• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

🔥 השריפה בבית מדרשו של מרן

חברים לא הרגיש לי מכובד שמרן שליט"א צריך לבא בליוויו של אריה דרעי ולעשות מסיבת עיתונאים.כאילו הוא איזה אבא שלו ח"ו ומרן אפילו לא מדבר רק בשקט ואריה דרעי במרכז. די כבר, די!
לדעתי הענייה, מאוחר מדי
ואבאר דברי- מה שעוררת, לי זה כבר צרם מזה עידן ועידנים, עוד מימי חכם שלום כהן זצ"ל והרב בעדני,

ולצערי- לא השתנה שום דבר מאז
ואילו- אם היינו אז מעוררים זאת אולי עכשיו היינו נהנים מזה, אבל אז שתקנו ויש כאלה אפי' שנהנו מזה
ולכן נראה לי שכבר מאוחר מדי

ר' ששון אליהו, לאורך ימים. איש צדיק תם וישר משמח אלוקים ואנשים.
הוא מתפלל בביהכ"נ "יגיע כפים" יכב"ץ בתחילת רחוב פינס בעיה"ק
בראשות הגבאי המסור ר' שלמה יוסף שלם שגר ברחוב יעקב מאיר
ועל אודות ר' שלמה יוסף הנ"ל, חבר ילדות לחכם דויד עטיה, ואזכור מקדם שביום רביעי בשעות הערב המוקדמות עוד מקודם כעשרים שנה ופחות, בנו של ר' אליהו רפאלי (גיס מו"ל ספרי הבא"ח "סאלם ספרים", ויד ימינו של ראש ישיבת "אור החיים" יכב"ץ חכם ראובן אלבז,) היה מארגן שירה ופיוט עם כלי נגינה, והיה אפשרות לר' מאיר הנ"ל לעבור לשכונה יותר מרווחת כרחביה וכדו' (וכן עשה אחיו ר' אברהם שלם ע"ה) אבל רעיתו תח"י אמרה שא"כ בית הכנסת ח"ו תהיה בסורג ובריח כמו שנעשו לכמה מקומות כגון ביהכ"נ מעתוק (בסמיכות לבית הגר"א אבא שאול אביו של הגרב"ץ) וביהכ"נ פרחה (בסמיכות למאפית לנדר במאה שערים) והכן נשאר הוא עד כהיום הזה, ועל שם מה נקרא הרחוב יעקב מאיר סיפר לי שהיה זה בתוך ימי השבעה לראש"ל הרב יעקב מאיר ולקחו דפים וכתבו שם 'הרחוב יעקב מאיר' ואין פוצה פה ומצפצף עד כהיום הזה, ועל אחיו הגאון חכם אברהם יש לי הרבה ואכמ"ל.
גם שם הקורא בתורה בנו ר' יצחק, והחזן שם הוא ר' דויד חבושה בנו של נז"י משה
נ.ב. לפני אגד הוא היה עוד ב'המקשר' ואח"כ עבר לחברת אגד

נערך לאחרונה:
חברים לא הרגיש לי מכובד שמרן שליט"א צריך לבא בליוויו של אריה דרעי ולעשות מסיבת עיתונאים.כאילו הוא איזה אבא שלו ח"ו ומרן אפילו לא מדבר רק בשקט ואריה דרעי במרכז. די כבר, די!
אריה היה צריך לדבר כמה דברים לבד בלי שמרן שליט"א יתלווה אליו. אלא אח"כ יראו תמונות של מרן לבד בהתבוננות.
אין שוםמקםב עולם שקורה דבר כזה שהפויטיקאי לוקח את כל הבמה, ליד הרב שלו. שפשוט מגוחך מה שקרה שם.
עם הכאב שיש בדבר ויש לי הרבה עלמה שעשו למרן שליט"א לא ככה מציגים את הדברים זה לא מכובד ככה אני חושב יכול להיות שלא יסכימו איתי. אבל ככה אני מרגיש והוצרכתי לכתוב זאת.
א.
לא נראה לי נכון התובנה שלך.
ומה רצית שיבוא לבד?!
אריה דרעי ליווה את הרב למקום כיו"ר התנועה/ כנאמנו/ משהו בסגנון..
לא צריך לקחת כל דבר לפוליטיקה.. (גם אם ישנה, ולו כדי שלא נעמיק את התהום הפעורה ממילא).
ב.
מרן שליט"א חשוד בעיניך כילד קטון שצריך חונך שילווה אותו?!
מעלה השערה ותובנה שלי - אולי הרב בעצמו ביקש ממנו. זה גם כבודו של הרב שאיש רם דרג מלווה אותו ומדברר אותו כביכול, בייחוד שהוא ראש התנועה ומורם מעם. גם אם זה לצינינים בעיני מאן דהו.. זו עובדה! (ו.. תעלא בעידניה סגיד ליה)

נערך לאחרונה:
כתוב במדרש שיר השירים דבר נפלא, שכסא של תלמיד חכם זה כעין הר סיני, והת"ח היושב עליו הרי שדומה ל'לוחות הברית'.

השורף הפושע ששרף את כיסא מרן הי"ו, שרף לא פחות מהר סיני לפ"ז, "כיסא של תלמיד חכם"...

ועל עונשו יבוא בע"ה

כתוב את תגובתך
חזור
חלק עליון