שמעון ישראלי
Member
אשמח אם יש למישהו מקורות של גדולים אשכנזים מן הדורות האחרונים שכתבו שמשנה ברורה זה לא לספרדים
שכוייח
מדבר רק על מנהגים לא בעצם על ההלכה
כמדומתני שמרן הגאון הגדול רבי חיים קניבסקי שליט"א כתב כן בהקדמה לספרו שונה הלכות, כעת אין הספר תח"י.ידוע לי שיש ר' חיים קניבסקי בהקדמה לאחד מספריו לא זוכר איזה ספר ידוע למישהו ??
מה??שליט"א
טעות, סליחה.מה??
אשמח אם יש למישהו מקורות של גדולים אשכנזים מן הדורות האחרונים שכתבו שמשנה ברורה זה לא לספרדים
מדבר רק על מנהגים לא בעצם על ההלכה
ולכן אחוז האשכנזים שהולכים אחרי הבא"ח/כה"ח/אול"צ/מרן הגרע"י זצוק"ל, שוה לאחוז הספרדים...אני לא יודע מה זה הלכה לא לפי הספרדים
אבל מה שאני כן יודע שהמ"ב מלא מפוסקי ספרד
מאמר מרדכי, נהר שלום, כנסת הגדולה, ברכי יוסף, יד אהרון [אלפאנדרי], פרי חדש, מנחת כהן, [שכל אלה מזכירם לרוב]
ברור- שכל הנושא במ"ב לספרדים הוא קשור למנהגים שונים שיש לספרדים
אך לעצם ההלכה- לא אמור להיות הבדל בין ספרדים לאשכנזים, כי גם הפוסקים הספרדים הרבה מהמקורות שלהם זה בנוי על פוסקי אשכנז, מג"א, ט"ז, ש"ך, ב"ח, אליה רבה, לבוש, חת"ס, כרתי ופלתי, נודע ביהודה, ועוד ועוד.
כך שלעניין מעשה ההלכה שאינו קשור למנהג כל שהוא- אין הבדל בין פוסקי ספרד או פוסקי אשכנז, כי אף פעם בכל הדורות לא הסתכלו על המוצא של המחבר או על עדתו או על שמו, אלא כל מה שעניין זה הסברא והראייה והחילוק וכד'.
לדוגמא כאןבכל הדורות היתה משמעות גדולה למוצא המחבר,
אבאר את דברי- יש הבדל עצום בין המשנה ברורה ולבין כל אלו שהזכרת, המשנה ברורה הוא הוא סעיף אחר סעיף על השו"ע לבאר ולברר עם האחרונים והראשונים בתוספת של הביאור הלכה ששם יותר מרחיב ופותח היריעהולכן אחוז האשכנזים שהולכים אחרי הבא"ח/כה"ח/אול"צ/מרן הגרע"י זצוק"ל, שוה לאחוז הספרדים...
די לדבר שטויות.
ולכן מרן הגרעי זצל פוסק הלכות גם לאשכנזים ואחריו בנו שליטא הרב גם וזה לא קשור כמה פוסקים כמותם בזהולכן אחוז האשכנזים שהולכים אחרי הבא"ח/כה"ח/אול"צ/מרן הגרע"י זצוק"ל, שוה לאחוז הספרדים...
די לדבר שטויות.
אינני מאמין שאמר דבר כזה!הרב אופיר מלכה מתנגד לדבר הזה בתוקף רב והוא טוען שאין לו ספק שהמ"ב זה גם לספרדים
והוא אומר שהדברים היחידים שהספרדים לא פוסקים כמוהו זה רק איפה שיש סתירה בין הפשט לקבלה
שהמ"ב תמיד פסק כמו הפשט והרבה מהספרים נוהגים כהקבלה וכנראה שזה הייתה כוונתו של מרן הגר"ח במכתבו למעלה.
אכן, אבל המשקל שהמ"ב הביא להם בהלכה למעשה, הוא פחות ממה שאנו נותנים משקל לדבריהם.אבל מה שאני כן יודע שהמ"ב מלא מפוסקי ספרד
מאמר מרדכי, נהר שלום, כנסת הגדולה, ברכי יוסף, יד אהרון [אלפאנדרי], פרי חדש, מנחת כהן, [שכל אלה מזכירם לרוב]
הדבר טעון בדיקהאך למ"ב , אם יהיה מחלוקת בין הברכ"י לנוב"י, הוא לא יתן משקל גדול יותר לברכ"י.
מה שמצאתי שם זה רק הגר"ד כהן שליט"א ר"י חברון, שכתב כך:בהסכמות הרבנים להוצאת משנ"ב מאורות. יש גם כמה מגדולי התורה האשכנזים, שכתבו ברוח הדברים הנ"ל.
אם אפשר לעלות דבריהם.
אכן כך נראה.הדבר טעון בדיקה
מ"מ מה שנראה לי יותר, שהקובע אצל המ"ב הוא, מי הביא ראיה לדבר או סברא חזקה
ואם לו יצוייר הברכ"י יביא ראיה חזקה לדבריו או סברא אלימתא אז הוא ילך כמותו, וכן לאיפכא