להיתפס רק על 'מי עשה' ו'נקמה' וכו' שהם דברים חשובים מאוד ובפרט שמדובר בביזיון התורה!!
יש"כ

מה איתנו? מדוע עדיין לא ארגנו עצרת מחאה / חיזוק / וכל שם אחר שיקראו לזה על חילול כבוד שמים וכבוד מרן רבינו שליט"א? אם דבר כזה היה אצל האשכנזים, בני ברק היתה סגורה היום לתנועה עקב יציאת כלל הישיבות והכולל למחאה על כבוד התורה.

הרי ברור שזה מכוון כנגד מרן שליט"א עצמו ותו לא, הרי לא שרפו בית כנסת ולא ספרי תורה, אלא את מקומו וכסאו, ואנחנו יושבים בשקט ומתנחמים מזה שכמה שמאלנים עלובים השקיעו כמה לחיצות על המקלדת לגנות?

ולמעשה: יש כאן אנשים היודעים לארגן דבר או שניים, פשוט לארגן הערב עצרת מחאה בדגש על כבודו של מרן שליט"א, ובו ישאו דברים רבנים וחכמים, תהיה הצלחה גדולה בעזה"י.

כמה כואב הלב!!!!
ירחם ה' ישמור ויציל!!!!
עוונותינו הטו אלה, מרן שליט"א מנהיג הדור מאור עינינו ותפארתנו
כמה כואב לראות את הכסא של מרן שליט"א כך!!!
עמוד התפילה של מנהיג הדור - שרוף!!!!
אנא ה', רחם על עמך ישראל!!!!

הרב אליהו דניאל אוזן, ראש המרכז למורשת מרן ותלמידו של הראשל"צ הגר"י יוסף למשי וגדלוביץ' ב'קול ברמה': "מזועזעים. השריפה החלה מכיסאו של מרן, המצית שם חומר בערה במקום שלו. הראשל"צ הורה להחזיר את ביה"כ לפעילות כמה שיותר מהר, ולא להיכנע לאיומים. אנשים עם נשק מציעים את עצמם לאבטח את הרב".

במהלך הביקור, שנערך בשטח יחד עם בכירי המשטרה והשב"כ, אמר הרב דרעי: "אין פשע שנאה גדול מזה! לבוא ולשרוף בית כנסת – זה מעשה שאין לו מחילה. ראינו את ספרי הקודש השרופים, ונס גדול שארון הקודש וספרי התורה ניצלו. הלב נקרע. שמענו עכשיו את מפקדי המשטרה והשב"כ והם מקווים שבשעות הקרובות הם יצליחו לפענח את המקרה הזה.

"אבל מעבר לחקירה – יש כאן מסר נוקב: די לשנאה! די להסתה! תראו לאן השיח הזה יכול להוביל. לא מדובר רק על ויכוחים באולפנים, בסוף יש אנשים בקצוות שלוקחים את הדברים ועושים מעשים חמורים. הלא יכולנו לבוא היום לכאן ולגלות שאין בית כנסת ואין ספרי תורה, חלילה. נס גדולי שלוחמי האש הגיעו מיד לכבות.

״אני קורא לכולם – להפסיק. מילים עלולות להרוג. תארו לעצמכם אם אירוע כזה היה קורה בצרפת או בכל מדינה אחרת – היינו מזדעזעים. אסור להשלים עם מציאות כזו במדינת ישראל״, אמר הרב דרעי.

מרן הראשון לציון רבי יצחק יוסף נחשף לראשונה לחילול הקודש להצתת בית הכנסת וספרי הקודש.
19879.jpg

הגר"מ מאיה זקן חברי מועצת חכמי התורה התקשר לנשיא המועצת הגר"י יוסף וחיזק את ידיו בעקבות ההצתה החמורה בבית מדרשו: "אני מחזק את ידי כת"ר שמקיים בעצמו לא תגורו מפני איש בשמירה על עולם התורה".

משה ויסברג

חזור
חלק עליון