• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

חדשות ועידכונים על מו"ר מרן הראשון לציון שליט"א

קודם כל כבודו לא שם את את זה כאן כבודו הביא את זה באשכול של תמונת של הרב וגם זה הובא פעמים הביאו את זה כבר לפניך כמדומני @יצחק כהן וגם כאן הבאתי את זה לפני כן אז למען הסדר הטוב בתקווה להבנה אני יודע שטורחים ומעלים ושאח''כ מוחקים זה מבאס אבל גם אני יוצא לי לא אחת ולא שתים שמוחקים לי או אפילו אני בעצמי מוחק אחר שאני רואה את מה שהבאתי כבר הביאו וזה עדיף למען הסדר הטוב לנו ובשבילנו ואין זה עניין אישי חלילה לאף אחד
בברכה ואחר המחילה הרבה ובתקוה להבנה .
לכבוד הרה"ג הכותב שליט"א:

טענתי היתה בסה"כ מדוע התמונה נמחקה והועברה לקובץ בלתי מזוהה,

הא-ותו ליכא מידי!

הכל טוב והכל בסדר!!!

נערך לאחרונה:
תלמידי מוסדות "אור לציון" בנתניה בראשות הרה"ג יוסף חיים גבאי שליט"א ביקרו אצל מרן הראש"לשליט"א , שהתרשם מידיעותיהם הנפלאות וחילק להם את ספרו.
הרב-יצחק-יוסף-בנתניה-אצל-הרב-יוסף-חיים-גבאי-2.jpegהרב-יצחק-יוסף-בנתניה-אצל-הרב-יוסף-חיים-גבאי-4.jpeg

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
טהרת יהודה: מרן הראשון לציון רבינו יצחק יוסף בחנוכת מקוה טהרה לזכרו של רבי יהודה דרעי רבה של באר שבע עם מים שהגיעו מנהר הדנובה סמוך לציון בעל 'הפלא יועץ' זיע"א ע"י הרב יהודה דרעי בעצמו. מרן ביקש אף שיסיפו לכיתוב בשלט ראב"ד העיר באר שבע.

היום בבוקרו של יום אחר תפלת שחרית, הרב המקובל הגאון הצדיק חכם משה טוויל הכהן שליט"א, עלה לביתו של מרן פוסק הדור שליט"א, השנים דנו ארוכות בכמה ענייני הלכה, והשתעשעו בדבר ה' זו הלכה ובפלפולא דאורייתא, במהלך הפגישה הרב טוויל הפתיע את מרן שליט"א והראה לו כתי"ק של מרן זיע"א בו הוא מבקש ממנו שיכתוב תפילין לבנו, מרן שליט"א, לפני למעלה מ 60 שנה.
יצויין כי מאז פטירתו של מרן ג"ע זיע"א, מרן שליט"א שיבל"ח, מניח את התפילין של מרן זיע"א.
אי"ה בהמשך אעלה תמונות.

טהרת יהודה: מרן הראשון לציון רבינו יצחק יוסף בחנוכת מקוה טהרה לזכרו של רבי יהודה דרעי רבה של באר שבע עם מים שהגיעו מנהר הדנובה סמוך לציון בעל 'הפלא יועץ' זיע"א ע"י הרב יהודה דרעי בעצמו. מרן ביקש אף שיסיפו לכיתוב בשלט ראב"ד העיר באר שבע.
חנוכת המקווה הייתה בעיר נתיבות

מה הקטע של המים שאובים מהדנובה?

מרן הראשון לציון הגאון הגדול רבינו יצחק יוסף בתפילה בציון 'האור חיים' הקדוש זיע"א יחד עם השר לשירותי דת מיכאל מלכיאלי ומנכ"ל מועצת בתי העלמין צוריאל קריספל.

חדשות 'דרך המלך'

get_attachment_url

היום בבוקרו של יום אחר תפלת שחרית, הרב המקובל הגאון הצדיק חכם משה טוויל הכהן שליט"א, עלה לביתו של מרן פוסק הדור שליט"א, השנים דנו ארוכות בכמה ענייני הלכה, והשתעשעו בדבר ה' זו הלכה ובפלפולא דאורייתא
לקראת יציאתו של החכם הנז', כשמרן שליט"א מלווהו עד פתח ביתו, החכם הנז' אמר למרן שליט"א חידוש יפה. וכה היו דבריו: מדוע האשכנזים קוראים לבניהם, בשמות של כל מיני חיות, כגון זאב, אריה, דב וכו', ולא קוראים גם "חמור", הרי בפסוק כתוב יששכר חמור גרם, ואמר לו, שכתוב בזה"ק שאביו לא קרא יששכר חמור גרם, אלא קראו בשם יששכר לבד, ומה שהמשיך ואמר, חמור גרם, להורות נתן, שהחמור שהוא מחלק הסט"א, אם הוא עולה בגרם - במדרגות, רובץ בין המשפתיים, תרביץ אותו ותורידהו מטה מטה. עכת"ד. ושוב נפרדו בברכת כהנים.

נ.ב. החכם הנז' ביקש לעורר על התופעה המצויה אצל הצעירים בדורינו גם אצל בני עדות המזרח, כשמתפללים שחרית, אומרים את כל התפילה בשקט, וכשמגיעים לישתבח, החזן נעמד ומתחיל שם בקול רם. ודבר זה יכול לגרום למכשול, כי היום בהרבה מקומות מודיעים על תחלת התפילה ב"הודו", ולא מזכירים את תפלת הקרבנות, ואם ידבר ימשך כך, יש לחוש שביום מן הימים, יודיעו רק על ישתבח, ויורידו גם מהודו ופסד"ז. חלילה.

חזור
חלק עליון