ולכן ההצבעה בבחירות אינה אינדיקציה כלל וכלל לעניין זה וממילא בטל כל החשבון.אבל גם המון מאלו שמצביעים לא הגיעו מסיבות כאלו ואחרות ...
נו באמת!היה יותר מהלוויה של מרן זיע"א?
מה שכתבתי לקודמך,לפי דעתי ותחושתי היה קצת פחות מאז (אם לא הבדל גדול)
'הערכות לגבי מספר המשתתפים בהלוויה נעו בין 270,000 ל-850,000.' (מתך המכלול על הלווית הרב עובדיה יוסף)בהלוויה של מרן הממעיט כתב 850,000 איש,
נו ברצינות תכנס למכלול ותשנה לפי מה שנראה לך'הערכות לגבי מספר המשתתפים בהלוויה נעו בין 273,000 ל-850,000.' (מתך המכלול על הלווית הרב עובדיה יוסף)

בהמשך לדיון גבי ברכת "חכם הרזים" ומכתבו של מרן הראש"ל פוסק הדור שליט"א, וכן דברי קודשו אמש בשה"ש .
במהלך העצרת התפתח דיון הלכתי בין מרן רבינו שליט"א לבין גאב"ד "כתר תורה" הגאון רבי שלמה ידידיה זעפראני שליט"א
האם אפשר לסמוך על אומדן המספרים שע"י המשטרה וכדו', רגע מיוחד נרשם במהלך הדיון כאשר קם מרן הראש"ל שליט"א ממקומו
ופנה לכיוון החלון (ראה תמונה), כשמשער האם נמצאים במקום שישים ריבוא.
הגר"ש זעפראני אמר שבד"כ המשטרה ממעיטה ממספר המשתתפים בפועל, ועפ"ז אם לדברי המשטרה היו שש מאות אלף איש- ניתן לסמוך ע"כ בשופי.
למסקנת הדברים פסק מרן שליט"א כשאין ודאות מוחלטת שנכחו במקום ששים ריבוא יהודים- אין לברך כלל. (מה שלבסוף התברר כנכון...).
נ.ב. דקות לפני תחילת העצרת שאלתי את מרן רבינו שליט"א על עניין הברכה, והשיב לי כנ"ל דבעי' ידיעה מוחלטת.הצג קובץ מצורף 39210

בדיוק הרב אמר לי כעת כי המברכים, פשוט שברכתם הייתה לבטלה כי היו רק 400,000.
בדיוק הרב אמר לי כעת כי המברכים, פשוט שברכתם הייתה לבטלה כי היו רק 400,000.
כמו כן, היה הרבה קרחות בין האנשים, קצת חוסר ארגון טוב.
לפני 25 שנה שהבנות היו ג"כ היה אפשר, או בהלוויה של מרן...
אגב, הרב הוסיף שעל אומדנא מדויקת לא סומכים, רק על אומדנא מהמשטרה של 700,000 למשל שאז בודאי שיש 600,000 שהרי יש חשש לברכה לבטלה.
בילקוט יוסף ברכות ח"ג שעתיד לצאת הביא את המעשה מהרב קנייבסקי כמדומני שבירך. אבל לאחר ההפגנה התברר שלא היה 600,000
נ.ב. דקות לפני תחילת העצרת שאלתי את מרן רבינו שליט"א על עניין הברכה, והשיב לי כנ"ל דבעי' ידיעה מוחלטת.
לא היה כתוב במכתב שהתפרסם שבוע שעברבילקוט יוסף ברכות ח"ג שעתיד לצאת הביא את המעשה מהרב קנייבסקי כמדומני שבירך. אבל לאחר ההפגנה התברר שלא היה 600,000