ועשית ככל אשר יורוך! תורמים עכשיו למרכז למורשת מרן. לחצו כאן לתרומה.
הוציא מרה"י [בלא התראה] לרשות הרבים שחייב על זה כרת, ואם ימשיך ללכת ויכניס לרשות היחיד בלא עצירה נמצא דאינו חייב כרתכיצד יתכן שאדם התחייב כרת בעקבות פעולה מסוימת, ואם יעשה איסור נוסף - ייפטר מאותו הכרת, ויישאר באיסור בלבד?
הוא לא התחייב כרת בהוצאה אא"כ הניח או עמד ברה"ר, כך שממילא מראש לא התחייב כרת, עוד בטרם הכניס לרה"י.הוציא מרה"י [בלא התראה] לרשות הרבים שחייב על זה כרת, ואם ימשיך ללכת ויכניס לרשות היחיד בלא עצירה נמצא דאינו חייב כרת
תשובה נכונה ויפה!מי עבר על מעביר בנו במולך שרק מקצת בניו חייב אבל אם העביר כל בניו פטור,
עכשיו מצאתי שבאמת יש על זה כרת
אם אכל ביום כיפור כזית בשר ואח"כ אכל כזית בשר חזירכיצד יתכן שאדם התחייב כרת בעקבות פעולה מסוימת, ואם יעשה איסור נוסף - ייפטר מאותו הכרת, ויישאר באיסור בלבד?
אפשר הסבר? איך אכילת החזיר יוצא אותו מן הכרת של אכילת הבשר??אם אכל ביום כיפור כזית בשר ואח"כ אכל כזית בשר חזיר
את ה'חידה' אני שאלתי, אודה לך אם לא תדבר 'בחידות' ותברר דבריך...
אכן, תקרא לזה 'פונטציאל', אבל בפעולה העבירה הראשונה - התחייב כרת, אם יאכל מהבשר. והוא עובר עבירה נוספת - וכעת ייפטר מהכרת אם יאכל מהבשר.במחילה, אך לא כ"כ הבנתי איך זה עונה על השאלה, השאלה היא: "שאדם התחייב כרת בעקבות פעולה מסוימת, ואם יעשה איסור נוסף - ייפטר מאותו הכרת", כהן שחשב מחשבת פיגול להבנתי לא חייב כרת - אלא אם אוכל כזית בשר.
אם כן, לא הבנתי מה הציור שבו הוא עושה מעשה שחייב כרת - ואז נפטר.
מה שתיארת זה מצב בו - הוא בפוטנציאל מחייב כרת - ואז נפטר בפוטנציאל מכרת.
אבל הדוגמא של מעביר את בנו למולך היא אכן להגדרת השאלה.
אשמח להבהרות, שבוע טוב!
מחילה, אכן קיצרתי מידי,את ה'חידה' אני שאלתי, אודה לך אם לא תדבר 'בחידות' ותברר דבריך...
אני לא הבנתי מה הבאת בצילום כאן, ומה עניינו אצל אוכל חזיר אחר חיוב כרת.
א. לא הבנתי למה אתה צריך להכניס לכל הסיפור את יום הכיפורים?? די שתכתוב מי שעבר על איסור כרת ואח"כ אכל חזיר כו'?מחילה, אכן קיצרתי מידי,
מי שאכל כזית ביום כיפור התחייב כרת, ולאחר יום כיפור אכל כזית בשר חזיר בעדים והתראה והתחייב מלקות ולקה נפטר מכרת שנאמר ונקלה "אחיך" לעיניך. מי שלקה והתבזה חשוב אחיך ונפטר מכרת.
אכן בדקתי ומצאתי מנחת חינוך (מצוה קפח) וכן מבארים בדעת הפרי מגדים בספרו פורת יוסף (יבמות צז. בהערות אות ב. עמ' קפח) שאם לקה על לאו אחר אין זה פותר מהכרת רק אם לקה על אותו לא תעשה שיש בו כרת ושלוקין עליו. ומהר"י בירב מוסיף שגם הלוקה מעצמו משום תשובה (בביה"ד אפי' של הדיוטות) מכפר לו (ועל זה סובב ענין שרצה להחזיר את הסמיכה). חזק וברוך!א. לא הבנתי למה אתה צריך להכניס לכל הסיפור את יום הכיפורים?? די שתכתוב מי שעבר על איסור כרת ואח"כ אכל חזיר כו'?
ב. איך העבירה הנוספת פוטרת אותו מכרת על העבירה הראשונה? הרי בסיפור כאן המלקות פוטרים אותו?!
לא הבנתי איך לאו דאכילה ביוה"כ ולאו דאכילת חזיר - הם אותו לאו?אכן בדקתי ומצאתי מנחת חינוך (מצוה קפח) וכן מבארים בדעת הפרי מגדים בספרו פורת יוסף (יבמות צז. בהערות אות ב. עמ' קפח) שאם לקה על לאו אחר אין זה פותר מהכרת רק אם לקה על אותו לא תעשה שיש בו כרת ושלוקין עליו. ומהר"י בירב מוסיף שגם הלוקה מעצמו משום תשובה מכפר לו (ועל זה סובב ענין שרצה להחזיר את הסמיכה). חזק וברוך!
כונתי שאני טעיתי שהבאתי דוגמא שלאו דכרת וסתם לאו, אלא כל מה שאנו אומרים שהמלקות פוטרים את הכרת זה דוקא אם אכל ביום הכיפורים כזית והתחייב מלקות על מה שאכל ביום הכיפורים ולקה, שזה פוטר את הכרת שהתחייב מכח אכילה זו.לא הבנתי איך לאו דאכילה ביוה"כ ולאו דאכילת חזיר - הם אותו לאו?
כעת הבנתי.כונתי שאני טעיתי שהבאתי דוגמא שלאו דכרת וסתם לאו, אלא כל מה שאנו אומרים שהמלקות פוטרים את הכרת זה דוקא אם אכל ביום הכיפורים כזית והתחייב מלקות על מה שאכל ביום הכיפורים ולקה, שזה פוטר את הכרת שהתחייב מכח אכילה זו.
אמת ויציב!כעת הבנתי.
ואם הבנתי נכון, אז זה לא עונה על השאלה ששאלתי, כי אתה אומר שמלקות פוטרות מכרת, ואני שאלתי כיצד יתכן ועבירה נוספת שיעבור תפטור מכרת.