• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

רבי דוד

abc123

Well-known member
שלום,
מישהו יודע אם שמגיעים לרבי דוד אפשר להביא לו פתק עם שאלה ב-6 שורות בערך, אם ספיקות לכאן ולכאן? לא יוציאו אותי לפני שהוא יענה?...

שלום,
מישהו יודע אם שמגיעים לרבי דוד אפשר להביא לו פתק עם שאלה ב-6 שורות בערך, אם ספיקות לכאן ולכאן? לא יוציאו אותי לפני שהוא יענה?...
מניסיוני הקטן הוא קורא וקולט את הענין ברגע כמימריה.
בהצלחה.

בתור נהרייני, אפשר לכתוב כמה שרוצים. אחד השמשים סיפר לי שהרב אמר פעם בעת רצון שהוא כלל לא צריך את המכתב, ודי למבין.
אבל בלי מכתב איך נציג אפילו את השאלה אם יש לה קצת ספיקות. בדיבור, תוך שנייה הגבאים מוציאים אותך.

בתור נהרייני, אפשר לכתוב כמה שרוצים. אחד השמשים סיפר לי שהרב אמר פעם בעת רצון שהוא כלל לא צריך את המכתב, ודי למבין.
וגם אני ראיתי כתב צפוף וקשה לקריאה ארוך בשניה אחת הרב קורא הכל אבל פעם אחת ראיתי שמביא זכוכית מגדלת לקרוא המכתב וכנראה עשה כן על מנת להוריד מהנס שלא יכירו סיפורי מופתים ראינו בעינינו למכביר וכנודע

בברכת התורה

וגם אני ראיתי כתב צפוף וקשה לקריאה ארוך בשניה אחת הרב קורא הכל אבל פעם אחת ראיתי שמביא זכוכית מגדלת לקרוא המכתב וכנראה עשה כן על מנת להוריד מהנס שלא יכירו סיפורי מופתים ראינו בעינינו למכביר וכנודע

בברכת התורה
גם עניינו ראו איך הוא סוקר מכתבים ארוכים בשניות בודדות ועונה על הכל

מניסיוני הקטן הוא קורא וקולט את הענין ברגע כמימריה.
בהצלחה.
ואנא עבדא סיפר לי חבר שהיה שם והגיע אדם מסורתי וכתב מכתב ארוך וכשהגיע לרב, הרב הסתכל מהר ובירכו, ואחרי שיצא אותו אחד הוא כעס שחיכה כ"כ הרבה זמן בתור והרב לא קורא את המכתב, ורבי דוד אמר לשמש שלו שיחזרו אותו ואמר לו תדע לך שאני יודע כל מה שכתבת ואמר לו כל מה שכתוב

ואנא עבדא סיפר לי חבר שהיה שם והגיע אדם מסורתי וכתב מכתב ארוך וכשהגיע לרב, הרב הסתכל מהר ובירכו, ואחרי שיצא אותו אחד הוא כעס שחיכה כ"כ הרבה זמן בתור והרב לא קורא את המכתב, ורבי דוד אמר לשמש שלו שיחזרו אותו ואמר לו תדע לך שאני יודע כל מה שכתבת ואמר לו כל מה שכתוב
זה דבר ידוע שת"ח אפילו היותר פשוטים יודעים לקרוא במהירות לא רגילה, וזה פשוט בטבעו של אדם שאם קורא כל השנים הרבה כל כך, ידע לקרוא במהירות רבה, וכמו שילד בכיתה א' מתפלא איך האבא קורא כל כך מהר.

זה דבר ידוע שת"ח אפילו היותר פשוטים יודעים לקרוא במהירות לא רגילה, וזה פשוט בטבעו של אדם שאם קורא כל השנים הרבה כל כך, ידע לקרוא במהירות רבה, וכמו שילד בכיתה א' מתפלא איך האבא קורא כל כך מהר.
לא דמי כלל וכלל כשתהיה אצל מרן שליטא תחזור בך מדבריך אלו

בברכת התורה

לא באתי להפחית בכבודו חלילה, אבל נראה שאתה לא מכיר מספיק.
בברכה.
מחילה, נראה שכבודו לא מכיר מספיק. אף שתלמידי חכמים יודעים לקרוא מהר (אם כי יש לדון בזה כיון שרגילים בעיון) מ״מ אצל הרב זה לא רגיל. תגיע ותבין.

מחילה, נראה שכבודו לא מכיר מספיק. אף שתלמידי חכמים יודעים לקרוא מהר (אם כי יש לדון בזה כיון שרגילים בעיון) מ״מ אצל הרב זה לא רגיל. תגיע ותבין.
אתה יודע מה ההבדל בין מה שאני אומר למה שאתה אומר? אתה אומר שזה איזה "מופת", ואני אומר שזה מרוב השקידה והלימוד שלו שהוא יכול להבין במהירות כזו מה כתוב שם. גם לא אמרתי שסתם ת"ח יודעים לקרוא כך, אבל הכל מאותו שורש.

מה הועיל לכתוב את זה. סתם הגעתם לדיונים לא רצויים. הוא כותב שהרב יודע מה כתוב בלי לקרוא, מה היה לך חובה לכתוב שזה בדרך הטבע. בין אם אתה חושב כך ובין אם לא.

מחילה, זה לא הענין של הקריאה המהירה אלא התפיסה וההבנה המהירה במהירות הבזק ממש.

חזור
חלק עליון