ב בנימין לוריא Administrator חבר צוות 30 אוגוסט (8) 2025 #1 איזה לאו מדאורייתא שכתוב שהקב"ה עושה אותו?
פִּתָרוֹן אור יעקב 30 אוגוסט (8) 2025 בנימין לוריא אמר: איזה לאו מדאורייתא שכתוב שהקב"ה עושה אותו? לחץ כדי להרחיב... זכור לי שראיתי מישהו שאומר זאת על "לא תיקח שוחד"
בנימין לוריא אמר: איזה לאו מדאורייתא שכתוב שהקב"ה עושה אותו? לחץ כדי להרחיב... זכור לי שראיתי מישהו שאומר זאת על "לא תיקח שוחד"
תלמיד מר"ן Well-known member 30 אוגוסט (8) 2025 #2 לכאורה כתוב 'ישא ה' פניו אליך' וכתוב 'לא ישא פנים' הצביעו 0 הצביעו למטה
ב בנימין לוריא Administrator חבר צוות 30 אוגוסט (8) 2025 #3 תלמיד מרן אמר: וכתוב 'לא ישא פנים' לחץ כדי להרחיב... איפה כתוב כן? אולי כוונתך ל"לא תשא פני דל" או ל"לא תכיר פנים"... או שכוונתך למה שכתוב "לא ישא פנים ולא יקח שוחד"... עכ"פ, אינו עונה על החידה. ספוילר וגם, מה שכתוב "ישא ה' פניו אליך, לא נראה לי שמדובר במשפט וכו'. הצביעו 0 הצביעו למטה
תלמיד מרן אמר: וכתוב 'לא ישא פנים' לחץ כדי להרחיב... איפה כתוב כן? אולי כוונתך ל"לא תשא פני דל" או ל"לא תכיר פנים"... או שכוונתך למה שכתוב "לא ישא פנים ולא יקח שוחד"... עכ"פ, אינו עונה על החידה. ספוילר וגם, מה שכתוב "ישא ה' פניו אליך, לא נראה לי שמדובר במשפט וכו'.
תלמיד מר"ן Well-known member 30 אוגוסט (8) 2025 #4 בנימין לוריא אמר: איפה כתוב כן? אולי כוונתך ל"לא תשא פני דל" או ל"לא תכיר פנים"... לחץ כדי להרחיב... דברים י,יז ראה גמ' ברכות דף כ: הצביעו 0 הצביעו למטה
בנימין לוריא אמר: איפה כתוב כן? אולי כוונתך ל"לא תשא פני דל" או ל"לא תכיר פנים"... לחץ כדי להרחיב... דברים י,יז ראה גמ' ברכות דף כ:
ב בנימין לוריא Administrator חבר צוות 30 אוגוסט (8) 2025 #5 תלמיד מרן אמר: דברים י,יז ראה גמ' ברכות דף כ: לחץ כדי להרחיב... זה לא כתוב שם בתור לאו דאורייתא, אלא זה כתוב על הקב"ה. בנימין לוריא אמר: או שכוונתך למה שכתוב "לא ישא פנים ולא יקח שוחד"... עכ"פ, אינו עונה על החידה. לחץ כדי להרחיב... הצביעו 0 הצביעו למטה
תלמיד מרן אמר: דברים י,יז ראה גמ' ברכות דף כ: לחץ כדי להרחיב... זה לא כתוב שם בתור לאו דאורייתא, אלא זה כתוב על הקב"ה. בנימין לוריא אמר: או שכוונתך למה שכתוב "לא ישא פנים ולא יקח שוחד"... עכ"פ, אינו עונה על החידה. לחץ כדי להרחיב...
אור יעקב Active member 30 אוגוסט (8) 2025 #6 בנימין לוריא אמר: איזה לאו מדאורייתא שכתוב שהקב"ה עושה אותו? לחץ כדי להרחיב... זכור לי שראיתי מישהו שאומר זאת על "לא תיקח שוחד" הצביעו 0 הצביעו למטה פִּתָרוֹן
בנימין לוריא אמר: איזה לאו מדאורייתא שכתוב שהקב"ה עושה אותו? לחץ כדי להרחיב... זכור לי שראיתי מישהו שאומר זאת על "לא תיקח שוחד"
פ פשש New member 31 אוגוסט (8) 2025 #7 "לי נקם ושלם"( דברים לב' לה') "אל נקמות ה'" (תהלים צד' א') ובפסוק( ויקרא יט' יח') כתוב "לא תקם ולא תטר". נערך לאחרונה: 31 אוגוסט (8) 2025 הצביעו 0 הצביעו למטה
"לי נקם ושלם"( דברים לב' לה') "אל נקמות ה'" (תהלים צד' א') ובפסוק( ויקרא יט' יח') כתוב "לא תקם ולא תטר".
ב בנימין לוריא Administrator חבר צוות 31 אוגוסט (8) 2025 #8 אור יעקב אמר: זכור לי שראיתי מישהו שאומר זאת על "לא תיקח שוחד" לחץ כדי להרחיב... אכן. כתוב בפסוק (דברים ט"ז, י"ט): "לֹא תַכִּיר פָּנִים וְלֹא תִקַּח שֹׁחַד". ואילו במשלי (י"ז, כ"ג) כתוב: "שֹׁחַד מֵחֵיק רָשָׁע יִקָּח". הצביעו 0 הצביעו למטה
אור יעקב אמר: זכור לי שראיתי מישהו שאומר זאת על "לא תיקח שוחד" לחץ כדי להרחיב... אכן. כתוב בפסוק (דברים ט"ז, י"ט): "לֹא תַכִּיר פָּנִים וְלֹא תִקַּח שֹׁחַד". ואילו במשלי (י"ז, כ"ג) כתוב: "שֹׁחַד מֵחֵיק רָשָׁע יִקָּח".
פ פשש New member 31 אוגוסט (8) 2025 #9 בנימין לוריא אמר: אכן. כתוב בפסוק (דברים ט"ז, י"ט): "לֹא תַכִּיר פָּנִים וְלֹא תִקַּח שֹׁחַד". ואילו במשלי (י"ז, כ"ג) כתוב: "שֹׁחַד מֵחֵיק רָשָׁע יִקָּח". לחץ כדי להרחיב... רק לציין שזה לפי פרש"י אולם מפרשים אחרים (מצודות רלב"ג) מבארים שכוונת הפסוק על רשע הלוקח שוחד להטות הדין) הצביעו 0 הצביעו למטה
בנימין לוריא אמר: אכן. כתוב בפסוק (דברים ט"ז, י"ט): "לֹא תַכִּיר פָּנִים וְלֹא תִקַּח שֹׁחַד". ואילו במשלי (י"ז, כ"ג) כתוב: "שֹׁחַד מֵחֵיק רָשָׁע יִקָּח". לחץ כדי להרחיב... רק לציין שזה לפי פרש"י אולם מפרשים אחרים (מצודות רלב"ג) מבארים שכוונת הפסוק על רשע הלוקח שוחד להטות הדין)