• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

כנס יסוד לאירגון "בנים אתם" לעניני פוריות וגנטיקה בהלכה

ניסיתי לצרף תמונות לא הצלחתי רק אומר שמדובר במו"צים בקיאים בכל ארבעת חלקי השו"ע
חלקם אני מכיר אישית ...

עשרות רבנים ומרי הוראה התכנסו השבוע ליסוד הארגון החשוב 'בנים אתם' העוסק בפוריות וגנטיקה בהלכה בהשתתפות רופאים ומומחים בתחום.

הארגון שפועל בנשיאות גאב"ד חוקת משפט הגאון הרב אלחנן פרץ שליט"א ובניהולו של הרב יחיאל חזות שליט"א, בכינוס השתתפו מרנן ורבנן גדולי ישראל מרן ראש הישיבה הגר"ש בצלאל שליט"א והגאב"ד הגרש"י זעפראני שליט"א.

הרבנים דיברו על האחריות הגדולה שיש בנושאים אלו הן מבחינה רגשית כלפי ההורים והמשפחות, והן מבחינה הלכתית. הרבנים שהוסמכו להורות בנושאים אלו קיבלו את הדרכת גדו"י איך להורות לציבור השואלים להלכה ולמעשה.

דברי הרב שמואל בצלאל שליט״א:
״באתי לברך על מפעל עצום כזה, יש מפעלים, אך בוודאי אנחנו עדיין זקוקים..״
״קשה לבטאות במילים מה עושים כל המכונים האלה, כל העזרות שאני חווה בכל שנה ושנה. רבותיי אני מכיר מקרוב גם קרובים וגם תלמידים - שהולכים כצל שבורים ורצוצים, חושך בבתים. וברגע שמוצאים את הדרך הכשרה לפי ההלכה מכניסים אור חיים, ממש אפשר לברך מחיה המתים במאמרו״
״זהו חסד של אמת, אני לא יודע אם יש חסד גדול מזה. אני מברך אתכם, את כל העוזרים מבחינת ההלכה ומבחינת הרפואה - שתצליחו, יש הרבה זוגות שצריך להחיות אותם ולהכניס את האור לבתיהם. בעז״ה שיהיה סייעתא דשמיא לכל העוזרים, ושהקב״ה ישלם שכרכם וימלא משאלות לבכם לטובה״.

הרב שלמה ידידיה זעפראני ״ברשות מרן ראש הישיבה הרב שמואל בצלאל שליט״א וברשות ידידי משכבר הימים הגאון הרב אלחנן פרץ שליט״א, ברשות הדוקטור, ב״ה משלבים כאן את חכמת התורה עם חכמת הרפואה. וברשותכם כל הרבנים החשובים שמייסדים את הארגון החשוב והנפלא הזה, ארגון הפוריות והגנטיקה, על אדני התורה והיראה עם החכמה המקצועית הרפואית.
לאחר שסיפר על מקרה אישי שהכיר הרב זעפראני, המשיך בדברים ואמר ״וכמו שאמר מרן ראש הישיבה, מלבד המצווה שבדבר יש בכך להחיות רוח שפלים ולהחיות לב נדכאים. אדם שנמצא במצד של רוח שפלים ולב נדכאים החיים שלו אינם חיים.״
המשיך הרב לספר שכך אמר ר׳ ישראל מסלנט כשהקים את הישיבה, שצריך להחיות רוח שפלים ולב נדכאים. רק אחרי זמן הבנתי, שבחור ישיבה שהוא במצב של רוח שפלים ולב נדכאים, אז הלימוד שלו לא לימוד, והתפילה לא תפילה, והמסור לא מוסר. אך ברגע שיש לו רוממות, שיש לו גדולות אז אז יש לו חמצן ללמוד. ואם ככה ביחס לבחור בישיבה, מה יש לנו לדבר, כפי שאמר מרן ראש הישיבה על זוג שנמצאים במצב כזה?!
אז אכן מלבד מצוות פריה ורביה, יש כאן מחייה המתים. וזו אכן ברכתנו, שימשיכו לעשות את הדברים בצורה טובה ובשיתוף פעולה, כיאה וכיאות, ולקדש שמו ברבים. ולקרב ביאת משיח צדקנו, כי אין דוד בא עד שיכלו כל הנשמות שבגוף .

בלי נדר כשאקבל תמליל מדברי מורינו הגאב"ד שליט"א אעלה אותו פה

הר' אביתר אם תוכל תנדב עוד פרטים... מה האג'נדה ומה הפסיקה שלהם בנושאים שהיו יקרים לליבו של מרן ושעל כן פתח ידידנו את מכון "דורות", האם יתירו הפריה חוץ גופית וכדו'?
ידוע שהגאב"ד מאוד מקורב למרן פוסק הדור שליט"א
ולהבדיל בין החיים לחיים
מרן פאר הדור והדרו הגר"ע זיע"א הסמיכו לרבנות רמב"ש ב' בתור תחילת מהלך להכתרתו כרב העיר בי"ש

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
דברי נשיא המכון ההילכתי מורינו הגאב"ד שליט"א .

דבריו של גאב״ד חוקת משפט הגאון רבי אלחנן פרץ שליט״א העמוד ברשות המכון:
״מה זה בנים אתם? מה אתם עושים פה?! יש כבר כל כך הרבה מכונים, אתם מכירים את כל השמות, אתם נכנסים לחלל מלא!
אם הייתי מזהה בר׳ אהרן, כפי שאתה רואים יש כאן צלם, אם הייתי מזהה בר ׳ אהרן שהוא בא בשביל שיצלמו אותו, או שהוא מחפש לקבל כסף על פגישות ייעוץ האם ללכת לשלייגל או לא, אז הייתי אומר זה לא שליחות של מצווה אבל היות וראשי הקהל דפה, ור׳ אהרן בראשם - לא צורתו דזוזא תפסה אותו אלא צורה של יהודי תפסה אותו! ממילא כבר בפתיחת הדברים ר׳ אהרן עובר בקלות את כל הארגונים! (על אף שידידי האהוב והיקר הרב׳ מנחם בורשטיין יקר ואהוב מאוד, ירא שמיים וכו) על כל פנים ר׳ אהרן עובר את כולם.
דבר נוסף - קיבוץ של תלמידי חכמים שיודעים צורתו דשמעתתא, וגם רוצים להשתמש בשני עמודי תווך. עמוד תווך אחד - התורה, שורת הדין כמו שהיא בלי למכור שום דבר תמורת נזיד עדשים. התורה היא קדושה, אתם יודעים כל דבר אפשר לסובב ויהיה מותר. מה שנקרא מעמד הר סיני היה, הוא לחוד וכו. מצד אחד דקדוק בהלכה, מצד שני פתרונות רפואיים מבריקים עם כשרון, וברגע שהמקום הזה נוצר קודם כל עם מעמד הר סיני ואחר כך אוקספורד - לזה יש צורה, מקום שמתחיל הפוך - לא על זה דיבר הכתוב. אשר על כן - יש כאן דבר אחד שאני אומר לעצמי - אל יתהלל חוגר כמפתח, ואל יתהלל הגיבור בגבורתו. אני יודע איך דברים מתחילים ואיך הם מממשיכים, בדברים האלה בזמנו אחד מגדולי הדור אמר ״מדינת ישראל הוקמה מדיבורים״, איני יודע יודע לאן הדברים יגיעו, ואם איש את רעהו יעזורו, כל הדברים האלה ביחד יכולים לתת אותות חשובים לכל העולם״.

דברי נשיא המכון הרפואי דר' ר' אהרון פרץ ני"ו . (יצא לי לדבר איתו מדובר באדם ירא"ש בתכלית ואין הרבה רופאים כאלו)

אין תמליל מדבריו מאחר ועמד על כך שלא יסריטו אותו ...

הרעיון המרכזי של מה שהוא העביר זה שמעשה קטן שלכם יכול לבנות עולם שלם.

חזור
חלק עליון