מתלמידי מרן הראש"ל
Moderator
תלמוד בבלי מסכת סנהדרין דף צט עמוד ב
אפיקורוס. רבי ורבי חנינא אמרי תרוייהו: זה המבזה תלמיד חכם ....
אפיקורוס. רבי ורבי חנינא אמרי תרוייהו: זה המבזה תלמיד חכם ....
איזה מין טענה מוזרה זאת???!!!!מנין ששרף בשביל לבזות
אולי תמורת בצע כסף
וא"כ הוא מומר לתיאבון ולא להכעיס
אני יותר מסקרן אותי מה המניעה שעשה את זהכשכן של הבחור אני יודע שהוא ממש מביע חרטה על מעשהו הנלוז
רק לדייקשהרי גם אם מחל אין כבודו מחול
וכמעשה בההוא גברא דביזה למרן זיע"א ולא זכה לילדים ואחר שמרן הגר"ח קניבסקי הורה לו לחפש אם ביזה ת"ח נזכר שביזה למרן.רק לדייק
כבודו מחול (קידושין לב.)
רק בזיונו אינו מחול (ריב"ש סי' רכ בשם הראב"ד וכ"כ בתרומת הדשן ועוד)
לא נכון בכלל אני אישית מכיר לפח' ששה אשכנזים שיש להם שיעור בתורת מרן זצוק''ל בכמה מקומות ברחבי הארץ ואין זה כאן מקומו לדון בזה כללוזהו השיעור היחיד אולי שחכם אשכנזי מוסר בד"ת של מרן.
לכן כתבתי אולי.לא נכון בכלל אני אישית מכיר לפח' ששה אשכנזים שיש להם שיעור בתורת מרן זצוק''ל בכמה מקומות ברחבי הארץ ואין זה כאן מקומו לדון בזה כלל
אני לא מאמין לסיפור משני סיבות:ואחר שיצא קרא לו, ואמר אם תלמד ותעשה שיעורים בספריי לכאורה תהיה מחילה גם על הבזיון.
כבר נתברר בסוף שלא הם שלחו אותו אלא סיבות אחרותאיזה מין טענה מוזרה זאת???!!!!
מומר לתיאבון ולהכעיס שייך רק בבין אדם למקום ולא בבין אדם לחבירו!!! [ואמנם ביזוי ת"ח הוא גם בין אדם למקום אבל גם בין אדם לחבירו]
הגה בעצמך, אם היה אדם נותן לו 50,000 דולר בתמורה שיכנס לבית כנסת ויכה מכות נמרצות את רבינו הראש"ל (רח"ל!!!) והוא ברשעותו הגדולה הלך ועשה זאת, האם זה יפחית מחומרת איסורו ועונשו?????!!!!!! בודאי שלא!!!! סו"ס הוא ביזה בצורה נוראה את כבודו של מרן הראש"ל ובעצם את התורה הקדושה עצמה!!
כמו הרשעים שיש פה במדינה שמוסרים מידע שמסייע לאויב (האיראנים) בתמורה לבצע כסף, האם אתה חושב שבכך דינם קל יותר??? הרי הם מסכנים את כל מדינת ישראל???? ועכ"פ יש לדון על העונש עצמו... אבל האיסור הוא אותו איסור...
לא הבנתכבר נתברר בסוף שלא הם שלחו אותו אלא סיבות אחרות
וגם עם כל זה כיון שהוא רק חשוד אסור בכל אופן לכו'עלכן לענ"ד, אם הדבר אינו ידוע ומפורסם, כגון מישהו כיום שיודע מי הבחור ומה שמו, נראה לי שאין היתר לספר זאת כל שאין תועלת בדבר וכו'.
רק שכפי שכתבתי, יש מקום לדון מה יהיה הדין כאשר הדבר כבר יהיה גלוי לכל. (והיינו שהוא מתכוון לגנותו יותר ואין תועלת בדבר וכו', ואולי כן יש מקום לצדד להחמיר, וע"ז כתבתי לעיל שיש לעיין).
לא נכונה כלל. אגיד לך בפרטי, יש לך את המספר שלי, תוכל לחייג אלימישהו יודע היכן מרן שליט"א מתפלל בניתיים (היתה שמועה שבעץ חיים אולם איני יודע אם היא נכונה).