עצרת המיליון יום חמישי הקרוב - ח' חשון תשפ"ו - כל העידכונים

אחרי ששמעתי את דבריו של הרב .... על התלמיד חכם שנעצר עכשיו, ועד עכשיו לא נעצרו תלמידי חכמים, לא נראה שאבוא לעצרת.
אם עד שלא נעצר תלמיד של הרב סורוצקין לא עשו כלום, מה לי ולהם, שיפגינו לעצמם.

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
"זעקת התורה": מעמד הרבבות נגד רדיפת לומדי התורה - שאלות ותשובות

בעקבות הפניות הרבות, צוות ההסברה של הוועדה המארגנת ריכז מענה לשאלות המרכזיות העולות מהציבור לקראת העצרת ביום חמישי הקרוב בשעה 14:30 בכניסה לעיר ירושלים.

שאלה: מתי בדיוק מתחילה העצרת ומתי מסתיימת?

העצרת תחל באופן רשמי בשעה 14:30 ותסתיים לכל המאוחר בשעה 16:30. הציבור נקרא להקדים את הגעתו לירושלים.

מהן הדרכים להגיע לאיזור העצרת מרחבי הארץ?

1. לקהילות וקבוצות מאורגנות כגון ישיבות, מוסדות וכדו' מומלץ לארגן באופן עצמאי אוטובוסים פרטיים בכדי להבטיח הגעה מסודרת כקבוצה. האוטובוסים יורידו את הנוסעים בכניסה לירושלים או בסמיכות לאזור העצרת, והאוטובוסים יחנו בחניון ייעודי שיוקם בעטרות, להמתנה שם עד לסיום העצרת. ההורדה והאיסוף של הנוסעים תתאפשר בסמיכות לאזור העצרת בכפוף למצב העומסים בזמן אמת.
2. לציבור הרחב מומלץ להגיע באמצעות התחבורה הציבורית, בפרט עם רכבת ישראל. חשוב לצאת בשעה מוקדמת בכדי להספיק להגיע בנחת.
3. מומלץ להימנע מהגעה ברכבים פרטיים. בכוונת המשטרה לחסום את דרכי ההגעה המרכזים והמעבר יהיה לאוטובוסים בלבד.

מהן הדרכים להגיע לאזור העצרת מרחבי ירושלים?

הרכבת הקלה תפעל מ-2 הכיוונים בהלוך-חזור למעט באזור העצרת, ותתאפשר הגעה נוחה באמצעותה לאזור.

האם בכל מקום ישמעו את התפילה?

בכל האזורים הסמוכים ייפרסו רמקולים ומערכות הגברה מרכזיות שיאפשרו לקהל רבבות אלפי ישראל ליטול חלק במעמד ובתפילת הרבים.

האם יש מקום מיוחד לנשים?

מתחם מיוחד לנשות ישראל יוקם. פרטים מדויקים על המיקום, יימסרו בהמשך.

מאיזה גיל באים לעצרת?

הנחיות בנושא יוצאים מגדולי ישראל וכל אחד יפעל לפי הוראות מורי דרכו.

אחרי ששמעתי את דבריו של הרב .... על התלמיד חכם שנעצר עכשיו, ועד עכשיו לא נעצרו תלמידי חכמים, לא נראה שאבוא לעצרת.
אם עד שלא נעצר תלמיד של הרב סורוצקין לא עשו כלום, מה לי ולהם, שיפגינו לעצמם.
צדיק אל תיקח אישי ואל תעלב ,הרי שום דבר לא חדש, מה שהיה הוא שיהיה
אנחנו נעשה מה שגדולי הדור שלנו יורו לנו ולא נסור ימין ושמאל, ואם יורו ללכת- נלך בלי קשר לאחרים (ושהאמבטי לא תתקרר ח"ו), מ"מ להפסיד ודאי לא נפסיד מזה.

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
ברור ששתיקתו של מרן הראש"ל ומרן ראש הישיבה יש לה משמעות ולכן כותבים בהדרך נוסח מעומעם כגון גדולי התורה ולא חברי המועצת רק צריך לשים לב שאכן כולם ידעו שלא יצאה הוראה לצאת
אמת. רק חשוב שבאמת תצא הוראה ברורה מה לעשות, כן או לא. וככל אשר יורה מרן שליט"א, כך נעשה.

אנחנו נעשה מה שגדולי הדור שלנו יורו לנו ולא נסור ימין ושמאל, ואם יורו ללכת- נלך בלי קשר לאחרים (ושהאמבטי לא תתקרר ח"ו), מ"מ להפסיד ודאי לא נפסיד מזה.
אני לא נעלב, אני כועס. ולענ"ד כל מי שהולך מחזק את האפליה.
ועוד לא דיברנו על זה, שהם בונים על הבחורים הספרדים שימלאו את המכסות.

אני לא נעלב, אני כועס. ולענ"ד כל מי שהולך מחזק את האפליה.
ועוד לא דיברנו על זה, שהם בונים על הבחורים הספרדים שימלאו את המכסות.
אתה צודק 100 אחוז- אבל רק אם אנחנו היינו מנהלים את העולם.
אבל היות והקב"ה מנהל את העולם בלבד וע"פ תורתו הקדושה בלבד, וציוה אותנו שנעשה ככל אשר יורונו, ואפילו שנראה לנו ששמאל הוא ימין... אז אם תצא הוראה ממרן שליט"א והמועצת לצאת - כמובן שכולנו נצא בגאון, ובזכות זה הקב"ה ידאג לנו. ואין לנו להשען על אף אשכנזי ועל אף אחד אלא על אבינו שבשמיים.

@מרן שר התורה מה כל כך מצחיק תשתף אותנו

חזור
חלק עליון